Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağından sakatlığı olanların ÖTV ve MTV muafiyetli araç almaları için rapor..?

Evrenos

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
SeLam arkadasLar. ötv ve mtv'den muaf oLmak icin hastaneden alıcagımız raporda '' Sağ ayağını kullanmasını gerektirmeyecek özel donanıma sahip aracı kullanmak için H sınıfı sürücü belgesi alabilir '' ibareLi rapor aLsam işimi görür mü?
benim probLemim sağ ayagımda, diz aLtından protez kuLLanıyorum.
Ayrıca bir sorum daha oLucak. Bu yüzde Hesabı örneğin;

35.500 * 37 = 13.135
35.500 - 13.135 = 22365

Bu SekiLde mi oluyor? Yoksa şu şekilde mi?

35.500 / 1.37 = 25912

Şu anda devletin yeni çıkardığı tşvik paketi sebebiyle sıfır araçlarda 3 aylığına ÖTV indirimi yapıldı, Yani şu anda 1600cc ye kadar satılan tüm otomobillerde ÖTV %37 den %18 e düştü. Dolayısı ile engellilerin aldığı indirim de düştü. Sizin ikinci formülünüz bu indirim gerçekleşmeden önceki durum için geçerli idi... İndirim öncesi için kabaca şu hesabı yapabilirsiniz;

Yaklaşık ÖTV indirimli alacağınız fiyat = (Anahtar teslim fiyatı) x 0,73

Seç beğen al:
"Sağ ayağını kullanmasına gerek olmayacak özel donanıma sahip otomobil alabilir, H sınıfı sürücü olur"
veya:
"Sağ ayağını kullanmasına gerek olmayacak, gaz pedalı sol tarafa alınmış özel donanıma sahip otomatik vitesli otomobil alabilir, H sınıfı sürücü olur"
veya:
"Sağ ayağını kullanmasına gerek olmayacak,elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil alabilir, H sınıfı sürücü olur"

Şöyle bir rapor verilebiliyor mu peki sevgili Oturanboğa;

"Özel tertibatlı, otomatik vites araç kullanabilir"

:)

benim kafam iyice karıştı. şimdi almak istedigim arabanın fiyatı 31000 TL bize olacak fiyatı nedir bunun arkadaslar:?

Yaklaşık hesap: 31.000 / 1.37 = 22.627 tl.

cok tşk ederim kardeş yardımlarınız icin ALLAh Razı olsun

Üst Alt