Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacaktaki aksama, H sınıfı ehliyet ve otomobil alımı..?

tekelbomba

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben öğretmenim. sağ ayağımda kalça eklemi oynamadığı iin ayağımda % 32 sakatlık var... özel araba almak için ne yapmalıyım ?

1) Ehliyet almak için ne yapmam lazım? ne tür ehliyet almam lazım?
2) %32 sağ bacakta sakatlık var ve kalça eklemi oynamıyor... nasıl bir araç almalıyım. ( kalça eklemi oynamadığı için pedallara basmak için sağ bacağımı rahat oynatamıyorum. ve şöför koltuğuna rahat otutamıyorum- koltuğun yüksek olması lazım.)
3) Alacağım araçta nasıl bir yönerge izlemem lazım.
4) Araç alımında % kaç inidirim var
5) araç aldıktan sonra başka inidirm var mı ( pul, vergi vb)
6) Jip alabilir miyiz?

tek tek cevap verirseniz sevinirim

1-Ehliyet almanızda bir problem olmaz. H sınıfı ehliyet alacaksınız. Bunu yalnız engelliler alabilir.
2-Özel tertibatlı, otomatik vitesli, kendinize göre ayarlı koltuk temin etmeniz gerek.
3-Alacağın araç kendine göre tertibatlı olması lazım.
4-Özel tertibatlı araç alınabilir yazısı varsa elbette indirim var

Sürücü koltuğuna oturamazsanız sürücü de olamazsınız sanırım. Yani bunu siz daha iyi bilirsiniz tabii de, bana öyle geldi...

Sağ bacağınızı kullanamadığınız için gaz pedalı sola alınmış özel donanımlı aracı pekala kullanabilirsiniz. Ya da gaz-fren elle kumandalı donanım da olur. Size kalmış: http://www.engelliler.biz/forum/oze...-h-sinifi-ehliyet-mi-alacagim.html#post371289

Araçta bu özel donanım olursa, binek araçtaki %37 ÖTV'den ve MTV'den muaf olursunuz.

1600 cc ve binek statüsünde jip varsa, evet, alabilirsiniz.

Üst Alt