Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Retinitis pigmentosa (tavuk karası) ile emeklilik için yeterli tanı alabilir miyim?

Karas

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
4
Merhaba

Ben Retinitis pigmentosa diğer adı ile tavuk karası. Bu yılın 7.Ayında 10 yıllık çalısma sürem dolmakta. Bu rahatsızlık ile maluliyete başvurabilirmiyim ? DEĞIŞMEDIYSE TEK HASTALIK YÜZDE 60 ŞARTI MI VAR ? AYNI ZAMANDA ISITME DE ENGELIM VAR ESKI RAPOR YUZDE 50

TEŞEKKÜRLER

@Karas,

Sanırım SGK Hastalık Listesi'ne göre şu tanıya bakılıyor:

4. Görme alanı patolojileri
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Her iki gözde periferik görme alanı dört kadranda 10°’ye kadar daralarak sekel oluşmuş absolu görme alanı defekti (Sensitivite 10 db altı) olan kişiler​

@OturanBoğa merhaba,
aynı rahatsızlık retinatus pigmentosa ( görme alanı daralması ) bendede var 2020 yılında %50 vergi indirimi almıştım 2026 yılı aralık ayında başvurabiliyordum. Ancak 15 ocak yasa değişikliğinden dolayı sigortalılık süremin dolmasına 1 yıl olduğundan emeklilik şansımı kaybettim. Şimdi yapmam gereken çalışma güce kaybına mı başvuru yapmak sgk ya ? engelli emekliliği için hastalık listesinde hafif düzeyde çalışma güce kaybı olarak ta emekli olabilir miyim ? teşekkür ederim şimdiden

Merhaba arkadaşlar ,
bugün itibariyle engelli raporumu bireysel müracaat ile aldım . çıkan sonuca engelli oranları şu şekilde :
1- RETİNİTİS PİGMENTOSA+ GLOKOM+ OR:+0,75 +2,25 162//+3,50 -4,00 133
GÖRME:0,3//0,3 BİO:BİLATERA SANTRALDE ASK F:BİLATERAL KEMİK SPEKÜLLERİ
OCT:RETİNA ATROFİK RNFL::BORDERLİNE ALANLAR GÖRME ALANI:SANTRAL 15
DERECE DIŞINDA RİNG SKOTOM % 73 ORANINDAN ENGEL
2-I10 ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON %10 ORANINDA ENGEL

TOPLAM ENGELLİ RAPORU ORANI : %76

Sormak istediğim soru şu :
1- bireysel olarak başvurum ile aldığım rapor ile çalışma gücü kaybına başvuru yapabilir miyim ?
2-bu rapor ile tek hastalıktan %73 oranında engelim olduğundan çalışma gücü kaybı çıkma olasılığım nedir ?

görme engelli bir birey olarak :( sorularıma yardımcı olursanız çok sevinirim.

rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah herkes hakkını alması dileğimle.

Arkadaşlar merhaba anlayan varmı hesaptan

2015 işe giriş 3509 prim

Malul basvurdum

Görme her iki gözde tashihle 0,2 düzeyinde (yani gözlük/lensle bile her iki gözde görme keskinliği sadece %20).
Sağ göz: error + anterior subkapsüler katarakt (ön kapsül altında katarakt).
Sol göz: +4,00-2,75x10 + posterior kapsüler katarakt (arka kapsül kataraktı).
Fundus (göz dibi): retinitis pigmentosa (pigmenter retinopati) + ERM (epiretinal membran).
Kulak Burun Boğaz (işitme):
Sağ ve sol ileri derecede sensörinöral (sinirsel) işitme kaybı mevcut.
Cihazsız odyometri: Sağ 82/69+ dB, sol 84/69+ dB (çok ağır kayıp).
Cihazlı odyometri: Sağ 39 dB, sol 49+ dB → cihazdan kısmen fayda görüyor (bu kısım oranını düşürür).

Üst Alt