Merhaba Arkadaslar, hepinizin yorunuu tek tek okudum. mantıklı veya mantıksız diyebilecek kadar terbiyesiz degilim, Çünki bir arkadaşımız mantıksızsınız diye insanlara hakaret etmiş... yanlışın başını çekiyor...
Kurumlar, şirketler, holdingler vs büyük kurumlar bir karar aldıklarında bölgesel, kitlesel veya kişisel karar almazlar.. Bünyesine zarar veriyorsa , faydası olsa dahi o faydadan vaz geçer zarar veren durumu kapatırlar.
bir örnek vereyim, Digiturk fatura tahsilatını kesti. Sebep bazı bayiler müşteri farurası aldıkları halde, yatırmadılar, üyeler icralık oldu, kimisi iki kere ödedi... Şimdi üye fatura yatırdıgında yatırdıgına dair dekont almadıgı için suçlu, bayi yatırmadıgı için suçlu, peki suçlanan kim ?
digiturk.. neden üye diyor ki digiturk yatırdıgımız halde iki kere bizden fatura parası aldı, yatırdıgımız halde digiturk bizi icraya verdi...
yav kardeşim dekont almayan sen , yatırmayan dengesiz bayii neden suçlu ben...
Çünki firmanın tabelasına güveniyor ve o tabelayı suçluyor...
sonuç mü digiturk bayilerde fatura tahsilatını kesti.. üye ödeme yaparsa 1 tl karşılıgında bayi tahsilatıı yapacak.. suçlu kim olur ...
Peki bu bütün bölgelerde mi oldu hayır bazı bölelegrde bazı kişilerde ama ne yaptı tümden tedbir aldı.. bütün bayilerde fatura tahsilatını kesti...
şimdi buraya bağlamaya kalkışırsak .. diyecegiz ki suclu sför mu , suçlu izin veren mi yoksam kullanan mı..
devletin yapacagi iş tümüne yansıtmak olacaktir ki bunu bazı arkadaşlarımız dile getirmişti.. katılıyor.. siz kendi hakkınız savunmasanız ben size verdigim hakkı alırım.. bu kadar basittir. devlet kişiye göre işlem yapmaz.. kitlesel hareket etmek zorundadir. kişisel veya bölgesel hareket ederse ayırımcılık olur ki buda insanların isyan etmesine neden olur.
benım mantıgım bu kadar işliyor.. fazla işleten varsa ekleye bilir veya eleştirebilir.. çünki eleştirmesse ben yazdıklarımdan süpe duyacam acaba ....