Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimde hareket kısıtlılığı var, sürücü belgesi vermediler! Ne yapabilirim?

YiğiT şen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar aranıza yenı katıldım benımde ehlıyetle ilgili sorunum var

07.26.09 tarihinde antalya devlet hastanesine h sınıfı ehliyet almak için kurul raporu almak istediğimi belirten bi dilekçe yazdım ve kurula girdim. Kuruldan çıkar rapor sürücü olamaz. Benim engelim sağ kolumda %38 kullanım kaybı var. Rapora itiraz için bir haftadir uğraşıyorum fakar bugun tam türkiye'ye yakışan bi sonuç aldım doktorlardan :)

Sabah hastaneye gittim ve kurulda görevli olan doktora raporun yanlış değerlendirildiğini ve duzeltilmesini istedim. Bana verilen cevap hastanemizin h sınıfı ehliyet için rapor vermeye yetkisi yok (DEVLET HASTANESİ) ve ortopedi uzmanlarımız h sınıfı ehliyet raporlarını onaylamıyorlar.
Ordan tekrar başhekim yardımcısına gittim ve ehliyet alabilmem için bu raporu sadece devlet hastanelerinin verebildiğini fakar kurulun bunayetkımız yok cevabını söyledım. Başhekim yardımcısından aldıgım cevap yapıcak birşey yok bu raporun değiştirilmesi söz konusu değil.

Şimdi benim ne yapmam lazım gidip doktorlarla kavga mı edeyim yoksa ortopedi uzmanın muayenehanesıne gidip eline 3-5 kuruş mu sıkıştırıyım ?

Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim zor durumdayım kafayı yiycem...

Hey Allahım! Ne kadar kötü bu insanlar...

Şu dilekçeyle aynı hastaneye başvurun isterseniz (bence başvurun, uyuzluk olsun!). Ya da il sağlık müdürlüğüne gidip o rapora itiraz edin, sizi hakem hastanesine sevk etsinler...

... Hastanesi Başhekimliği'ne,​

.../.../2009​

1- 26 Eylül 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmeliğin "Ortopedik muayeneye ilişkin esaslar"ını düzenleyen 8. maddesinin ilgili fıkrası (EK 1)
2- İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın 27.03.2009 tarihli ve "Sağ koldaki kısalık nedeniyle vites kolu uzatılan aracın iktisabında ÖTV istisnası" konulu muktezası (EK 2)
3- Sağ kolundan sakatlığı olan kişilerin H sınıfı sürücü belgesi alabilmesi için düzenlenen rapor örnekleri (EK 3)
gereğince H sınıfı sürücü belgesi alabilmem için gerekli olan "Sağ koldakı kısalığın yarattığı dezavantajı ortadan kaldıracak şekilde vites kolunun uzatıldığı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli sağlık kurulu raporunun Aslı Gibidir onaylı üç nüsha olarak tarafıma verilmesini arz ederim

Adınız soyadınız
İmzanız​
tc kimlik numaranız
iletişim bilgileriniz

(EK 1) Ortopedi muayeneye ilişkin esaslar
Madde 8: [...]
(2) Extremite noksanlığında;
[...]
b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir

(EK 2) İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı
(Mükellef Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup Müdürlüğü)
TARİH: 27.03.2009
SAYI : KDV.MUK.B.07.1.GİB.4.34.17.01.7.3021
[...]
Bu açıklamalar çerçevesinde, sakatlık derecesi %90’ın altındaki malul ve engellilerin 87.03 (motor silindir hacmi 1600 cm3’ü aşanlar hariç) ya da 87.04 (motor silindir hacmi 2800 cm3’ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. no.sunda yer alan araçları bizzat kullanımı şartıyla istisna uygulanacaktır. Bu istisnadan da yararlanılabilmesi için araçta sakatlığa uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması zorunludur.
Buna göre, sağ kolunuzdaki kısalık dolayısıyla sakatlık derecesi %90’ın altında olan tarafınız adına kayıt ve tescili yapılacak olan aracın vites kolunun uzatılması, sakatlığa uygun hareket ettirici özel tertibat olarak değerlendirileceğinden ÖTV istisnasından yararlanılması mümkün bulunmaktadır.
Kaynak: www.ivdb.gov.tr/Mukteza/otv/3021.htm

(EK 3)EK: Örnek raporlar:

http://img204.imagevenue.com/img.php?image=12496_AHMET_580EK_HAST_RAPORU_122_98lo.JPG
http://img223.imagevenue.com/img.php?image=12499_AHMET_D3LBAZ_HAST_RAPORU_122_13lo.JPG
http://img176.imagevenue.com/img.php?image=12502_EKREM_BOLACALI_HAST_RAPORU_122_379lo.JPG
http://img121.imagevenue.com/img.php?image=12507_hac5_ar5_hast_raporu_122_983lo.JPG

Ve lütfen gelişmelerden bizi de haberdar edin

oturan boğa size bu konudada özel mesaj atmıstım ama hic ilgilenmediniz kac kere bu konulardada cevap ve fikir belirtti yine cevap vermediniz. bu kanunda doktor insiyatifi ve kanaatiyle H sınfı ehliyet verilir ibaresi olduğu sürece çok saçma sapan isler olur bunun daha açık bir ifadeye yazılması geremezmi mesela ampute olan alır almaz gibi yoksa bi kısmı alıyor bi kısmı alamıyor bunun için bi çalısma yapsak nasıl olur..

Sayın Oturanboga yukarıdaki rapor örneklerini okunaklı olarak koyabilirmisiniz. Teşekkürler.

bu şekil raporlar gibi özel tertibatlı araç kullanması uygundur. ibareli rapor alırsak istediğimiz tertibatı yaptırabilirmiyiz.

bu raporlar ehliyet içinmi araba almak içinmi .

ben rapora direkliyonda topuz bulanan otomatik fitesli araçları kullanır H sınıfı ehliyet alır.İbaresini Yazdırırsan
Topuzu bulunan bütün otomatik fitesli araçları kullanabilirmiyim yoksa sağdece kendime ait olan araçımı kullanırım.

teşekkürler.

Üst Alt