Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikotik özellikli depresyon ile erken emeklilik ve engel oranının yükselmesi!?

Uzgunsurat94

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle psikolojik hastalığı olan herkesin Allah yardımcısı olsun.
Sorum şu daha engelli raporuna başvurmadım bir kaç güne başvurucam forumdan öğrendiğim kadarıyla yüzde 40 rapor alıcam.Bir arkadaş son raporunda hiç bir şikayeti olmamasına karşın engel oranının yükseltilip yüzde 65 e çıkarıldığını söyledi üstünden süre yıl geçince öyle yapıldığını yazdı.Bu olay başına gelen varmı? Böyle birşey var mı?
10 yıl çalışma ve 1800 primden yararlanmak istiyorum ama sanırım yüzde 40 raporla bundan yararlanamıyoruz 18 yıl çalışma ve 4bin küsür gün prim olması gerekiyormuş yüzde 40 raporla kaç sene çalışmak gerekiyor?
Hepinize saygılar arkadaşlar zor durumdayım intiharı dusunuyorum ama Allah korkum var yapamıyorum Allah hepimize yardımcı olsun

Malulen emekli olabilirmiyim?

Ve birde arkadaşlar ilaçlarımı düzenli içersek atak geçirmezmiyiz? Doktorum bana söyledi kesin geçirmiceksin dedi ilaçlarımı kesmiştim öyle atak geçirmiştim.

Son düzenleme:
İlaçlarını düzenli kullanmanı öneririm. hastane ziyaretlerini de düzenli yapmaya bak. Doktorun iyiyse tavsiyelerini dinlemek gerçekten önemli.

Malulen emeklilik zor. Düzenli 6 ay, 1 yıl doktor ziyareti olmadan rapor alman da zor.

Son 6 ay düzenli doktor ziyaretin oldu mu ?

ucuncubahar
5 yıldır özel doktora gidiyorum bu sayılır mı? Özel doktordan raporum var teşhisi koydu doktorum.Peki yüzde 40 rapor alabilirmiyim?Forumda benim hastalığıma sahip arkadaşlar aldıklarını soylediler

%40 ya da kaç oran da rapor alacağını heyet doktoru bilir. burdaki hiç kimse bilemez.
seni takip eden doktor epikriz yazar, heyet doktoru o yazılanı dikkate aladabilir almayadabilir.
Testler var onları isteyebilir, sosyal inceleme isteyebilir.

en kolay raporu seni takip eden doktor derse ki senin hastalığın belli, rapor alabilirsin işte o zaman kesin rapor alabilirsin. Kendi doktorun dışındaki tüm söylemler olasılıktır. Olabilirde olmayabilirde.

ucuncubahar
Anladım.Peki ileri yıllarda tekrar rapor alirken raporda engel oranını yükselme durumu söz konusu mu var mi böyle birşey?Yıl geçtikçe ...Bir arkadaş forumda böyle birşey yazdı bilgin varmı bu konuda acaba saygılar teşekkür ederim yanıtların için

Engel oranının yükselmesi diye birşey yok. Herşey senin hastalığınla ilgili.
Psikiyatri tedavisinde sen veya ailen belli şeylerden şikayetçi oluyorsun, doktor takibi başlıyor, ilaç tedavisi vs..

bu yıllarca süren bir süreç, tedaviye olumlu sonuç verirsen, şikayetlerinde azalma olursa, doktorun takibinde sende düzelme görürse oranın "0" olur.

Yanlış anlamazsan eğer hedefin bu olmalı. "0" almayı hedeflemelisin. İyileşmek için çaba göstermeni tavsiye ederim.

İlk doktora gittiğim günden bu yana 13 yıl geçmiş. 4. yıl sonunda ilk raporumu aldım. Sonra defalarca yeniden rapor aldım.

İlk raporum %40 idi. Raporum %56 da oldu, %20 de, %45 de oldu %15 de. En son raporu geçen ay aldım oranı %80.

44 yaşındayım, 13 yıllık tecrübemle sana tavsiyem %80 almak için çabalama, %0 almak için çabala.

Hayat kısa...

ucuncubahar
Tesekkur ederim bu güzel mesajın için ama depresyondayım ve bu hastalık beni yıktı geçti
Tekrar teşekkür ederim iyki varsin

Uzgunsurat94

Malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak lazım. Bu da "tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen" düzeyde hastalığın olması demek. Bu yeni cetvelde maalesef depresyon için başka bir erken emeklilik hakkı tanınmıyor.
Eğer ilk sigortalılığınız 1 ekim 2008'den önce ise ve 4a'lıysanız, o zaman başka bir yol denenebilir?

Üst Alt