Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal hastalıklarda genel olarak sorun "çoğu şeyi kafada" bitirememek mi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
641
Reaksiyonlar
377
Ben mesela kafamda bitiremiyorum. Örneğin, biryere gitmem gerekiyor ama ben gidemem, olmayacak sanıyorum, kafamda işi bitiremiyorum. Benim gibi olan varmı? 1 örnek daha, birişi yapmayı çok istiyorum ama o işten bir anda vazgeçiyorum. Neden vazgeçtiğimi anlayamıyorum örneğin banyo yapmak gibi,

Bende kafama takılan konuyu çıkartamıyorum. Saatlerce o düşünce çıkmıyor kafamdan. Sürekli onu düşünüyorum. Rüyama giriyor tüm gecede düşünmeye devam ediyorum.

Merhaba değerli arkadaşlarım. Lütfen kendinizi yıpratmayın. Bakın ruh inançtır ve duadır. Bedenin nasıl yemeğe spora ihtiyaçı var ve bu şekilde beslersiniz. Ruhunda ilaçı inançtır. Duadır. Sabırdır ve şükürdür. Bakın bir nasihat vardır derki eğer dünyalık şeyler için üzülürseniz sizden daha kötü durumda olanlar mevcuttur. Düşünün ve şükredin bakın bu size bir rahatlama sağlar lütfen bende evet bu süreçleri yaşadım. Ama pes etmedim.

Aklımı kemiren düşünceler var beynim de.Ne kadar ilaç kullansam da yok olmuyorlar.Kafam hep karışık.Çok tembel biriyim.İş yapmak istemiyorum.Hep bir karamsarlık bir korku.

Kendini eve kapatıp sadece ilaçtan medet beklemek mantıksız olur.
Cıkın insan içine karışın, uğraşıcak bir şey bulun.

fluo

Kesinlikle. Çalışmak ilaç gibi geliyor. Alışma sürecinden sonra stabil hale geliniyor.

ayDÜNYAvazo konsantrasyon eksikliğinden olabilir bende de var.Mesela bir markete gidiyorum mutlaka listeden bir şey unutuyorum.Konsantrasyonun tadını tahmin edebiliyorum.Allah’tan ümit kesilmez.

BUNLAR TABİ şeyler hepimiz unuta biliriz. sen kendini bırakırsan doktormu tutacak lütfen ama dikdurun ilaçla yarı akıllı olursunuz yapmayın. sirkelen ve kendine gel haline şükret suriyede bombaların altında yaşamaya çalışan insanlar var. şükret sabret lütfen

bakın sana şunu diyeceğim. tedavi ol ama unutma ruh inaçtır. ruh şükürdür. amerikan psikiyatri bilimini yapmış ama bakın 5 yıldır. araştırıyorum. evet bir doktor değilim evet eğitiminide almadım. ama bende tedavi oldum ama tedavi nedir hastalık vardır ve onu bitirmek kişiyi sağlığına kavuşturmaktır. şimdi bakın ruh sinir hastanelerinde Allah aşkına tedavi olup sağlığına kavuşan varmı. soruyorum hepsi leyla gibi ilaçlar ile mayışmış. gözünün nuru gitmiş. beyin bitmiş ama düzelmemiş yanı sen ruhu ilaçla düzeltebilirmişsin lütfen yapmayın. açın elleriniz Allahım sen bize yol göster diyin.kuluz aciziz ama ruh hastası olsanda istersen sağlığına kavuşabilirsin lütfen inanın psikiyatrimi ararsın dön mevlanaya bak peygamber efendimize bak ama ilaça bakma lütfen.

ne boş insanlar var bunca psikyatri neden var hiç düşündünüzmü psikoloji sizin sandığınız kadar basit bir olay değil yok inanç yok kafada bitiyor öyle olsa kimse ilaç kullanmaz boşa psikolojisi bozuk olan insanların allaha inancı zayıf sanıyorsunuz ama o zaman bende kanser olanlar allaha nanmıyor ondan oluyorlar diyim ne saçma bir olay

Beyin hastalıkları dua ile tedavi olmaz.
Başın ağrıyınca ilaçta içmeyin bence siz. Dua edin.

kafada değilde bence farkındalık olabilir.şöyleki dışardan bişeyler görüp duyuyoruz uyarıcı oluyor bu , bunlar beynimizde işleniyor ve içsel tepkilere yol açıyo.bunlar duygu düşünce ve duyguyu takip eden fizyolojik şeyler.örn bazı duygularda kalp çarpıntısı bazılarnda karın ağrısı.
işte bu beynimizde nasıl işleniyor bunu tam olarak anlarsak bunlara etki edebiliriz.

Ben psikoloji ile ilgileniyorum ama yetkin biri değilim. Asıl olay beyin kimyasallarında, yatkınlık, travma, genetik gibi alt faktörlerde yatıyor. Sizin çok dşünmenize sebep beynin dopaminin azalması. Böylece olumsuz düşünmeye başlanıyor. İnsan için en iyi şey meşguliyettir. Bende kötü zamanlarından geçtim ve bunu günlük düzenim ile aştım. Kendinize günlük planlar hazırlayıp asla taviz verilmezse bu düşünceler eskiye kıyasla daha az olur umarım. Kontrastasyon için kitap okumayı öneririm. Zorlansanız da elbet normale döner. Klasik müzik dinleyerek okursanız kontrastasyonunuzun artmasına yardımcı olabilir.

hocam ben çok anlamıyorum ama bence bu ruhsal hastalıkların tek sebebi dopamin dengesizliği veya seratonin azalması olsaydı,bunları dengeleyen ilaçlar kesin çözüm olurdu.ve ruhsal engel diye birşey olmazdı.bu mantığı kurmak içinde bence çok bilgi sahibi olmaya gerek yok

Hocam ama bu hastalıkların nedeni hâlâ tam olarak bilinemiyor bunu da hesaba katmak lazım.

Bence kafada bitirmek elinde olan bir şey değil.Beyinde eksik olan ya da yanlış giden bir şeyler var.

Üst Alt