Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranının KPSS'de bir önemi var mı?

ahmet kalın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kppsde öncelik yüzde kaçtır yüzde 20 ye yüzde 30 a öncelik varmı

Hayır yok. Sakat statüsünde sayılmak için %40 ve üzeri olması gerek.

Ama, zaten KPSS'de sakatlara özel bir uygulama yok ki.

Kpss de özürlü kontenjanı yok , bu yüzden de rapor falan yok. Engelli arkadaşlar çalışamayacakları alanları tercih etmesinler ; atanamama durumu ile karşılaşmasınlar.

Bülent bey, KPSS de engellilere özel bir uygulama yoksa neden engelli statüsünde sınava girdik ?
Diyelim ki ben bir yeri tercih ettim kazandım oraya gittiğimde onlar bana biz sağlam birini bekliyorduk mu diyecekler ?
Engelliler için farklı tercih listesi yok mu?

hayır yok. kpss ile yıl içinde engelli işçi alımı oluyor. memur alımı olmuyor.

işçi alımlarıda işkur tarafından sadece kendi ilindeki ilanlara başvurman şartı ile gerçekleştirilebiliyor.

puanınla başvuru yapabilirsin ama özürlülüğünün hiçbir önceliği olmayacak. hatta kazandığın yer senin sağlık durumuna uygun bir yer değilse ataman bile iptal edilir bilgine..

bylunatic cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ama ufak bir şok yaşadım kpss ile nasıl engelli memur alımı olmaz. Memurluk sınavı bu. Engelli olsak da sağlam olsak da memurluk için giriyoruz !

KPSS'de herkes eşit... Sakat-sakat olmayan ayrımı yok. Kim kaç ğuan alırsa ona göre atanır. Sakatlara özel iki şey var KPSS'de:
1- Sınava girişte (okutman talebi, tekerlekli sandalyeye uygun giriş yeri talebi vs.) ekstra bi yardıma ihtiyacınız varsa bunu sağlamak için sınav başvurusunda raporunuzu ve talebinizi belirtirsiniz. Uygun koşulları sağlamakla yükümlüdür ösym.
2- Atama aşamasında "o işi" yapmaya engel bir sakatlığınızın olmadığını belgelemeni gerekir.

Bunun dışında herkes eşittir...

re

bende bir engelli olarak her sınada engellilere geniş haklar tanınmasını pek etik doğru bulmuyorum. zaten devlet açıyor engelliler için bir sınav bence bu sınavda engelliler alınmalı işe alımlar gerçekten çok az buna katılıyorum. ama düşünsenize kpss birincileri hizmetli oluyorlar.çalışmış çalışmış sonunda gelece son nokta bu ben herkes için adalet olması yanındayım.son yıllarda hiç bir engelli olmayan insanlar bile engelli olmaya özendi. bu duruma ağlasak mı gülsek mi herhalde ikiside olur. devlet için gelecek genç nüfüsa iş bulmak bence çok zor olcak. allah herkesin gazasını mübarek etsin

Üst Alt