Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranının ÖTV'siz araç alımındaki indirim oranı ile bir ilgisi var mı?

ocetinkaya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
%40 engelli birisi ötv indirimi alırken %26 indirim mi alıyor yoksa %26 ötv mi ödüyoruz?

Diğer bir soru ise MTV vergi indirimi oluyormu?

Teşekkürler

ocetinkaya

Yok oyle bısey .. ÖTV indirimi alırsın yada almazsın . iç hastalıklarına sahıpsen % 90 ve üzeri olmalı . Ortopedık isen doktor öngördüğü takdırde % nın onemı yok .ÖTV den muaf olan MTV den zaten muaf olur

Güncelleme...
Gelir vergisi aradım sitedeki bilgi hatalı imiş. Üstteki arkadaşın dediği gibi iç hastalıkları %90 bedensel (ortopedik) %1 yeterli imiş

egemmm
ESKiden %40 isteniyordu, o oran kalktı mı artık? ortopedik engelli için

ortopedik engelliler için eskiden aranan %40 oranı aranıyordu araba alabilmek için.artık geçerli değilmiyimş hocam?

merhaba,

%90 altındaki ortapedik olmayan engelli oranına sahip kişiler de ötv indiriminden faydalanarak araç alabiliyor mu?
eskiden alınmadığını biliyorum ama bir engelli tanıdığıma (%70 psikolojik engelli bu kişi) otomobil bayisi alabiliyorsun şeklinde bilgi vermiş.

merhaba,

%90 altındaki ortapedik olmayan engelli oranına sahip kişiler de ötv indiriminden faydalanarak araç alabiliyor mu?
eskiden alınmadığını biliyorum ama bir engelli tanıdığıma (%70 psikolojik engelli bu kişi) otomobil bayisi alabiliyorsun şeklinde bilgi vermiş.

ortopedık engellı de % aranmaz arac kullanacak uzvu sorunlu ise doktor da uygun gordü ise % onemı yoktur. psikolojık engellı kısı ehlıyetı ıptal olması lazım bu 1 .. % 90 oranın altında hıcbır engellı arac alamaz bu da 2 .

ESKiden %40 isteniyordu, o oran kalktı mı artık? ortopedik engelli için

ortopedik engelliler için eskiden aranan %40 oranı aranıyordu araba alabilmek için.artık geçerli değilmiyimş hocam?

eskıden % 40 falan aranmıyordu . % 40 emeklılık vs için ıstenen minimum oran . ARac alımı başka işe giriş vergıden muaf durumları başka. Ortopedık engellılerde doktor uygun görürse % önemi yokdur.

Abi merhaba benim,67 rapurum var ENGEL GURUBU GÖRME VE ORTOPEDİK teşhisler se görme ve nöroloji bide miyopati TANIMLANMAMIŞ YAZIYOR ARAÇ İNDİRİMİ OLUR MU

Üst Alt