Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el 2. 3. ve 4. parmak yokluğu ile emekli olabilecek düzeyde tanı alabilir miyim?

Alibekar

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
10
Arkadaşlar ben ortapedik engelliyim 2006 sigorta girisim var vergi indirimim var sağ el 2 3 4 parmak yoklugu doğuştan peki benim is gücü kaybı oranım %40 olurmu bilgisi olan bilgi verebilirmi teşekkürler

@Alibekar, Geçmiş olsun aşağıdaki sgk hastalık listesi’nde gördüğünüz gibi 7 numaralı parmak ampute bölümünde ancak iki taraflı bir kayıp varsa tanı alınabileceği görülüyor.

1. Amputasyonlar
(Ekstremitelerin fonksiyonel olarak “yok hükmünde” olması durumu da amputasyon gibi değerlendirilir)
[...]
7. Parmak

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
İki taraflı metakarpofalangiyal eklemden tüm parmaklar veya İki taraflı metakarpofalangiyal eklemden her iki baş parmak dahil 8 parmak

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
İki taraflı metakarpofalangiyal eklemden başparmaklar

Bizde de sağ el 3 ve 4 ampute sol el 1,2,3 ve 4 ampute sağ ayak 1,2,3 ve 4 ampute, şuan ki rapor 64, herhalde yeni sistemle de orta derece çalışma gücü kaybı olur gibi

arkadaslar benimde %40 raporum var 12 27 2006 sigorta girisim var 4500 prim günüm nezaman emekli olabilirim engelim ortapedik is gücü kaybi alabilirmiyim acaba

@OturanBoğa listenin altında yazan ne demek oluyor.

Mevcut hastalık listelerinde tanımlanmayan ancak tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı hastalıklar ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar, ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
Bu hastalık listesine göre birden fazla hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar, orta düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.

@esra777, @OturanBoğa, 3.4.5 parmak mp ampute el içi deri nakli baş parmak tam açılmıyor işaret parmak %80 kullanıyorum ek 1 de bu var ama iş güçü kaybı 8 parmak diyor yani bende iş gücü kaybı yokmu sağ el 2 parmak kaldı onunla gelsinler fabrika ağır işte çalışsınlar ve artık insanların umudu kalmadı

@Alibekar, abi alınca kaç olduğunu buraya yazarmısın

Selam arkadaşlar iş kazası geçirdim 3. 4.5. Parmak mp ampute avuc içi deri tamemen yandı kalın soyuldu bacakda deri alınıp grefiti oldu el üstüne ince deri konuldu bacakdan alınıp baş parmak % 80 kullana biliyorum işaret parmağıda %80 kullana biliyorum avuç içi hissizlik var deri nakli olduğun için geçen dişimi fırcalarken fırça orayı delmiş düşmüş gibi sıyrılmjş haberim yok çünkü acı macı hissetmedim yani kısacası ek 1 raporda 8 parmak ampute diyor baş parmak olması lazımmış ben şimdi % 40 geçemiyecenmi iş güçü kaybım olmuyacakmı

Üst Alt