Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el bileği ve parmaklardaki kısıtlılık var. Ehliyet aldım. Nasıl bir araç..?

apsuwa77

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selam bulent hocam ve arkadaslarım sımdı sıze bı sorum olacak ben dun h ehlıyetımı aldım sag kolumda haraket kısıtlılıgı var kullanabılıoruum her turlu aracı ehlıyetımde özel tertıbatlı otomobıl dıyo sadece ıyıde ben arac aldıgımda ne yaptrıcam bu araca ve ıkıncı el bı arac alabılırmıyım aalırsam donanım nasıl olması gerekıyo ??

Vites kolunu yükseltmek, otomatik vitesi kullanabilmenizi sağlayabiliyorsa, aşağıdaki türde basit bir donanım işinizi görür. Bu donanımı hem ikinci el araç alırken taktırmalısınız, hem de ÖTV-KDV istisnalı araç alırken...

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/oze...rsekten-ampute-nasil-bir-arac-alabilirim.html

7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

bnm kullqanırken buna htıyacım yok abı bulent bey dıyorumkı kontakı sola aldırsam olabılırmı arac kullanırken bı donanıma ıhtıyac duymuyorum ben ne onerırsınız bıde normal plakalı arac alsam o aracın plakasını h ehlıyete gore degıstrebılırmıyız .?

Sağ üst ekstremiteden sakatlığı olan kişiler bu ve benzeri bir donanımla viteste modifikasyon yapmazsa, araç alırken vergi avantajından yararlanamaz. Modifikasyon vitesde olmak zorunda...

Vergi avantajı ile alınacak ve/veya üzerinde özel donanım bulunan aracın plakasında sakat damgası bulunmak zorunda.

Eğer ehliyetinizde (ona temel olan raporda) hiç bir özel donanım ibaresi yok ve sadece "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi varsa, o zaman araç alımında vergi avantajından yararlanılamaz ve/fakat otomatik vitesli tüm araçlar kullanılabilir.

ben şunları merak edıyorum vıtese tertıbat taktırırsam manuel sakat damgalı araç kullanırmıyım ve herhangı bı 2.el sıradan arac alsam buna tertıbat taktırarak ve sakat damgası alarak kullanabılırmıyım

Sürüş esnasında manuel araç zor olmaz mı? Sürekli vites değiştirmek zorunda kalmak..?

Ama, teorik olarak evet, raporda uygun ibare olduğu sürece sorun olmaz...

Üst Alt