Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elim bilekten yok. H sınıfı ehliyetimle nasıl bir araç alabilirim?

semli

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar

benim sağ el bilekten yok. h sınıfı ehliyetim var. normal vitese bir aparat taktırıp özürlü plakalı bir araba alabilir miyim, yoksa otomatik olması şart mı?

yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ehliyetinizde otomatik vitesli diye bir ibare varmı yokmu

Engelli aracı

Sayın Semli,
Koldan engelli arkadaşlarımızın kanunen kullanmayı kolaylaştırıcı ve otomatik vitesli araç kullanmaları zorunludur. Bunun dışında yapılan bütün uygulamalar olsada bunlar kanun dışıdır.
Selamlar

Manuel ya da otomatik fark etmez, vites kolunu yükselterek özel donanımlı araç statüsünde ötv muafiyetli araç satın alabilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler.html

Yalnız, ehliyetinizi alırken beyan ettiğiniz rapordaki ibare de önemli?

Ve, aslında en önemli olan şey, sizin için kullanım kısıtlılığının mı yoksa vergi muafiyetinin mi daha önemli olduğuna karar vermeniz. Ben mesela, tükürmüşüm ötv muafiyetine, bi ötv muafiyeti olacak diye deli gömleği mahiyetinde kısıtlılıklarla uğraşamam, öderim vergisini otomatik vitesli istediğim aracı kullanırım, derdim :)

benimde sağ elim bileğin biraz üstünden yok.

izmir'deki maliyenin sölediği şu: ister manuel istersen otomatik vitesli araç alabilirsin. sadece kontak sola alınacak o kadar.

ötv den yararlanabiliyormuşum her iki şekilde de.

arkadaşlar tşk ederim. kunta arkadaş ehliyetimde hiç bir ibare yok

karayagiz, İzmir'in söylediği, "sadece kontak anahtarını sola aldırarak vergiden muaf olursunuz" uygulamasına bugüne dek hiç tanıklık etmedim. Var mı rastlayan?

Aksine, İstanbul Vergi Dairesi'nin tam tersi bir görüşü var: "Engelin bulunduğu taraftaki silecek kolu, sinyal ve kontak gibi düzeneklerin diğer tarafa alınması, hareket ettirici özel tertibat olarak değerlendirilmeyecektir."

walla ben bana sölenen seyi sölüyorum.honda firmasındaki bayi benim raporumu vergi dairesine göndermiş ordan aldıkları cewap bu.kontak yeri sola alınacak.vites kolunun uzatılması bence daha saçma.zaten el vitese uzanıyo kolunu uzatsan nolur.

Merhaba Semli
daha öncede bir kaç defa yazmıştım
Değerli abimiz BÜLET beyde bu konu hakkında araştırma yapmış ve başvurularda bulunmuş ama özellikle ÖTV muhafiyeti hakkında. ve sonuç olarak ÖTV muhafiyetinde faydalanamaz çıkmış.
Ben bu konuda Değerli bülent beyi uyarmıştım Ellinden ve kollarından engelli olanlar ÖTV muhafiyetinden faydalanmaktadır. Bunlar özel olmuş olsade BİR TEMSİL ifade eder yani ona verilmişse sizede erilmeli. Muğlada bu alnada engelli olup ÖTV den faydalana bir çok kişi bulunmakta en kötü ihtimalle gelinir hem paro hemde araç buradan alınır gidilir.
Bende aracımı Muğladan alamadım Yüzde 90 raproum olmasına karşın (görme) ama Konyada veriyolarmış gittim oradan aldım Bence bir yere takımamalı. Sürekli araştırp nerede ne veriliyorsa alınmalı.
Mesela Aksarayda Görme engellilere yüzde 100 rapro verilmekte imiş bunu alan kişilerle görüştük en kısa zamanda başvuracağım biz en fazla yüzde 85 alıyoruz onun için sürekli araştırmaktan bir zarar gemezzzzzzzzzzzzz Esenlikler
TayTIS.

ögrenmek istediğim bir konu var rapoarumu ve ehliyetimi istanbul aldım sizin dediğiniz gibi İzmir,Muğla veya başka bir ilde Ötv muafiyeti uygulanıyorsa buralardan araç alabilirmiyim bu rapor ve ehliyet yanlızca İstanbul içinmi geçerlidir

----------

karayagiz;
arkadaşım acaba İzmir de hangi semtteki vergi dairesi söylüyor bunu bilgi verebilirmisin tskler

taytıs;
Bahsettiğiniz kişiler araçlarını 2007 cıkan duzenlemeden son ramı almıslar acaba (2008,2009)bu yıllar içindemi bilginiz varmı tskler

taytıs;
Merhaba Muğla da sol kol ampute olup 2008 veya 2009 da otv muafiyetı ıle araç alan tanıdıgınız kısıler varmı acaba eğer varsa bılgı verırmısınız bende sansımı orada denemek isterim tskler:)

Üst Alt