Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Refakatçi kartı nasıl çıkartılır? Refakatçi olabilmek için şartlar neler?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Beyaz kart kendime nasıl çıkartılacağını biliyorum.

Sorum şu;

Refakatçi kartı nasıl çıkartılır? Kimler refakatçi olabilir? Örneğin ben bütün kardeşlerime refakatçi kartı çıkarabilir miyim? Refakatçi kartı için hangi belgeleri istiyorlar?

(İETT BEYAZ KART İLE İLGİLİ REFAKATÇİ)

şimdiden teşekkürler

Beyaz Kartlar iptal edilerek özürlülere İstanbul Kart veriliyor. İstanbul Kart ile ilgili refakatçi kartı için, % 50 oranında Ağır Özürlü olduğu belirtilen Sağlık Kurulu Raporu ile müracaat ettiğinizde, İstanbul Kartınızı Refakatkli olarak alabiliyorsunuz. Ayrıca, Refakatli İstanbul Karta özürlüye refakat edecek kişinin adı yazılmıyor. Herhangi biri özürlünün yanında refakat ederek ücretsiz yolculuk edebilir.

nur hanım bende tam tersi olarak biliyorum beyaz kartımı yazın değiştirdim ben den refakatçi kartı için %80 rapor istediler beyaz kartı veren yeetkililer ayrıca refakatçının adını engellinin beyaz kartının arkasına yazıyorlar
not: beyaz kartın adını şimdide istanbul olarak mı güncelliyorlar her kart değişimi için kişi başı 10 tl totalde çok iyi mebla yapar..

01.01. 2011 tarihinden sonrasında Beyaz Kartın geçmediğini ve iptal edilerek İstanbul Kart ile değiştirilmesi gerektiğini biliyorum. Bu sebeplerle, yılbaşı öncesinde Ağır Özürlü kız kardeşimin Beyaz Kartını değiştirerek İstanbul Kart aldım. İETT deki görevliler, Sağlık Kurulu Raporunda en az % 50 özür oranı yazan ve Ağır Özürlü ibaresi bulunan özürlülerin refakatli olarak İstanbul Kartı alabilecekleri yönünde bilgi verdi. Ben, özürlü kız kardeşim için beyaz kartı 2008 yılında almıştım. Refakatçi olarak benim adımın yazılmasını istediğimde, görevli tarafından, özürlüye refakat eden şahısın adının Beyaz Karta yazılmadığını, herhangi birinin özürlünün yanında refakat edebileceğini söyledi. İstanbul Kart alırken engellilerden 10 TL. ücret alınıyor.

bu yeni istabul karttan haberim yoktu teşekkürler nur hanım.
refakatçı kartı olayını da düzeltmeleri çok güzel olmuş ama şimdi işin yoksa buradan kalk karaköy iett ye gitmek zulüm vallahi:p:p

Rica ederim. Çok fazla sıra olmıuyor, engelliler için özel bölüm var 15 dakika içerisinde Karaköy'de kart değişiminizi gerçekleştiriyorlar.

ya kartı değiştirmek önemli değil de önemli olan oturdugum ilçeden karaköy iett ye gitmek istanbul trafigi ve insan kalabalığı çekilmiyor :D:D:D

Beyaz kartınızı değiştirmeniz için sizin adınıza başkası da müracaat edebilir. Gerekli evraklar, Beyaz Kart, Sağlık Kurulu Raporunuzun fotokopisi ve 10 TL.

ben hala tam olarak nasıl refakatçi için kart alacağımı anlamadım.

yani kendim %50 engelliyim ve daha önceden beyaz kart kullanıyordum şimdi yenilenen kartı alıcam ama mesela kardeşime de refakatçi kartı nasıl çıkartıcam? onun için hangi belgeleri istiyorlar? karta adı yazılmıyor demişsiniz o zaman bütün sülaleye refakatçi kartı çıkartırım ben :confused:

istanbul kartlarında refakatçi adı yazmıyor refakatçinin senle seyahat edebilmesi için raporunda ağır özürlü yazması lazımki refakatçili kart alma hakkın oluyor.yoksa refakatçisiz kart alırsın kadiköy hasanpaşadanda çıkartılabiliyor bedeli 10 lira

İyi geceler arkadaşlar ben sağ ayağım çok içe bastığı için dört beş defa düştüm.Şimdi annemle otobüslere bindiğimiz de engelli kartı çıkarmak istesem bana verirler mi?% 60 engelli oranım,bana verirlerse hemen yarın (bugün)başvurayım bilgilerini olan kişilerden cevap bekliyorum.Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için....

bugün otobüse bindim ve yanımda bulunan 1 yakınımıda refakatli kartımı okutarak geçirdim. Sonrasında otobüs şöförü refakatçi mi 1.derece yakınım olmadığı için refakatçi olarak almadı ve otobüsten indirdi. Elinizde bu konu ile ilgili her hangi bir genelge veya resmi yazı olan var mı ? İett sitesinde bulamadım.

arkadaşım öyle bir genelge yok o denyo şöför seni şlemiş öyle bir genelge yok şikayet et kart la refakatli ise istedigin kişi bine bilir akrabaydı hısımdı diye bir genelge yok kapıda otobüsün numarası ve hatını al şikayet et

Refakatli kartı

Merhabalar kızım tuğba damla varol % 60 zihinsel engellidir.bursa da otururken okul belgesi ve raporu ile refakatli kartı almıştık.(2011 yılı içinde). Istanbul karaköydeki merkezden sadece beyaz kart verildi. Refakatli alamayacağımız söylendi. Evet orta derecede özürlü raporunda ama bu çocuk zihinsel engelli olduğundan refakatsiz hiç bir yere gidemez. üstelik kapıdan bile çıkamıyor. Neden kart verilmedi.bilgilendirirseniz sevinirim. Ilgili yere kızımla gitmiştik.teşekkürler.

cabbarehlinamus;

ya ben bazen kardeşlerimi anlamıyorum ne imkanlar var ama sürekli olumsuzlukları görüyoruz..ne olur verdiğimiz 10 20 tl leri büyütmeyin..

binnur@
raporunuz eski olabilir eski raporlarda AĞIR ÖZÜRLÜ ibresi yazmiyor yeni rapor almanız lazim.
yeni raporda en az % 50 ve ağır özürlü ibresi EVET ise refekatçı kartı veriyorlar.
yada ağır özürlü değilse rapor oranı en az % 80 olan refekatçı kartıda veriyorlar.

İETT'nin hangi birimi ile görüştü isem beyaz kart'ın istanbul kart ile ilgisi olmadığını söylediler.

Refekatçi kartı için ise muhakkak ağır özürlü ibaresi olması gerekir dediler. Hatta kardeşimin %80 raporu var dedim, yok dedi ağır özürlü olursa refekat kartı verilir dedi.

İstanbul kartı için de anonim bir karttır, özürlü vatandaşlarımız için ayrıca özürlü kartı vardır diye de eklediler.

Net bilgiyi nereden alabileceğiz?

Beyaz Kartlar iptal edilerek özürlülere İstanbul Kart veriliyor. İstanbul Kart ile ilgili refakatçi kartı için, % 50 oranında Ağır Özürlü olduğu belirtilen Sağlık Kurulu Raporu ile müracaat ettiğinizde, İstanbul Kartınızı Refakatkli olarak alabiliyorsunuz. Ayrıca, Refakatli İstanbul Karta özürlüye refakat edecek kişinin adı yazılmıyor. Herhangi biri özürlünün yanında refakat ederek ücretsiz yolculuk edebilir.

Siz nereden bu bilgiyi aldınız? Ayrıca;

özürlü kişi istanbulkart -alırsa- aldığında üzerinde özürlü ibaresi olmuyor değil mi?

bugün otobüse bindim ve yanımda bulunan 1 yakınımıda refakatli kartımı okutarak geçirdim. Sonrasında otobüs şöförü refakatçi mi 1.derece yakınım olmadığı için refakatçi olarak almadı ve otobüsten indirdi. Elinizde bu konu ile ilgili her hangi bir genelge veya resmi yazı olan var mı ? İett sitesinde bulamadım.

Araçtaki hiçbir yolcuda çıkıp bir şey demedi mi? Çok yazık.. Haydi diyelim ki öyle biliyor, 1.derece yakını değil
insaniyet namına duyarlı davranması gerekirdi.
Şikayette bulunmuşsunuzdur inş..

binnur@
raporunuz eski olabilir eski raporlarda AĞIR ÖZÜRLÜ ibresi yazmiyor yeni rapor almanız lazim.
yeni raporda en az % 50 ve ağır özürlü ibresi EVET ise refekatçı kartı veriyorlar.
yada ağır özürlü değilse rapor oranı en az % 80 olan refekatçı kartıda veriyorlar.

bu bilgiyi nereden aldınız?

İETT sayfasından alıntıdır: ( http://skart.iett.gov.tr:81/Ucretsiz-Kart-Detaylari2.aspx?id=8 )

Refakatlı kartı:
"16 Aralık 2010 tarih ve 27787 (Mükerrer) sayılı resmi gazetede yayımlanan
"Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik"
hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş ve raporun Ağır özürlü bölümünde "EVET" ibaresi olanların
P ve üstünde bir oranda Özürlü Sağlık Kurulu Raporu'na sahip kişilerin
refakatçisi ile birlikte iken kullanabileceği Seyahat Kartı'dır"

Hem %50 oranı hem ağır özürlü ibaresi var ise refakatçi kartı veriliyor.
Ben böyle anladım.

Beyaz kardiye birşey kalmadı elinde ağır engeli raporun varsa raporunnla direk baş vuru yorsunuz agır engeli yazması sart refakatlı kart için karrtlar engelli kartların aynısı normal engelli tek sefer okuturken refakatlide ikikere okuta biliyorsunuz yani degişik bir kart vermiyorlar ayrıca refakat cinin birin ci sınıf akrabası olması gerekmez engelli kişi yanındaki kişiyle binebilir binemez diyen işgüzarın tekidir

Refakatçi ucretsiz ulaşımdan seyahat sırasında yanında refakat ettigi engelli vatandaşın da olması şartıyla yararlanabilir. Adi üstinde refakatçi.

Üst Alt