Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayakta polio sekeli var. Plakasında damgası olmayan araç kullanabilir miyim?

mahhony

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Üzerinde ' ticari araç kullanamaz' ibaresi bulunan H sınıfı ehliyetimle çalıştığım şirkete ait otomatik vitesli araç kullanmaktayım. Kullanma yönünde hiç bir sıkıntı yaşamıyorum (sağ ayağımla gaz pedalını sol ayağımla fren pedalını kontrol ediyorum) (Sakatlığım sağ ayakta palio sekeli)
Trafik denetimlerinde bu aracı kullanamayacağım söylendi. Ben de otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli rapor almak için uğraştım ancak sen kullanamazsın deyip elden kumandalı özel tertibatlı araç kullanır raporu verildi.

Ben donanımsız otomatik vitesli araba kullanabiliyorum ve 8 yıldır yılda ortalama 60.000 km yol yapıyorum. Özürlü damgalı araç kullanmak istemiyorum. Herhangi bir vergi indirimide istemiyorum. Otomatik vitesli araç kullanabildiğimi nasıl ispat edebilirim? Şirkete ait olan araç benim adıma olsa yeterli olur mu?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Maalesef bu kadar saçma işte bizde mevzuat!
Sağ bacağından sakatlığı olanlar sadece ve sadece kendi üzerlerine kayıtlı özel donanımlı ve plakasında (ineklerin hangi çifliğe ait olduklarını gösteren damgaya benzer) damgası bulunan otomobil kullanabilirler. Ve, o araçlarını kendilerinden başka hiç hiç hiç hiç kimse de kullanamaz. Tek eşli bi yaşam yani... :)

1- Şirket aracı sizin üstünüze yapacak
2- Araca elle kumanda sağlayacak özel donanım takılacak ve o şekilde tescil edilecek.
3- Hastalıkta ve sağlıkta, ölüm sizi ayırana dek birlikte olacaksınız...

Not: Elle kumanda değil de, otomatik vitesli araç alıp gaz pedalını sola aldırmak da bir özel donanım seçeneğidir: http://www.engelliler.biz/forum/oze...r-ehliyet-ve-araba-alabilirim.html#post297293

Bu şekilde elle kumandalı araç kullanacağıma kaçak kullanırım daha iyi. Bana elle kumanda raporu veren heyete bari sol tarafa gaz pedalı olsun dedim yapmadılar. ( Ankara Numune hastanesi)

H sınıfı ehliyetim var ve özel donanımsız otomatik vitesli araç kullanıyırum. Özürlü plakalı otomatik vitesli araç alabilirmiyim

Mahhony en başından okudum ve ben sizin tam olarak ne istediğinizi anlayamadım. Ilk başta otomatik vites araç kullanıp engelli işareti bulunmayan bir araç istediğinizi yazmışsınız. Şimdide özürlü plakalı otomatik vitesli araç istiyorsunuz. Size otomatik vitesli araç kullanabilir raporu verildikten sonra bunu tersine çevilrebileceğinizi sanmıyorum. Özellikle sağlık raporlarından alıdğınız oranların aynı olması doğrultusunda bu biraz doktorların insiyatifine kalmış bir durum fakat sanmıyorum kolaylık sağlanabileceğini.

Sinirlilik ve haksızlığa uğramışlık hali içinde kendimi yanlış ifade ettiş olabilirim. Ben tertibatsız otomatik vitesli araç kullanıyorum. Trafik kullanamazsın dediği için rapor almak istedim ama alamadım. Elden kumandalı ibareli rapor aldım. Ben özürlü plakalı araç kullanmak istemiyorum. Asıl olay bu. İkinci sorduğum ise özel tertibat olmasada özürlü damga veriliyormu.

Üst Alt