Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal ve ortopedik özürü bulunan kişi önlisansdan ÖMMS'ye girip memur olabilir mi?

çömez sufi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben %40 paranoid şizofreni ve % ortopedik engelliyim.ÖMMS sınavında 3 kategori gözüküyor ve bunların içinde ruhsal özürlüler için bir kategori yok.Şimdi ben sınava girebilir miyim?Ona göre sınava hazırlanmayı düşünüyorum.Bülent beyin bu konuda bilgisi var mı acaba?

çömez sufi ÖMSS sınavında 3 kategori gözüküyor dediğin, Bakan Fatma Şahin'in ya da Genel Müdür Aylin Çiftçi'nin açıklamalarında bahsettikleri kategoriler kastediyosun sanırım. Genelde Özürlü denince akla ortopedi, görme , işitme - konuşma akla geldiği icin o şekilde acıklamalarda yer almaktadır. ÖMSS de Lise - Ön Lisans - Lisans Olarak kategorilere ayrılacak ve bu kategorilerde kendi aralarında İşitme - Konuşma - Görme - Ortopedi - Zihinsel - Ruhsal Duygusal ( Zihinsel ile Ruhsal Duygusal'ı Bir arada aynı ketagori sayabilirler ya da ekstra DUygusal Ruhsal Olarakta olabilir ) kategorilere ayrılıp herkes kendi grubunun sorularını çözecektir. Devlet Personel Başkanlığı ÖMSS Sınav Klavuzunu ( Sınav Yönetmeliği 'ni ) yayımlayınca herşey daha da netleşicek. Saygılarımla

Üst Alt