Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elden engelliyim. Nasıl bir özel tertibatlı araç kullanmalıyım?

üzeyir altun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

ben sağ el ve kolundan engelli biriyim. H sınıfı sürücü ehliyeti aldım. Aynı zamanda sol gözümde de monokülerlik var.
ehliyetimde kullandığı cihaz ve protezler bölümünde sadece MONOKÜLER yazıyor.
Ehliyet için almış olduğum raporda ise: sağ el ve kolum için ise: SAĞ ULNAR AGENEZİ AKTİF EL HAREKETİ YOKTUR yazıyor.

1) kendim için alacağım araçta bu ifadeler karşısında ne gibi özellikler aramalıyım?
2) alacagım ikinci el bir araçta neler benim için durumuma uygun nelere dikkat etmeliyim

LÜTFEN CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM......Teşekkürler.

Raporda "özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" vb. bir ifade olmalı. O ifadeyi tam olarak yazar mısınız buraya?

ehliyet raporumdaki ifade:G< P+P+diskromotopsi mevcut(göz için)
sağ ulnar agenezi aktif el hareketi yok.Yılda 1(bir) kez muayene şatrı ile monoküler H sınıfı sürüce belgesi alır. sekline açıklama var.
İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDRİM.......

Bende "Özel tertibatlı araç ve H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli heyet raporu var. Sağ kolumu kullanamıyorum. Ben (imkanım olup da) araç almaya kalksam (son düzenlemelerden sonra) sizce nasıl bir araç veya donanım alıp kullanabilirim?

Üst Alt