ben lupus RA sjörgens hastasıyım. gün sayısı emeklilik koşullarınızı bilemem ancak ben 2003 yılında aynen ağrı şişlik vs şikayetlerim çok artınca almıştım sürekli verilen rapordu .kanser olunca onu da ekletmek istedim 2021 de 2 yıllık verdiler üstüne 2023 de yine yeniledim bu sefer de 5 yıllık verdiler. herkese verilen sürekli nedense bana verilmedi. RA sadece rapora yetmiyor iç organlarında ne kadar tutulum var , ortopedik olarak elin ayağın dizin vs senin yaşamanı ne kadar kısıtlıyor , işe devam etme durumun ne kadar olabilir ve fizik tedavi da puan veriyor .ben sadece bu romatizmal hastalığıma bağlı olarak son 3 senede 7 ortopedik ameliyat geçirdim şu an sol elim iyileşmek üzere fizik tedavi alıyorum.ameliyat öncesi sol elimi 1.5 yıldır hiç kullanamıyordum.şu an bile 35 gün oldu düğme tutuyorum saçımı tarayabiliyorum tam olmasada parmaklarımı açıp kapatıyorum. diz ayaklar tendonlar sürekli kopuyor bu bir ilacın yan etkisine de kortiziona da bağlı gelişti.bana fizik , ortopedi , romatoloji bu alanda verdi. romatoloji sadece evet bu hastalıklar var diyor diğerleri hastalığın yıkımına bağlı dahiliye de olmak üzere puan veriyor.TAMAMEN HASTANEye bağlı olarak sürekli ya da süreli oluyor.bu şans.ayrıca her testini her dökümü bul toparla geçmiş yıllara vs elinde olsun .eğer durumun kötüye gidiyorsa ŞANSINI DENEMELİSİN . RAPOR ALTINA ÇALIŞAMAYACAĞI ALANLARI YAZDIR. sonra da engelli memur olarak şansını zorlarsın sağlığın müsade ederse.