Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporun bitiş süresine 2 ay kaldı. Ne yapmalıyım?

Dilekyildiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam efendim benim anne annemin engelli rapor suresi iki yillik ve suan iki ay kalmis yenilenmesi icin ben bu konu hakknda yardim istyrm nasil ne yaocagimi bilmiom nere gidip yenilettcem ve nere vercm raporu:(

Rapor ne amaçla yenilenecek, nerede kullanacaksınız?

Evde bakim maas icin ben anne anneme bakiom rapor syre iki yillik mis bilmym nasil ne yaocgmi:(

daha önce rapor aldığınız hastaneye tekrar gidin onlar gerekli bilgiler veriyor.

Hastaneye şahsi başvuru ile gidip tekrar en az %50 ve ağır özürlü ibareli rapor almaya çalışacaksınız.
Yeni raporu aylığınızı bağlayan aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne vererek aylığınızın devamını sağlayacaksınız.

arkadaşların söylediklerine ek olarak raporunuzun süresi dolmadan hastahaneye müracaat edin yoğunluğu hakkında bilgi edinin çünki gün verebilirler ozamanda rapor süreniz geçerse işleriniz baya uzama ihtimali kaçınılmaz olur daha önceki raporunuzu hangi hastahaneden çıkarttınız ise yine oradan çıkarın ve elinizdeki raporun bir fotokopisi var ise elinizde onuda yanınızda bulundurun o raporunda muayne olacağınız doktorlar o rapora bakaraktan verecekleri % yi değerlendirebilirler raporunuzu elinize aldıktan sonrada ilk başta evde bakım maaşını çıkartmak için müracaat ettiğiniz shçk na bizzat bakıcı olarak gösterdiğiniz kişi götürüp teslim etsin çünki bakıcının evrakları teslim etmesini istiyorlar heyet tekrar eve gelip inceleme yapmak isteyebilirde veya dirak işleme koyup eve heyet göndermeden devam da edebilirsiniz maaşınızı almaya bu durum kurumlar dan kurumlara değişiklik gösterebiliyor kimi ildekikurumun memurları eve heyet gönderebiliyor kimi ildeki kurumun memurları gerek görmeye biliyor kolay gelsin allah şifa versin

Evde bakim

Arkadaslar aranizda bakirkoy sadi konul devlet hastanesin saglik kurulum.icin randevu alan varmi ya ben bi turlu randevu alamyrumm :( bizim rapor yenilencek evde bakim maas icin iki yillik suresi var ayrica bu raporu yenillettikten sonra ne yapcagim.onida bilmiom bilen vae bu konu hakkinda bna birileri yardimci olsun allah icin ya

Raporunuzu yenilettikten sonra evde bakım aylığınızı bağlamış olan aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne giderek yeni raporunuzu ibraz edeceksiniz sadece.
Randevu için de netten bilmiyorum, olmuyorsa hastaneye gidin, sağlık kurulu bürosundan bilgi alın.
Belki de randevu olmayacak, sabah verecekleri kağıtlarla poliklinikleri dolaşıp bittikten sonra kağıtları tekrar sağlık kuruluna vereceksiniz ve size sadece kurul gün ve saatinde gelmenizi söyleyecekler, bir çok yerde uygulama böyle.

Benimde annemin ilk raporunda yuzde 95 olmasuna ragmen evde bakim.ayligi alinabilecegini soylediler suresi dolmus tekrar cikarin dediler bizde cikardik ve bu rapordada yuzde 96 dediler ama ayliga baglanamazsiniz dediler onceki raporda agir engelli bolumune evet demisler 2011 deki simdiki raporun agir engelli bolumune hayir demisler anlamadigiz sey hastalik.artmis ama.hayir yazmislar engelli bolumune bu durumda ne yapmaliyiz annem.bobrek hastasi haftann uc gunu diyalize giriyor biz ne yapmaliyiz evde bakim ayligina baglanmak.icin

Neritdur
Engel oranı ile ağır engellilik durumu farklı değerlendirmeler.
Eskiden sadece diyaliz hastalarına ağır engelli raporu verilirken artık verilmiyor. Şansınızı denemek isterseniz il sağlık müdürlüğü vasıtasıyla rapora itiraz edebilirsiniz.
Ağır engelli raporu almadan yapabileceğiniz bir şey yok.

Dilekyildiz
2 ay var dıye beklemeyın hemen çıkartmak ıcın başvurn.gün dolmadanda raporu teslım edebılıyonz ve maaş aynen devam edıyo erken teslım edılmesı degıl gecıkmesı problem olur

-mka
Dilekyildiz o soruyu 2015 yılında sormuş. :))

Ufukalp

bizde yeni görmüşük.tarıh fark yapmaz görünce cevaplarık :D
benzer durumda olan başka birilerine faydası olur belkı.

Üst Alt