Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Safo ve Afo arasındaki fark nedir? Safo kullanan var mı?

Nafiye

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Annem afoyu bir türlü kullanamadı dr safoyu önerdi yaklaşık 520 paund
Kullanan var mı? afoyla arasındaki fark nedir

Geçmiş olsun!
Annenizin rahatsızlığı nedir?

ms
sol bacakta sorun var afo ile daha rahat yürüyebilir diye düşünüldü ama olmadı

safo afoya

mesafe olarak daha kısa yanlara olan stabili sağlar

hastanızda nasıl bir deformite var bilmiyorum.

şekil bozukluğu varsa, ayak önü parmaklar yere sürtüyorsa afo yada klenzak eklemli cihaz uygundur

yan bağ zayıflı varsa, burkulma fazla ise safo uygundur

Hocam 70-80 tl ye kimse ayak sağlığına uygun, uzun yürütebilen el emeği üretmez.!
Bu paraya alınan hizmeti kullanabilen varmı? Veya bu paraya dediğim şekilde randıman veren bir firma duyan varmı?

520 paund sanırım yaklaşık 1300 tl yapıyo 70-80 lira nerden cıktı saww

sgk nın afoya ödediği para o kadar!
Ne demek nerden çıktı?

70-80 e normal ayakkabı bile zor alınıyo sgk çok insaflı imiş ortalama 1000 liradan aşağı olmayan cihaza 70 -80 ödediğini tahmin edememiştim o yüzden şaşırdım bu rakamda neyin nesi diye:)

sol ayakta ayağı tam kaldıramıyo sürtüyor prof safoyu daha rahat kullanabileceğini söyledi afoyu kullanamadı
evet afoyu yüzkusur vermiştim valla sgk ile uğraşmadık safonun ne kadarını öder bilmem artık

Ayak ta problem varsa carbon afo lar var. Biraz pahalı ama kullanamaması söz konusu olmaz heralde.
Forumda bi arkadaş bu üründen memnun olduğunu söylüyor.
Annenizin sadece ayağında problemi problemi varsa bide bunu deneyin.
O aldığınız afo yu kullanamamanız normal. 100 tl ye afo olmaz.
Hazır standart ayakkabıyı alamıyoruz 100 tl ye kişiye özel bir ortopedi ürününü nasıl alalım:(

bir kaç yerden haber bekliyorum sonucu burda paylaşırım sanırım sitede safo kullanan yok

Safo kullanan arkadaşlar tecrübelerinizi yazarsanız çok güzel olur...

safo =silikon dan üretilen bir ortezdir çorap gibi giyilir dışarıdan pek belli olmaz kullanımı rahattır iki çeşidi vardır biri hazır yani bedenli olanlar ki sizin bahsettiğiniz fiyatlar bu hazır olanlr birde hastadan özel ölçü ile yapılanlardır bildiğim kadarıyla türkiyede yapabilen 2veya 3 merkez var ama orjinali yurt dışında
devlet safoya ödeme yapmıyor çünkü ek 5c listesinde bu şekilde bi ibare yok şöyleki buda bir afo cinsidir devlette yürüyüş moldu afolara 100 tl ödeme yapmaktadır.

piyasada bulabileceğiniz cihaz çeşidi firmalardan kaynaklı olarak kısıtlıdır. düşük ayak ve hemipleji vb. rahatsızlıklarda kullanabileceğiniz ortezler:
1)afo
2)safo
3)kısa yürüme cihazı (eklemlerde çeşitlilik vardır)
4)dynamic walk (carbon'dan yapılır dinamik bir ortezdir yine karbondan yapılar afo tarzında statikleride vardır
5)pereneus felç cihazı (yine dinamik bir ortezdir ve ayakkabıya monte edilir)
saymadığım bi kaç cihaz daha var

carbon...

Arkadaşlar merhaba, google
da dolaşırken (araştırma amaçlı) sitenizden haberdar oldum. Öncelikle hepinize geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz inşallah.
Araştırma konum, carbon la ilgili. geçen yıl kosgeb destekli RTM (kalıba,karbon dozajlama)bir firma kurduk. Oğlum gökmen karbonu ürüne çeviren (kalıplayan) kişi. ben de CNC tezgahlarda kalıpları tasarlıyor ve işliyorum. asıl sektör tekstil olduğu için genellikle bu alandaki ihtiyaca öncelik verdik. Sağlık sektörü de ilgi alanımız. fakat daha henüz işin başında olduğumuz için dikkatli incelemeler yaparak girmek istiyoruz bu sektöre. bununla ilgili bir iki firmayla görüşme halindeyiz.(ithalatçı) AFO gibi bir ürünü yapmak istiyoruz. sanırım kalıp detaylarını aştıkdan sonra bu ürünü yapmak kolaylaşacak. İnşallah bu çalışmalarımız sizede bizede fayda sağlar.

safo fiyatı ne kdar ?? birde afo ile yürürken ayak feln acıyor safoda öylemi

safo nasıl afodan dahamı iyi afo çok yara yapıyr kullanışlı degişş safo nasıll

Üst Alt