BİMER'e derhal şu dilekçeyi yazıp gönder ve gelişmeleri bizimle paylaş lütfen (kırmızı yerleri kendine göre düzeltmeyi unutma):
Sağ elimde polio sekeli nedeniyle hareket kısıtlılığı bulunmaktadır.
xx tarihinde H sınıfı sürücü belgesi almak için Av. Cengiz Gökçek Gaziantep Devlet Hastanesi'ne başvuru yaptım.
Sağlık Kurulu'nun karşısına çıktığımda Kurul Başkanı olan Dr. Yemliha Aksoy bana dönerek, alaylı bir şekilde, "Ben senin arabana binmem. Sen nasıl araba sürmeyi düşünüyorsun" dedi. Yetmedi, hemen ardından, yine alaylı bir edayla gülümseyerek yanında bulunan polis memuruna döndü ve "ya sen, bunun arabasına biner misin?" diye sordu, oradaki memur da "binmem" diye gülerek yanıt verdi.
Bunun üzerine büyük bir üzüntü içinde kurula hitaben, "Engeli olmayı biz istemedik, insaf istiyorum, neden böyle konuşuyorsunuz" dedim ve ekledim, "Benimle aynı durumda olup H sınıfı sürücü belgesi alan yüzlerce insan var. Yasa bana bu hakkı tanıyor".
Bunun üzerine Kurul Başkanı olan Dr. Yemliha Aksoy bana, "Evet devlet size pencere açmış, ama doktor verirse demiş, ben de vermiyorum! Sen bunu alırsın, ama benden alamazsın! Türkiye'de sistem yok. Başka ülkelerde de elinden sakatlığı olanlara ehliyet verilmez."
Bunun üzerine kuruldan ayrıldım.
Daha sonra bu hakkımı almak için
xx tarihinde Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne gittim, H sınıfı sürücü belgesi için başvuru yaptım ve ortopedi uzmanı Sayın Dr. Mustafa Ağar'a muayene oldum. Kendisi bana "gayet güzel araba kullanabileceğimi, aracımın otomatik vitesli olmasının yeterli olduğunu" söyledi. Kendisine, özel donanım için rapor alıp alamayacağımı sorduğumda, bana, üç gün sonra gelmemi, kendisinin bu arada araştırma yapacağını söyledi. Ve üç gün sonra yanına gittiğimde, bana, "Sana Av. Cengiz Gökçek Gaziantep Devlet Hastanesi'nde rapor vermemişler. Senin arabana binilmezmiş" dedi!
Bu cevabı alınca üzüntüm kat be kat arttı. Günlerdir kendime gelemedim.
Sonuç olarak Dr. Yemliha Aksoy şahsıma hakaret etmesi yetmiyormuş gibi üstüne üstük başka bir hastaneden rapor alamayayım diye doktorlara baskı yapmaktadır. Hem de kendi uzmanlık alanı olmayan bir konuda bilerek ya da bilmeyerek yanlış bilgiye dayanarak...
Avrupa ve Amerika'da değil bir kolu sakat olanların otomobil kullanamaması, sadece bir parmağını kullanabilen kişiler dahi otomobil kullanabilmektedir. Hatta değil otomobil kullanmak, TIR ve hatta -iki kolu olmasa bile- UÇAK dahi kullanabilmektedirler! Yani teknoloji o kadar gelişmiştir bu konuda da...
Otomobile dair donanımlar:
engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/17583-engellilere-otomobil-kullanimi-icin-ozel-donanim-secenekleri-ve-teknoloji.html
engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/32754-joistik-ile-otomobil-kullanmak-mumkun-mu.html
İki kolu olmayan pilot:
http://www.snotr.com/video/1933
The British Disabled Flying Association:
http://www.bdfa.net/
Sonuç olarak şahsıma ağır hakarette bulunan Dr. Yemliha Aksoy'un bu tutumundan dolayı uyarılmasını, H sınıfı sürücü belgesi almamı engellemek için giriştiği şahsi kaprisine bir son vermesinin sağlanmasını, sakatların ne yapıp ne yapamayacağına dair yanlış olan bilgilerinin düzeltilmesini, H sınıfı sürücü belgesi alabilmem için gereğinin yapılmasını ve tarafıma yazılı olarak yanıt verlmesini arz ve talep ederim