Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikotik bozukluk ile 10 yılda 1800 gün üzerinden emekli olabilir miyim?

AgahOnur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim 10 senedir psikotik bozukluk yaşıyorum çeşitli hastanelerde yattım 6 yıldır manisaya gidip geliyorum doktorum bana kronik olduğumu söyledi.Girdigim işlerde en fazla 5 6 gün dayanabiliyorum ayrılıyorum çalışamıyorum.suan %45 engelli raporum var 28 yaşındayım sigorta yılım ve 1800 prim günüm var Acaba doktorum %60 üzeri engelli raporu verirmi atipik belirlenmemiş psikotik bozukluğun var.Birde alırsam malulen emekli olurmuyum?

1800 SGK prim günüyle "Malülen Emekli" olabilirsiniz.(10 yıllık sigorta süresinide doldurmuşsunuz). Önemli olan malülen emeklilik için sevk edildiğinde " gerekli olan raporu alabilmek".

Yanlız şunu diyeceğim sana, rapor alırken bu esnada birden fazla hastaneye misafir olabilirsin biliyorsun (SGK ÇOK İNCELİYOR). "Kılı 40 yarıyor" tabiri cairi ise.

Misafir derken heyet raporu icin degilmi? Yatirmazlar yani hastahaneye.

Yok yok yatırmazlar "hastaneye", onu demek istemedim di.

Yok misafir derken şunu kastettim, 1 - 2 hastaneden de sırayla rapor çıkartman gerekebilir. Kurul aldığın ilk raporu yeterli görmeyebilir bu sefer rapor için ikinci bir hastaneye sevk yapabilir büyük bir ihtimalle. Çok sabırlı olman gerekecek ve bu süreç çok uzayabilirde.

Peki çok teşekkür ederim

Merhaba ben tedaviye 9 Eylül Hastanesi'ne sanrısal nöbetler anksiyete geçirerek ilk 2012 yılında seroguel 800 mg ile basladım.hastanede 1 ay yatıp çıktım iyi olarak.sonra nöbetler geçirdim.Bu askerdede oldu ve 4 ay yaptıktan sonra muaf ettiler.İstanbul hata da 1 hafta kaldım.burada 2014 yılında tekrar sinir krizi ve nöbet geçirdim beni y.yurt hastanesinden Manisa'ya sevk ettiler ve ailem vasilik aldı.Manisada 1 ay yattım ve iyi olarak çıktım ara ara küçük sorunlar yaşıyorum anksiyete tarzı.ilac kullanmaktan sıkıldığım için doktoruma sorduğumda senin kronik problemin var ve birakamazsin dedi.kotu olur dedi.ve 8senedir doğru düzgün calisabildigim hiç bir işyeri yok.en fazla 3 4 güne bırakıp geliyorum eve.Bana acaba tedaviyle çalışma olanağı vermeyen %60 üzeri engelli raporu verirmi hekimler?.en azından biraz prim günüm ve sigorta yılım var emekli olup 3 5 biraz maddi olarak destek alırım.

Şuan en son clonex 25 mg kullanıyorum Daha önce dideral lustral akineton gibi ilaçlar kullanil kesti doktorum

benım hastalıkta psıkotık bozukluk hıc sıkayetlerım olmadıgı halde son raporda oranımı yuzde altmışbes yaptılar.Bellı bır yıl gecınce hastalıgı ılerlemıs varsayıyorlar.

AgahOnur

"tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen" ibareli rapor verilir mi, bunu bilmek mümkün değil. Tedavinizi yürüten doktorunuza danışın bence.

OturanBoğa bülent abi tedaviyle işlevselligi düzelmeyen burda işlevsel ne demek bilgin varmı psikiyatrik teşşizlerde puan taplosunda böyle yazıyor not düşmüş bide : belirtilere göre degil işlevsellige göre verilir denmiş

Paranoya

Bu işlevsellik mevzuu sanırım daha ziyade doktorun kanaati. Uzun yıllardır tedavi devam ediyor ve bir iyileşme görülmüyor.

Üst Alt