Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağım polio sekeli. B sınıfı ehliyetimi H sınıfına dönüştürmek istiyorum?

basmacı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlar,
Siteye yeni üye olduğum için nereye gireceğimi tam olarak bilemedim. Beni yönlendirirseniz sevinirim. Sağ ayak polio sekeli olan birisiyim. B sınıfı ehliyetim var fakat araba kullanırken zorlanıyorum. Bu yüzden H sınıfı ehliyet ve özel donanımlı araba almak istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

H sınıfı ehliyet için hastaneye müracat edeceğim. Daha önce %40 raporla belediyeden emekli oldum. Ortopedi doktoruyla görüştüm ve özel donanımlı ve H sınıfı ehliyet yazılabilir dedi. Ayrıca herhangi bir % gerekli mi? yoksa heyet raporunda H sınıfı ehliyet alabilir ve donanımlı araç kullanabilir demesi yeterli mi? Öncelikle heyet raporu hakkında acil bilgiye ihtiyacım var.

Ortopedik engelliler için rapor oranının ne olduğu önemli değil.. Sadece hastaneden alacağınız raporda "H sınıfı ehliyet alabilir, özel donanımlı araç kullanabilir" ibaresi yeterlidir..

Veya, "sağ bacağını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanıma sahip özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi olabilir... İki nüsha halinde çıkartacağınız raporun biri ile sürücü kursuna yazılıp B sınıfını H sınıfına dönüştüreceksiniz, diğeri ile vergi istisnalı araç satın alacaksınız...

Bahsi geçen özel donanım da iki türlü olabilir:

1- GAz pedalı sola da aktarılmış özel donanımlı
2- Gaz pedalı ele alınmış bir özel donanım

Ürünler şu iki firmada da mevcut:

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Yarın heyete gireceğim, inşallah bir aksilik olmadan hallederiz.

"Heyet raporumu bu gün aldım. H sınıfı sürücü olur, Otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanmaya uygundur." Oranı % 40 şeklinde rapor aldım. Bundan sonraki süreci bana anlatabilirseniz veya bakabileceğim bir yere yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Örneğin rapor ne zamana kadar geçerli? Yani H sıfı ehliyeti almak için hemen müracat etmeli miyim? arabayı almak için ne kadar sürem var? 2. el araç alabilir miyim onun işlemlerinde de vergi ve KDV indiriminden faydalanabilir miyim? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Raporunuzun bir süresi yok. Ama ehliyet işini çok uzatmadan halletmeye bakın

Araba için ise hiç bir zaman kısıtlaması yok.

İkinci el araçta zaten hiç bir vergi yok, dolayısı ile bir avantajınız da olamaz.

Not: Elinizdeki raporu noterde çoğaltın ve işlemlerde hep o nüzhaları kullanın. Orjinali sizde kalsın.

Gerçekten çok teşekkür ederim. Sayenizde hayatım daha da kolaylaşacak inşallah. Emeği geçen ve yardımcı olan herkese mutlu ve güzel günler diliyorum.

Selamlar, İlk sorunla karşılaştım. Sürücü kursu (karamanda) raporum kastamonudan olduğu için olmaz dedi. Böyle birşey var mı? Ne yapabilirim?

Hangi mevzuata dayanıyor bilmiyorum ama, evet, rapor nereden alınmışsa orada işlem yapılabiliyormuş sadece. Uygulama bu şekilde.

Teşekkür ederim. Bir yolunu bulacağız artık.

Üst Alt