Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sabancı Üniversitesine iş alımı şartları Pendik İşkur'da Yuh dedirtecek!

apocan14

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Dün yani 04.03.2011 tarihinde Pendik İşkur'a ggelen Sabancı Üniversitesine 1 Özürlü alacaklar.
Sırayla kapıdan güvenliğin bizlere verdiği numaralar ile sırayla çıkacağız.
1 ila 5 numaralar arası çıkıyor.
Herkes bir umutla çıkıyor. İlk arkadaşlar konuşamayan ve işitemeyen arkadaşlar buruk bir suratla çıkıyorlar işaretlerinden anladığım kadarı ile Konuşma sorunu olmayan bu varan bir
sonra 2 ila 10 arası çıkıyor ortappedik rahatsız arkadaşlar var aralarda onlarda hüzünlü bir şekilde çıkıyor dışarı Ortapedik rahatsızlık olmayacak buda varan iki
11-15 sırasıyla 16-20 derken 20-25 de gidiyor herkes buruk çıkıyor. benim numaramda 34 idi.
Bana sıra gelmeden Öğle yemeğine çıkacaklar mış. Nufus cüzdanlarımızı aldılar t.c. numaralarımızı alacaklar mış.
Ben oradan Allah kabul etsin CUMA namazına gittim. zaten beni kabul etmezlerde şans dedik.
Cumamızı kıldık geldik güvenlik nüfus cüzdanımızı verdi zaten 25 kişi girdi en son saydığımda 54 filan kişiydik.

geriye kalan kişilerede hep aynı kelime ''sizi arayacaklarmış''

işin ilginç yanı ne iş yapacağımızı bile bilmiyoruz birde taşören firma

yani kısaca herkes bir umut peşinde sabancı üniversitesi dedik ya gözümüzede bir büyük göründü Olsun dedik sabancı üniversitesinde çalışalımda taşören dedik ama sonuçta özürlüyüz duymayanı varr konuşamayanı var yürüyemeyeni var görmeyeni var.

Onlara göre o olmaz bu olmaz
Benim derdim siz niye özürlü alıyorsunuz o zaman Alın bir sağlam adam.

Benim bu hususda görüşüm bunlar ayrımcılık yapptığını düşündüğümden
Belki bana kızarsınızda düşünmekteyim ama 1 kişi alınacaksada Kura ile alınması bana daha mantıklı geliyor belki ağız özürlü bir kardeşimize çıkar sonuçta bunlar böyle ayrımcılık yaptığı sürece orada benden daha ağır özürlü kardeşlerim çok zor iş bulur...

Allah Yar ve Yardımcımız olsun......

Taşaron firmada çalışmak hiç akıl işi değil. Mümkünse uzak durmak lazım. Maaştan tutun çalışma saatlerine, oradan kıdem tazminatına kadar kötü koşullar öne sürerler...

Hayırlısı olmuş :)

Ama evet, dediğiniz gibi, işverenler sakat olmayan sakat istiyorlar! Bu tür bir ayrımcılığı Amerika'da yapsalar, işveren bi dünya ceza öder... Bizde güçlü bir sivil toplum ya da sendika olmadığı için, maalesef işte böyle haksızlıklara maruz kalıyoruz...

Kesinlikle katılıyorum. ben de 3 ay iş aradım ve engel oranı % 40 ve altını tercih etmekteler. Çok vahim bir durum Allah iş verenleri ıslah etsin. Engelli olmak çok zor bir durum.
Eğer ilerde iyi biryerlere gelirde iş yeri vs açarsam sırf engelli alacağım. ve şartları da çok iyi olacak.
Arkadaşlar Allah yanımızda olsun dua edin...
İş ararken Allah hepinize yardımcı olsun. Benim iş yerim bu konuda çok iyi...

bu nereye kadar böyle gideçek biriside cıkıpda buna dur demiyeçekmi artık genelde orta kalan biz oluyoruz nerde adalet nerde yasalar yazıklar olsun demekten başka birşey demiyorum artık bu işe

Arkadaşlar buna devletin el atması lazım bu konuda yasa çıkarması lazım.
Her engel gurubundan alma maddesi koyması lazım. yani derece var ya 1. derece 2. derece ve 3. derece diye bunu koymaları lazım.
Engelli diyince yüzeysel oluyor.
bu konuda da devlete dava açmak lazım haklarımı vermediği taktirde çünkü yaptıkları insan haklarına aykırı bir durum. Dalga geçer gibi seçim zamanı bişeyler yapıyorlar. Allah'tan seçimler var onlarda olmasa bunlaraı bişeyler yapacağı yok valla.

İş te bulamıyorum ne yapmalıyım. Bazen çıldıracak gibi olsamda sığınıyorum rabbime şöyle güzel bir iş düşerse bana bildirin çok dua ederim ;)

apocan14;

Allah büyüktür. Benim bilgim olursa size yazarım. Bi kaça arkadaşıma iş buldum.

Çok sağolun yaprak hanım Düşünmeniz bile yeterli Allah razı olsun....

apocan14;
Kardeşim daha yeni turkcelle ilgili başlıktaki arkadaşa yazssana ona arkadaş getir demişlerdi..
Taşeronda bir engellinin çalışması zor olur. Paranızı falan vermezler. Halden anlamazlar.. İnşallah bulursunuz.

artık bakmıcam taşörene filan gireceğim bir yere bakalım hayırlısı ile....

bende cuma günü pendik iş kura gittim sabancı üniversitesi için benimde tel numaramı aldılar haber vercez dediler bakalım nasip olacak mı. ben işitme engelliyim. 34 numarası olan arkadas bi özürlü alacaklarını nerden biliyorsun ben orda iken o kadar insan vardı o kadar insan arasında 1 özürlü almaları hiç dogru degil ben 23 numara idim. bu arada pazartesi öteki günlerde varmıs baska işyeri alımı onlarıda degerlendir derim ben degerlendirecem hani kim bilir sabancıya almazlarsa die öteki fırsatlarıda degerlendirecem. bu arada bir dahakine erken git ön sıraları alırsın cünkü sıra cok yavas ilerliyo

Mehtap seni hatırladım bende orta derecede işitme kaybım ve astım bronşiale hastalığım var.

seni gördüğümü hatırlıyorum pazartesi yine orada olacağım büyük ihtmalle bende bakalım şans dedik yollara çıktık pazartesi görüşürüz bakalım İşallah....

kısmetse biryerlere gireceğiz hayırlısı ile....

1 kişi alacaklarını İşkurun kendi sitesinden takip ediyorum.
kaç kişi alacaklar nasıl olacak gibisinden sabancı üniversitesi ama taşören ....

banada aynısnı dediler sizi arıcaz dediler ama zannetmem bakalım ne olucak..

bu arada salı günü görüşme yok yanılmıyorsam pazartesi çarşamba perşembe görünüyor bende...

annen lemi gelmiştin. pazartesi yani yarın bende orda olcam ins sansımı deniyom işte bakarsın cıkar die hadi yarın görüşmek üzere insallah ii yerlere gireriz

Arkadaşlar dersane yıllarında sınıftaki arkadaşlarımla tartışmıştım. Bütün zenginler kul hakkı yiyerek zengin oluyorlar diye. Arkadaşlar bana karşı çıkmıştı. Sabancı öle değil diye. Bir kez daha düşüncem doğrulandı. İşin garip yani Sabancılar Engellileri daha iyi anlamaları gerekiyor çünkü Sabancını bütün çocukları engelli. Bu kuruluş bile böle yapıyorsa söylenecek söz yok.

Arkadaşlar kendinizi ezdirmeyin, boyun eğmeyin kimseye, moraliniz yüksek tutun, psikolojinizi bozmayın ve işin en iyisini bulmaya çalışın. Bu ülkede iyi insanlar da var.

sabancı center yetkılılerın haberı olsa gercekten canlarını okurlar engellılere bu kadar yardım eden bır kurulusun tasaron fırmanın aybını onlara yuklemek hata olurdu sanırım ama cokk ayıp cokk

ne yani onlar görmüyor mu engellilerin hepsini hafif olduğunu sormuyorlar mı hiç hiç ağır engelli gelmedi mi diye. Kusura bakmayın ama herkesin herşeyden haberi var. Eğer yok diyorsanız da haber verin. Ama oradaki haksızlığı savunmayın. Hepsi aynı al birini vur ötekine...

Bir programda sakıp ağa;'' ben suçlu oğlu suçluyum'' demişti
''Bir şöförüm aynı işi yapıyor 500 alıyor. Bir diğeri 1000 alıyor ''demişti.

bilirmisiniz sabancının kızıda engelli

,

yok ben hep yakta idim mont vardı siyah kapşonlu yarın bakalım bir fabrika var işi ağırmış ama bir bakayım. toz yoksa bir denerim saat 9,30 da randevu var. saat 10 da oradan çıksam saat 10,30 da şkurdayım.
görüşürüz işallah...

kardesim saat 10.30 da iş kur işi cok gec derim yine ögleden sonraya kalırsın daha erken gelmeye calıs bence. ben cuma 10 da işkurda aldım 23 numarayı aldım aslında 26 yı almıstım sansıma biri gitti numarasını bana verdi oda 23 dü. saat 10 da orda oldum 26 almıstım görüşmelerde uzun sürüyo 26 bile ögleden sonraya kalıo. kesin geleceksen eger alabilirsem senin için de numara alayım istersen

mekke;

geleceğim.
numara alırsan valla çok makbule geçer en fazla 10,30 oradayım.
siyah bir şapka olacak kafamda tekrar teşekkürler....

tm o halde bende erkenden gitmeye calısacam sen benden önce gidersen sende alabilirsen bana numara alırsın o halde kahverengi kaban giyerim tanırsn ve türbanlıyım gerci kahverengi kaban giyen baskasıda cıkabilir nese sen tanırsın belki nese hadi görüşmek üzere

Tamam Görüşmek üzere Yarın ola hayırola.....

inşş darda olan sıkıntıda olan kim varsa gönlünden ney geçiyorsa ALLAH HIM onu inşş nasip etsin hayırılısı ile

teşşekürler...

Bugün yine gittik pendik işçi bulma kurumuna dediğimiz gibi mehtap hanım numaramı almış
neyse sıraya girdik bekliyoruz.
İş sahipleri okse gıda diye bir firma saat 11,15 de görüşmeye başladı.

bizim numaramızda 18-19 numara sırada var 40 kişi saat 12,30 oldu görüşmeye giren sayısı sadece 17 neyse öğleden sonra görüşmeye devam edecekler dedi.
bekkliyoruz demezler mi bize görüşme bitti 3 kişi alındı diye..

bize yine hüsran 2 iş tutuşturdular elimize bunlara gidin diye

yani bu işte olmadı hayırlısı ile çarşambayı beklemeye koyulduk bakalım...

Üst Alt