Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak polio sekeli yüzde 28 raporla ÖTV'siz araç almak mümkün mü?

athemisis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam ben de araç almak istiyorum. h sınıfı ehliyetim var. yüzde 28 lik raporum var. sağ ayakta polio sekeliyim. sol ayağımı kullanabiliyorum. acaba ötv ve mtv den yararlanabiliyor muyum, yoksa yüzde 40 lık rapor mu almak gerekir.
olmazsa 2.el otomatik vitesli bir araç alıp tertibat taktırmadan kullansam olur mu

Rapor oranının hiç bir önemi yok. Yeter ki raporda "sağ ayağını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanıma sahip otomobil kullanır" vb. bir ibare olsun. Bu olduığu sürece ötv ve mtv muafiyetli otomobil satın alınabilir.

özel donanımlı araç

donanımın nasıl olduğu yazmıyor sadece özel donanımlı araç kullanılabilir yazıyor.acaba yüzde oranı istemeyen araç markaları ve galeriler hakkında bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz. ben mersinde oturuyorum galeriler hep yüzde 40 lık rapor istiyor.en kısa zamanda araba almam gerekiyor.araç alırken yardımcı olacak bir yer biliyorsanız yardım edermisisniz.bir telefon nosu bir mail.gönderirseniz sevinirim

İstanbul Vergi Dairesi'nin konuyla ilgili değerlendirmesi:
[...] Diğer taraftan, 7 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliği’nde yapılan açıklamalara göre sakatlık derecesi %90 ve daha fazlası ile %90’ın altında olan malul ve engellilerin ÖTV istisnasından yararlanmak üzere araç iktisaplarında uyulması gerekli şartlar açıklanmış olup, özürlülük derecesiyle ilgili herhangi bir alt sınırdan söz edilmemiştir.
Bu durumda, ÖTV istisnasından yararlanmak isteyen engellilerin istisna uygulanan ilk iktisaplarına ilişkin olarak ÖTV mükellefleri tarafından verilecek ÖTV beyannamesine 18.03.1998 tarihli ve 23290 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca yetkili sağlık kuruluşlarından alınan sağlık kurulu raporlarının eklenmesi yeterli olacaktır.
Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.

Üst Alt