Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağım sadece 2 cm kısa. Yurt dışından araç almak için rapor alabilir miyim?

barış barış

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

ben şu an 41 yaşındayım. gayet sağlıklıyım fakat 2 yaşımda kalça kemiğimle ilgili bazı problemlerim olmuş. demir alçıyla gezmişim dolayısı ile sağ bacağım 2 cm kısa kalmış. askerde muayne sırasında bu rahatsızlığımı söyledim ve heyete sevkettiler ve askerlik yapmaya elverişli değildir deyip rapor verdiler yani askerlik yapmadım.

Şimdi esas sorum ben 18 yaşımda b sınıfı ehliyet aldım ama şimdi ben nasıl ortopedik engelli raporu tekrar almalı mıyım ? çünki açık söyliyim h sınıfı ehliyet alıp çok uygun fiyata araç getirtmek istiyorum yurtdışından yaklaşık yarı fiyatına var araçlar az buz fark değil yani yaklaşık 20000 tl daha ucuza araçlar var.
ben bu raporu tekrar almalı mıyım ve yeniden başvursam alabilir miyim ?

soruma detaylı bir bilgi alabilirsem sevinirim...teşekkürler şimdiden ....

benimde 1cm kısalık var ,ama rapor alamamıştım...yani geçirdiğim ameliyatlardan sonra 1cm kısalık bırakıldı...umarım alabilirsiniz...işiniz zor gibi...kolay gelsin

yaw 1 cm 2 cm nin lafımı olur çok şükür çok şükür.Halimize..... artık işler değişti arkadaşın bir ayagı yoktu alamadı.... rapor...

ben iyimser olarak bakıyorum kendime sadece sağ bacağım kısa diye heralde askerlik yaptırmamış olamaz askeri hastane doktor kararıyla askerlik yapmaya elverişli değildir raporu verdiler ve ben hala sağ kalça kemiğimde 41 yaşıma geldiğim halde ağrı hissediyorum...

Sadece 2 cm kısalık için H sınıfı ehliyet vermezler...
Dahası, vermek isteseler dahi senin bunu kabul etmemek daha akıllıca olur.
1- Yurt dışından ithal edeceğin araçlar kesinlikle öyle avantajlı olmaz. 3 yaşından büyük araçları ithal edemezsin. Araçları Türkiye'ye kendi başına getirmen ve muameleleri halletmen çok çok çok zor. Bir firmadan hizmet satın alsan etmeyi düşündüğün kar hiç olur gider... Velev ki aracı satın aldın, 3 seneden önce hiç kimseye, 5 seneden önce sakat olan birine satamazsın. 10 seneden önce sakat olmayan birine satarsan başta ödemediğin vergiyi ödemek zorunda kalırsın
2- H sınıfı sürücü belgesi demek deli gömleği giymek demektir. Şahsına ait araçtan başka hiç hiç hiç bir aracı kullanamazsın ve senin aracını da senden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz
3- Sağ ayağından sakatlığı olan kişiler sadece gaz-fren elle kumandalı otomobil kullanırlar.

Bunca dezavantaj varken H sınıfında ısrar etmek akıl işi dğeil...

Bülent bey yanlış anlamayın ama sizin cevaplarınıza yardımınıza şöyle cevaplar versem beni ikna eder misiniz .

Farzedelim bana h sınıfı ehliyet verdiler.... diyosunuz ki 3 yaşından büyük araçları ithal edemezsiniz evet zaten eski model araç bakmak mantıksızlık 2008 model ve yukarı olan araç baktım. Alıcağım aracı ben getirmiycem hazırları var mesela örnek vereyim 2009 model c180 mercedes 42.ooo tl ye satılık hazır araç var bunun gibi birçok araç hazır satışı bekliyor galerilerde bu söylediğim araç normal fiyatı 90.ooo tl
peki diyorsunuz ki 10 yıldan önce birine satarsanız vergisini ödersiniz peki ben bu aracı başkasına kaça satıcam farzedelim aldım zaten 36 ay kredili alıcam zaten 3 yıldan önce satamam sizin cevabınıza karşılık söylüyorum 5 yıl sonra satarsam normal bir vatandaşa vergisini aracın üstüne ekleyip satsam yani benim ödeyeceğim vergisini zaten ucuza aldığım için aracı olmaz mı...
siz diyosunuzya başkası kullanamaz zaten ben kendim kullanıcağım belki bazen eşim kullanırsa ve çevirmeye girse ne olur?
Sağ ayağından sakatlığı olan kişiler sadece gaz-fren elle kumandalı otomobil kullanırlar. diyorsunuz onların olması için ekstra sipariş mi vermem gerekir ayrıca araçtaki debriyaj ve gaz pedalını iptal mi ettiricem bunu mu kontrol ediyolar yani.

ÇOK teşekkür ederim özellikle sizin verdiğiniz bilgiye ve yardımınıza şimdiden teşekkür ederim

Türkiye'de bulunan araçlarları ithalat kapsamında satın alamazsınız ki. Yurt dışından doğrudan getirtmeniz, Ankata Naklihane'de gerekli işlemleri yapmanız vs. gerek..

90 bin TL'lik aracı 42 bine almanız mümkün değil. Yok öyle bir avantaj. Başka bir katekulli vardır orada...

Aracı 3 yıl sonra vergisini ödeyerek satmak demek, bugün avantaj olarak gördüğünüz tüm vergi karını götürüp aynen maliyeye vermek demek. Hatta, iddia ediyorum, neredeyse aracınızın satış değeri kadar vergi ödemek zorunda kalırsınız; aracı satıp vergiyi ödedikten sonra kalan para ile 4 teker alamaz hale gelebilirsiniz :)

Aracı siden başka hiç hiç hiç hiç kimse kullanamaz. KUllanırken yakalanırsa, hem trafik cezası ödersiniz, hem de Maliye bakanlığı sizi dava eder ve sahtecilikten ümüğünüze kadar alır paranızı...

Araçta özel donanım sabittir. Gaz-fren sökülmez.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim?...ben işlerimi halledince size dönücem...şimdi bişey söylemem yanlış olur ama hallolmazsa sizi tebrik edeceğim...biraz abartıyosunuz gibime geliyor açık olmam gerekirse ama çok çok teşekkür ederim ayırdığınız zaman için.

Araştırmalarının sonucunu buraya da yazar mısın lütfen...

tabiki yazarım fakat işimden dolayı şu an çindeyim 28 i gibi dönücem görüşmek üzere

Üst Alt