Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak diz üstü ampute olanlar %90 ve üzeri rapor alıp ÖTV'den muaf olabilir mi?

mkolsuz07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.... Benim öğrenmek istediğim konu ÖTV istisnası ile ilgili.... Kayınvalidem sağ ayak diz üstünden ampute... Kendisinin araç kullanması mümkün değil, öyle bir isteği de yok.. Ancak kendisine ait bir arabası olsun istiyor... %90 özürlülük raporu olanlar ötv den muaf sıfır km (özel tertibata gerek olmayan) araç alabilmekte.. Kayınvalidem rapor alırsa oranı nedir? Bunu öğrenmek istiyorum... ÖTV den muaf indirimli araç alabilirsin demişler. Çok hevesli ... ben de iyi bir araştırma yapmadan ümit vermek istemedim. Bilgisi olan birisi yanıtlarsa çok sevinicem... Herkese saygılar....

%90 alamaz sadece kendisi rapor alarak h sınıfı ehliyet ve özel donanımlı araç alabilir

Bir tanıdığımız böbrek yetmezliği hastalığından (sıklıkla diyalize bağlanıyor) %90 rapor alarak ötv siz araç almış... Bana da olur mu diye merak etmişti annem... demek ki böbrek yetmezliği %90 rapor alıyor ama ayağı ampute olan alamıyor.....

Evet aynen öyle ampute olanlar ve ortapedik özürlüler yalnızca kendileri kullanırlarsa araç alabilirler

Bilgi için çok teşekkür ediyorum... Özür dileyerek soruyorum... Söylediğiniz kesin bilgi midir? ona göre anneme olmuyormuş diyeceğim... Saygılarımla....

Üst Alt