Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimden kaynaklı %40 raporum var. ÖTV'siz araç alımı hakkında..?

ali49

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

2004 yılında tam teşekküllü devlet hastanesinden sağ elimdeki sakatlığım dolayısı ile almış olduğum %40 oranında raporum mevcut. benim ötv'siz araç almam için;

yeni bir raporamı ihtiyacım var?

rapor aldıktan sonra h sınıfı ehliyet mi almam gerekiyo?(şu an b sınıfı var)

aracın otomotik vites olması benim için yeterli bu şekilde ötv 'siz araç alabilir miyim?

aldığım takdirde bu aracı benden başka kimse kullanabilir mi?(eşim ,kardeşim,babam)

bu hususta yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip otomobil kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli -iki nüsha halinde- rapor almalısınız: http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler.html

Bu raporun biri ile sürücü kursuna yazılmalı, B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştürmek için sadece direksiyon sınavına girmelisiniz.
H sınıfı sürücü belgesini aldıktan sonra vites kolu yükseltilmiş özel donanımlı aracı ÖTV-MTV istisnası ile satın alabilirsiniz...
Bu şekilde alacağınız aracı sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz ve siz de bu araçtan başka hiç bir aracı kullanamazsınız.

öncelikle cevap için teşekkür ederim bülent bey, fakat benim kolumda kısalık yok. sağ el parmaklarımda sorun var
yani sadece otomatik olması yeterli benim için
aracın bu şekilde alabilmem mümkün müdür?

Vergi istisnasından yararlanmak istiyorsanız, yukarıda yazdığım gibi olmak zorunda.
Yok, vergi indirimi önemli değilse (ki ben olsam böyle derdim), o zaman salt otomatik vites ibareli bir rapor ve ona istinaden h sınıfı sürücü belgesi alıp otomatik vitesli tüm araçlrı kullanabilirsiniz...

Üst Alt