Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimdeki 3, 4 ve 5. parmaklarım ampute. B sınıfı ehliyet alabilir miyim?

cemo_ooo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iş kazası sonucu 3 4 ve 5 ( orta,yüzük ve serçe) parmaklar kesildi yarıya kadar ben daha önce basvurdum ameliyat oldugum numune hastanesine ama orası sürücü olamaz dedi :) daha sonra atatürk hastanesine basvurdum orasıda h sınıfı otomatik vitesli araba dedi (özel tertibat ve ötv yok) yarın fatih nafiz köreze basvurcam cünkü baş ve işaret parmaklarım saglam olunca b alabilirmişim öyle söylediler lütfen bi yardımcı olun çok çaresizim ve her hastane basvurusunda 120 tl gidiyo

arkadaslar lütfen bi yardımcı olun yarın sabahtan gitcem hastaneye ve b sınıfı olmassa h sınıfı için özel tertibatlı arac kullanabilir raporu verirler mi yoksa yine otomatik vitesli arac kullanır mı verirler ne yapmalıyım ?

B sınıfı sürücü belgesi alabilmen gerek. Tamamen doktorun insiyatifinde. İsterse verir.
a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, Ortopedi uzmanının ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda A, B ve H sınıfı, her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir.
B alamazsan H kesin alırsın zaten. Ama o zaman da H sınıfı sürücü belgesi için alacağın raporda nasıl bir ibare yazılacağı çok önemli olur.
Eğer doktor B değil de H derse, o zaman doktora şunu sor: Nasıl bir ibare yazacaksınız rapora? Zira araç kullanmak için hiç bir özel donanıma ihtiyacımın olmadığı malum.

hocam kusura bakma giremedim nete hastaneden... b sınıfı ehliyet raporu aldım hocadan, ama emniyet kabul etmedi. çünkü il saglıga sevk etmişti, oraya gitmedim. memur raporun il saglıgın sevk ettigi hakem hastaneden alcagımı söyledi :(

sevk ettiği yere git bence. Kaçış yok...

mecbur gidecem ve b verirse b vermezse özel tertibatlı h sınıfı isticem bu sefer otomatik vites diye bişeyle kurtulamaz

Üst Alt