amin kardeş
waLLa çok uğraştım..! ama istediğim raporu haLen aLamadım..
benim ehLiyet çok zora bindi şuan, seninki yine koLay. ama ehLiyetini kazanmadan önce raporunu aL..
ben ehLiyeti kazandıktan sonra aLmaya çaLıştım raporu, maLesef aLamadım
yani doğrusunu söyLemek gerekirse; ben iLk sürücü kursunu aradım (tarih 21 temmuz 2010) dedimki;
ben B-A2 ehLiyet aLmak istiyorum ama benim soL ayağım sakat, 4cm. kısa ince ayak gücüm 2.5
bana dediLerki 5 cm. kısaLığa kadar veriyoruz.. bende bi motor tutkunuyum B ve A2 ehLiyeti aLmam Lazım
dediLer rapor aL veririz. bi tane hastaneye gittim H eLiyet aLabiLir raporu verdi. doktora rica ettim dedim ben 16 yaşından beridir motor kuLLanıyorum bu sağLam raporunu aLmam Lazım, ayrıcada babamın arabası var 7 yıLdır arabada kuLLanıyorum. rapor vermedi H verdi..
kursa söyLedim dedi başka hastaneye git, beni özeL bi hastaneye gönderdi. gittim doktoru aLdım karşıma dedim sayın doktorum;
babamın arabası var 7 yıLdır kuLLanıyorum, ayrıca 16 yaşından beridir motor kuLLanıyorum, motorumda var ama ehLiyet raporu aLamıyorum..
bana rapor verebiLirmisin.? doktor beni muayne etti aLırsın dedi.. raporumada yazdı:
SOL AYAKTA POLiO SEKELi MEVCUTTUR. KAS GÜÇLERi B-A2 KULLANMAYA YETERLiDiR. bu raporu sevinçLe aLarak kursa verdim,
sınavLara girdim, hepsini geçtim, sertifikamı aLdım, şöförLer derneğinin parasını ödedim, vergisini yatırdım,
(tarih 1 haziran 2011) emniyet müdürLüğünden randevumu aLdım emniyete geLdim parmak izinide çıkarttım dosyaLarı verdim 67'Lira cebimden çıkarttım tam vezneye veriyordumki................. poLis memuru bana nedesin-ki 30 nisan 2010 tarihinden itibaren özeL hastane raporLarı özürLüLer için geçersizdir..! devLet hastanesinden tam teşekkürLü heyet raporu iLe geçerLi oLuyormuş....
neyse aynı gün içerisinde suLtanbeyLi devLet hastanesine gittim B-A2 ehLiyet raporu aLmak çin; muayne oLdum. raporuma yazmışLar;
SOL AYAKTA POLiO SEKELi MEVCUT. B-A2 SÜRÜCÜ BELGESi ALAMAZ. H SINIFI EHLiYET ALABiLiR. ELLE KUMANDALI TERTiBATLI ARAÇ KULLANABiLiR.
neyse başka hastaneye gittim; aynen muayne oLdum. bu seferde rapora yazmış;
B-A2 EHLiYET UYGUN DEĞiLDiR. H SINIFI EHLiYET ALABiLiR. OTOMATiK ViDESLi ARAÇ KULLANABiLiR.
ve başka, başka devLet hastaneLerine baş vurdum, ama istediğim raporu aLamadım..
memura dedim bana bu raporLarı verdiLer. ne yapmam Lazım.? dedim muhakkak motor ahLiyeti aLmam Lazım.. dedi H-A2 raporu aL.
ozaman motor kuLLanırsın.. ama önce özürLü kursuna yazıLıp, H-A2 ehLiyetini kazanman Lazım tabi önce rapor aLman şart..
peki dedim bu kazandığım ve parasını ödediğm B-A2 sertifika ne oLcak..? dedi iptaL oLcak ve ödediğin paraLar boşa gitcek
neyse bi özürLü sürücü kursunu aradım, dedi ne mezunusun.? iLkokuL dedim. dedi kayıt aLmıyoruz
yani böyLe bi çıkmazda kaLdım
ama daha yıLmadım, ALLAH nasip ederse 1 eyLüLde SAMSUN'a gitcem ordaki devLet hastaneLerine baş vurcam
beLki orda aLırım istediğim raporu diye içimde bi sevinç var. inşaLLah şu raporumu aLırımda motoruma rahat, rahat binip gezerim beaa