Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda özel donanım ibaresi var, ama oran düşük verilmiş..?

ahmetsemrali

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
sevgili oturan boğa kardeşim.benim ''H'' sınıfı ehliyetim var.ve daha önce başbakanlık özürlülüler idaresi başkanlığından adıma düzenlenmiş yüzde 60 özürlü ve rahatsızlığı süreklidir yazılı özürlü kimlik kartım var.
bu arada ben merkezi sinir sistemine bağlı ''transvers miyelit sekeli'' hastasıyım.

ben özürlü aracı almak için sağlık kuruluna müracat ettim. 19 nisanda heyete girdim. ertesi gün bana verilen raporda aynen şu yazıyor: "H sınıfı ehliyet alabilir elden kumandalı tertibatlı araç kullanması uygundur. kurul kararıdır."
ancak yüzdelik dilimde bana yüzde 25 tüm vücut kayıp oranı verilmiş.
bu durumda ben vergi den muaf araç alamıyor muşum.

bu durumda nasıl bir yol izlemem gerek.
bu duruma itiraz etmeyi düşünüyorum sonuçları ne olabilir

lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

hiç canınızı sıkmayın. arac alabilirsiniz. ekstradan herhangi birşey yapmanıza da gerek yok...

ama ford bayisini bugün telefonla aradığımda oranın en az yüzde 40 olması gerekir.yoksa ötv ödemek zorunda olursunuz dediler.rapordada özürlü indiriminden yararlanır kısmına değerlendirilmedi diye ibare koymuşlar.

ford bayisi sallamış. 2009 da aldık %19 ile....

arkadaşım o kişiye kanunu okut renault engelliler arac alımından cıkart ve o kişinin gözüne sok bende %28 aldım nasip olursa bende Toyoto alıcam
hakkını ara

arkadaşlar bu kanunlar şu anda aynen geçerlimi yoksa bi deyişiklik yapıldımı ve biz hastaneye ötv den muaf araç almak istiyoruz dediğimiz zaman bize verecekleri raporda ötv den muaf yazmalarını için oran belirteceklermi yoksa h-sınıfı ehliyetiz varsa oran gerekmiyor özel tertibatlı araç kullanır yazan rapor yeterli olcakmı.

benim raporumda hiç oran yazmıyordu sadece otomatik vites özel tertipatlı araç kullanabilir yazıyordu oranla ilgisi olmadığı kanısındayım.

benim anlamadığım oranla ilgisi yok deniliyor ozaman özeltertibatlı araç kullanıla bilir raporu neden isteniyor?kişinin h sınıfı ehliyeti varsa burapora gerekyok ozaman formalite icabımı isteniyor anlamışdeğil

vegiden ve ötv den muaf olmak için kanun gereği özel tertibat gerekiyor bununda doktor raporunda yazması gerekiyor.

engelli araç aparatı

arkadaşlar,yeni aldığım araca aparat taktırdım.ancak takılan aparat hiç kullanışlı değil.elden kumandalı ama direksiyonun hemen soluna fren,vites kolunun yanınada gaz koymuşlar.gaz aynen bisiklet vitesi gibi çıt çıt atarak yükseltiliyo.sol kollada frene basılıyo.ama frene basıldığında gaz kesilmiyo sabit kalıyo.öyle durumlar oluyoki bazen iki elide kullanmak zorunda kaldığımda direksiyona 3. bir el lazım.projeyi çizen mühendisi aradım.bana aynen dediği şu.bu projeden başkası muayeneden geçmiyomuş.ama onaylandıktan sonra istediğin aparatı taktırabilirsin dedi.şimdi değiştirecem mecburen.bu aparat bana 500 tlye maloldu.engelli birinin kullanımına uygun dünya kadar yol varken bu şekilde bir projeyi anlamadım.verdiğim para boşa gittiği gibi yenisi içinde para harcayacaz.arabayı elden kullanıma uygun bi aparatın bana maliyeti ne olur acaba.bu işi iyi yapan varsa yaptıran arkadaşlar yardımcı olsun.ankara ,samsun bana en yakın iller.teşekkür ederim şimdiden.cevaplarınızı bekliyorum.

Arkadasım bende ehliyetimi yeni alıyorum ve ilk defa ehliyet kursunda gectim direksiyon basına ve ilk defa kullandım arac. Burda kullandım arac gaz ve fren siztemi söyleydi aynı resimde göründüğü gibi direksiyonun hemen altında monta edilmiş ileri dogru yitiyon fren devreye giriyor, tuttugun o kola monta edilmiş ayrı bi sistemle aynen motosikletlerdeki gaz sistemi gibi kolu çeviriyon gaz devreye giriyor. Ben ilk defa kullanmama ramen çok çok basit rahat geldi kullanımı. Daha tecrubeli arkadaslar tabi bilgilerini yazarlarsa bizde ögreniriz.

resim014wx1wi8.jpg

Üst Alt