Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el bileği ve parmaklardaki kısıtlılık, h ehliyet, 2. el otomobil..?

apsuwa77

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaslar

ben sag bıleğımı parmaklar dahil kısıtlı kullanıyorum. haraket kısıtllığı yuksek. B ehlıyetı almak için basvurdum fakat sınavlardan gectım halde dreksıyon sınavında anahtarı sol elımle cevırdımden ıptal oldu b ehlıyetım
bana doktorun yazdıgı H ehlıyetı alabılır raporunda DONANIM sadece kontak solda olucak yazıyor. vitesli aracı kullanıyorum.
benim asıl sorum ben peugeot 106 hastasıyım. acaba ben 2.el peugeot alsam bunun kontakını sola aldırsam kullanabılır mıyım? aracın plakasını deyıstrebılır mıyım? h ye yada deyıstrmeden kontakı sola alsam kullanabılır mıyım?
bunu çok merak edıyorum

ve sunuda eklim forumda gezerken otomatik vitesli araç kullanabilir saglık raporlu kişi h ehlıyetı aldığında herhangı bi otomatık vitesli aracı özel plaka ve donanım gerekmeden kullanıla bileceği hakkında bilgilendirilen bi yazı okudum. raporuma bunu işletebilirim. işlettikten sonra bu aracın otomatik vitesli olanını normal plakayla kullanabılırım heralde ????

ılgılenen ve bana yardımcı olan arkadaslarıma çok çok tesekkur edıyorum sımdıden ...

Sadece kontak anahtarına dair ibare bence çok muallak... Ama yorum yapacak olursam: şu haliyle kontak anahtarını sola aldıracağınız sıfır ya da ikinci el tüm araçları başka hiç bir kısıtlama olmaksızın kullanabilirsiniz. Başka hiç bir kısıtlama yok:

benimde sağ elim bileğin biraz üstünden yok.

izmir'deki maliyenin sölediği şu: ister manuel istersen otomatik vitesli araç alabilirsin. sadece kontak sola alınacak o kadar.

ötv den yararlanabiliyormuşum her iki şekilde de.

Ayrıca, "Otomatik vitesli, direksiyonda topuz bulunan otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli rapor alıp trafik müdürlüğüne giderek otomatik vites ibaresini ehliyet dosyanıza işletirseniz, o zaman kontak kısıtlamasından kurtulur, otomatik vitese sahip tüm araçları kullanabilirsiniz.

şimdi benim ehliyet alabilir raporumda sadece yazılan şu ;kontak açma kapama yeri solda olan h sürücü belgesi alması uygundur
bu yazıyla gıdıp ehlıyet aldım zaman kontakı sola aldım normal plakalı aracımı kullanabılırım değil mi??

H sınıfı ehliyet

Sayın apsuwa77,
Öncelikle raporu eksik veya yanlış almışsınız. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bu işinizin kanunu prosedürü öncelikle "sağ elle kullanılan sistemlerin sol elle kullanılacak şekilde düzenlenmiş otomatik vitesli araç kullanabilir ve H sınıfı ehliyet alabilir" şeklinde olacaktır.
Ayrıca kanunen ehliyet sınavınada bu şekilde düzenlemesi bulunan bir araçla girmeniz gerekmekteydi.
Selamlar

Raporda tek şart kontak olduğuna göre... Evet, kullanamamanız için bir neden göremiyorum.

ılgılendığınız için tesekkurler fakat H ehlıyetı alıyorum ben normal plakalı aracta ıken polıs durdurdğu anda ceza kesmezmi :s saygılarr..

Kontak anahtarını sola aldırıp o şekilde tescil ettirdiğinizde plakaya zaten sakat damgası basarlar...

son bi sorum daha var bugun bana raporu aldım polıklınıkten tel actılar yanlıs rapor vermıs bana doktor oraya otomatık vıteslı arac kullanır yazıcakmıs .
Ben bı yazı okudum otomatık vitesli arac kullanır yazılı raporumla h ehlıyetı aldımda tum otomatık vıteslı aracları kullanabılıomusum nrmal plakayla doğrumudur tesekkurler sımdıden ..

Doğrudur, ama rapordaki kontak anahtarının yer değiştirmesi işi kötü hale getiriyor. Mümkünse o ibareyi kaldırtıp, otomatik vites ibaresi eklettir. O zaman otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsin

çok tesekkur ederım sayenızde baya bı bılgı sahıbı oldum

Üst Alt