Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlıklar sebebiyle ilaç kullanmaktan korkuyorum!?

addison789

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
3
psikiyatri ilaçları insanda jadar bırakıyormuş ve kimyasal kilo aldırıyor sersemlik belki tehlikeli yan etkileri var neden kullanıyor insanlar doğal yollar var aslında sağlıklı beslenme benimde psikolojik rahatsızlığım var ama bu ilaçları kullanmaya korkuyorum ve rapor almak için ilaç kullanımı deniyor ama tehlikeli bu ilaçlar

İhtiyacınız olmayan her ilaç zararlıdır.

Şırnakta bir adam var fitoterapi ile psikoz tedavisi deniyecem tabi antipsikotik kullanmadan olmaz. Sonucu sizinle paylaşacağım.

@Egosum397, Yan etkilerinin herkes farkında ama ağır pisikiyatrik rahatsızlıklarda ne yazık ki ilaç kullanımı mecbur.
Şizofren, Pisikoz, Bipolar bunları ilaçsız nasıl kontrol altına alacaksın.
Bu rahatsızlıklara sahip ama ilaçlar sayesinde hayatına devam edebilen çok sayıda kişi var.
Bu rahatsızlıkları tedavi edebilen doğal yollar ve beslenme neymiş!?
Şu an böyle bir yöntem yok internette her okuduğunuza ve seyrettiğinize inanmayın.
Doktorunuzu dinleyin kimse rapor almak için ilaç kullanmaz.

@kara duman,

peki bu ilaçlar şöyle yan etki ediyor mu bilmiyorum soruyorum mesela adam depresyondadır doktor ilaç yazmıştır hasta yan etkileri nedeniyle intihar etmiştir,veya sinirlidir iyileşeyip derken daha da öfkeli olup adam döver öyleyse hiç kullanma

@Boşasaymayirmibirharf, bende şöyle hastalık var yıllardır küçüklüğümde travmalar dan kaynaklı mesela bazen delilik geliyor ama kimse Yokken yapıyorum bi huy his geliyor kendimi sıkıom rahatlamak için yatağa vuruom ayamı sıkıom tişörtümü çekiom saçımı başımı hafif yoluom rahatlıom sonra, aşırı sinirlendimdede böle yapıo. rahatlamak için birde kendi kendine konuşma ve cevap verme biriyle sonra takıntı var sıcak ocağa el değdirme çekme prize elimi değdirip çekme bişey olcak mı olmucak mı diye gözüme bastırma gibi ne var ne bu acaba

@Egosum397, Pisikiyatrik tahatsızlıklarda ilaçların etkileri kişiye göre farklılık gösteriyor aynı ilaç aynı rahatsızlığa bir kişiye iyi gelirken diğer kişiye kötü gelebiliyor yan etkilerde böyle birinde hiç yan etki yapmazken diğerinde ağır yan etkiler yapabiliyor.

Onun için bu ilaçlar kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalı diyoruz özellikle yeni bir ilaca başlandığında etki ve yan etkilerinin anlaşılması için sık sık doktora gidilmeli doktor doz ayarlaması veya ilaç değişimi yapacaktır.

Yan etkilerinden korkup tedavisiz kalmak çözüm değildir doz değiştirilir veya ilaç değiştirilir bir çözüm bulunur.

Ha şuda var hafif bir canım sıkıldı deprosyana girdim diyede avuç avuç ilaç da içilmez ilaçlar fayda zarar oranı gözetilerek içilir rahatsızlık artık normal hayatını etkileyecek durumdaysa ve kişinin kontrolünden çıkmaya başlamış ise ilaç kullanılır.

finlandiya ve danimarkada (ydı sanırım) oranın psikiyatri hastaneleri ve doktorları şizofreniyi ilaçsız yenmeyi ve tedavi etmeyi başarmışlar. jaakko seukkula adamın ismi ve tedavi yöntemleride açık diyalog isminde bi yöntem.

Fi tarihinde Bakırköy ruh sinir.... De psikiyatri servisinden beni nevroz bölümüne sevk etmişlerdi. Orada doktor bana önce bir kaç EKG vs yaptırmıştı. Çokta hoşuma gitmişti.
Belkide ondan başka hiç bir doktorda denk gelmedim. İlaç yaz yolla. Böbrek rahatsız mı kalpte problem var mı vs bakan yok. Yaz yolla

@kara duman, diyorsun ki kimisinde yan etkiler yapar kimisinde yapmaz kardeşim baştan doktor niye ona göre ilaç yazmıyor kan tahlili yapsın o zaman diyorsun kiminde yapar kiminde yapmaz sık sık doktora diyorsun doktora gittiğinde adam sana 1 ay sonra gel diyor kontrole ve ayrıca ilacı yazdı doktor yan etki yaptğı an belki o hasta birini öldürecek iş işten geçtikten sonra mı doktora gidip ilacın dozunu düşürecek

@Boşasaymayirmibirharf, dostum bendeki rahatsızlıkları anlattım ama cevap yazamadım bende ne var diye aCaba

@kara duman, alternatif tıp var mesela doğal beslenme, sıfır şeker,ekmek yok paketli gıdalar yememek Spor egzersiz ile şizofreni i, anksiyete,bir çok hastalığı yendiler ama kimyasal ilaçlar yan etkilerle milleti ya katil yapıyordur ya hasta edip öldürüyordur psikiyatri ilaçları sakat abi adamı katil yapar daha da hasta eder Allah korusun

@Boşasaymayirmibirharf, bende şöyle hastalık var yıllardır küçüklüğümde travmalar dan kaynaklı mesela bazen delilik geliyor ama kimse Yokken yapıyorum bi huy his geliyor kendimi sıkıom rahatlamak için yatağa vuruom ayamı sıkıom tişörtümü çekiom saçımı başımı hafif yoluom rahatlıom sonra, aşırı sinirlendimdede böle yapıo. rahatlamak için birde kendi kendine konuşma ve cevap verme biriyle sonra takıntı var sıcak ocağa el değdirme çekme prize elimi değdirip çekme bişey olcak mı olmucak mı diye gözüme bastırma gibi ne var ne bu acaba

Son düzenleme:
@Egosum397, Hangi ilacın nasıl etki göstereceğini veya yan etkilerini tespit edebilecek tahlil veya yöntem ne yazık ki şu an için yok keşke olsa.

Kimse ilaç meraklısı değil herkes yan etkilerinin farkında bütün hastalıklar için kullanılan bütün ilaçların vucüda az veya çok zararı var bunu doktorlarda kabul ediyor neticede vucüda dışarıdan kimyasal madde sokuyorsun ama bütün işlerde fayda zarar hesabı yapılır faydası zararından çoksa yapılır o iş.

Alternatif tedavi yöntemleri demişsiniz bu yöntemlerin hepsi deneysel yöntemler faydası tam kanıtlanmış yöntemler değil keşke öyle bir tedavi yöntemi olsa ama şu an yok ayrıca denilen beslenme yöntemleri zaten sağlıklı yaşam için faydalı şeyler ilaçlarla beraber yapılmasında zarar yok iyi gelirse iyilik hali görülünce ilaç dozları azaltılacak ve uzun iyilik döneminde ilaçlar kesilebilecektir.

@Egosum397, intihara sevk ediyor psikiyatri ilaçları .kim psikozu ilaçsız tedavi eden birini görse bana desin gidecem

@-ARAGORN-, intihara sevk ediyor kullanma ne kullanıyorsun ilaçsız yaşa seni sonuçta beynin yönetiyor ee beyin nasıl iyileşir sağlıklı beslenme ile ve hacamat ol egzersiz yap yürüyüş yap bunlar iyileştirir bilimsel dünyada kanıtlandı ilaçsız şekilde ayrıca intihara sürüklemez o kişinin iradesine bağlı kaldı ki kullanma intihar olayı varsa hayatından değerli değil o psikiyatri gıcık ilaçlar

İ laç kul lan mak zo run da sı nız! Baş ka yo lu yok!

İlaç kullanmazsanız şu anda hissettiklerinizin elli ile çarpın… Doğru ilaç kombinasyonunu ve dozu bulmak zahmetlidir evet, ama bunu başardığında yaşama devam edebilir, çalışabilir, sosyalleşebilir olursun.

Milyonlarca dolarlık araştırmalar, argeler, ilac üretimleri bile bu durumları tamamen engelleyemezken, çoğu durumda semptom baskılama üzerine gidilen durumlara, ilaçlar tehlikeli, şırnakta bir adam varmış düzeltiyormuş ona gideceğim demek, sizin çoktan hastanelik zamanınız gelmiş demektir. Bunu hakaret olarak söylemiyorum.
Yıllarca bu hastalıkları tedavi etmek için insanlara, insanlık dışı tedaviler, örneğin lobotomi yöntemleri uygulandı. Şuan tedavide gelinen nokta sadece günlük içmeniz gereken haplar ve başarı oranları çok yüksek.
Gidip şaklabandan medet ummak yerine, milyonlarca dolarlık sektörlere güvenin. Hem kendinizi hemde çevrenizi saçma durumlara sokmayın. Ayrıca madem bahsettiğin gibi doğal yollar var, onları uygula. İyileşmene kimse engel olmuyor?
Ek olarak şunu eklemek istiyorum. Birebirde bu tarz olaylara çok tanık olduğum için, sadece burdaki yorumlara bakarak yorum yapmadığımı vurgulayarak, arkadaşlar doktora bende depresyon var ama hap kilo aldırıyormuş, yok saç döküyormuş diye siz ve sizin gibi 300+ hasta gelince, o doktorda bir süre sonra robota dönüyor. Bu insanların işi size yardım etmek( çürükler istisna), siz bu işi baltaladığınızda sadece sizi değil sizden sonraki hastalarıda etkiliyor.
O yüzden yurtdışlarında acillerde gerçek aciliyeti olmayan hastalar 4-5 saat sıra bekliyor, çünkü basit baş ağrısıyla gelmişsin acelen yok otur diyorlar, onlarda paşa paşa oturuyor, doktorlarda gerçek aciliyeti olan hastalara yöneliyor. Malesef ülkemizde bu bilinç oturmadı, gidişat gösteriyor ki oturmayacakta. O yüzden sizin yaptığınız her tedavi girişimini baltalama eylemi, koca bir çarkı yani bizleride etkiliyor. Lütfen işin ciddiyetine varın, doktorlarınıza güvenin ve major sorunlarınız varken ufak detaylara takılmayın. Alacağınız 10 kilo, akıl sağlığınızdan daha değerli degil, keza kafanızdaki saçta öyle...

Son düzenleme:
yurtdışlarında acillerde gerçek aciliyeti olmayan hastalar 4-5 saat sıra bekliyor, çünkü basit baş ağrısıyla gelmişsin acelen yok otur diyorlar,
ABDyi yok sayarsak, İngiltere ve iskandinavya ülkelerinin bazılarında bile psikiyatri/psikolog doktorlarına ek olarak terapistler, danışmanlar gibi alt profesyonellerden oluşan geniş destek ekipleri ve sistemleri var. Bu ülkelerde doktor beklenmiyor çünkü acil ihtiyacı olmayan hasta doktor yerine alternatifiine gidiyor. Burada alternatif yok.

Acil kısmını psikiyatr özelinde değil, gece servisinde oluşan boş izdihamı belirtmek amaçlı örnek olarak söylemiştim hocam.
İngiltere için konuşamam ama Norveç, Danimarka gibi bögelerin vatandaşları buradaki gibi antidepresanlar, antipsikozlar tü kaka, kilo cart curt, şırnakta tedavi eden varmış demiyordur :) Suç sadece doktor, hastane veya sistemde değil. Bu yanlış işleyen çarkta çok büyük paylardan biriside hastalar. Doktorlardan çok ama çok çekmiş birisi olarak bunu söylüyorum. Ek olarak burada sizin dediğiniz sistem olsa bile, inanılmaz sorunlu olacağını sizde farkındasınızdır diye tahmin ediyorum.
Diş randevusu alırken, dişlerinizi fırçalayıp gelin yoksa muayane olamazsınız uyarısının bir sebebi var :)

@mvagusta, bu konuda çok haklısın. Malesef gerçek bir hizmet ve tedavi alabilmek için toplumun farkındalığını geliştirmesini beklemek zorundayız. Umarım bizden sonraki nesiller rahat eder.

Arkadaş ben ilacı toptan bırakacam demedim ki önce okuduğunu anla sonra bana cevap ver. İlaçların yanında doğal yöntemler var iyileştirir mi Allah bilir sonuçta hangi şeyin vesile olup şifa vereceği belli değil sen burda ilacı bırakıp şaklabanlara gideceksin diyorsun belki adam birşeyler biliyor nerden biliyorsun. Zaten ilacı bırakmak gibi bir lüksümüz yok sayın oturan boğa bunu açıklamış zaten.

Bu durum kişiye göre değişir , basit bir rahatsızlık için hemen ilaca baş vurmayı bende doğru bulmuyorum .. Örneğin , anksiyetesi olan bir insan önce bunu telkin yolu ile - kitap - psikolog - bitki çayları ile çözme yolunu denemeli ... (Bitki çayları da bir uzman tavsiyesi ile kullanılmalı - her şeyin fazlası zehirdir , fayda yerine zarar verir)

Ama bir şizofren - bipolar -okb , vesaire bunların ilaçsız düzelmesi veya kontrol altına alınması bence mümkün değil...

@Egosum397,

İlaç kullanırken sizi intihara teşvik edeceğini hissettiğiniz an gecikmeden doktorunuza bunu bildirirseniz zaten doktorunuz o ilacı kesecektir.. Bundan emin olun..

Ama iyi bir doktora gidin .. Benim için iyi doktor , sizin için zaman ayıran , sizi anlamak için çaba sarf eden doktordur..

Örneğin : Ben bir ilaç kullanıyordum - bu ilaç için her ay kan testi yaptırmak gerekiyor...
MHRS ye giriş yaptım .. Baktım bizim evin yanında ki semt polikıliniğinde pskiyatri bölümü açılmış.. Doktorun ismine bile bakmadım rastgele bir doktor seçtim..
Muayeneye gittiğimde , xxx ilaç için kan testi yaptıracağım dedim ...
Doktor hele otur şikayetlerini anlat dedi , 4-5 dakika konuştuk. ( Mesai saatinin bitmesine az kalmıştı ve sırada başka hastalarda vardı)
Sen yakın zamanda tekrar gel daha detaylı konuşalım dedi..
3 gün sonra tekrar gittim..
Doktor benimle 25 dakika konuştu. Rahatsızlığıma doğru teşhis koyabilmek için , ayrıntılı sorular sordu - örneklendirmeler yaptı.
(Dışarıda beklemekten sıkılan bir hasta artık çık yeter dercesine sert bir şekilde bir kaç kez kapıya vurdu )
Her yazdığı ilaç iyi gelecek diyemem , örneğin: tedavimin 10. ayında kaygılı olduğumu söyledim ve bana bir ilaç yazdı , o ilaç ben de olumsuz etkile gösterdi .. Gittim durumu anlattım ilacı kesti..

''Yanında ki sekretere '' xxx ilaç için kan testi'' diyerek bitirebileceği bir muayene yapabilirdi ama yapmadı... Bana zaman ayırdı , anlamaya çalıştı ..

Muhammed Emin Dağüstü - Kayseri Şehir Hastanesi

Randevu almak isteyen olursa şunu özellikle belirtiyim .Ya sabah ki ilk randevuyu ya da öğleden sonraki ilk randevuyu alın ki doktor sırada ki hastaları yetiştirebilmek için sizin muayenenizi kısa tutmak zorunda kalmasın.

@TungaTunga, dostum bende fazla karşı değilim psikiyatri ilaçlarına ama intihara kalkıştırıyormuş veya zamanla başkasına zarar verdiriyormuş ben duyduklarımı söylüyorum doktorlar eczacılar ile anlaşmalı onlar parasına bakar psikiyatri ilaçları dahada hasta eder intihar yaptırır başkasına zarar verdirir denildinden ben kullanamadım hiç bendede rahatsızlık var ama idare ediom kullanmaya korkuyorum

Arkadaşlar psikolojik bir rahatsızlık var ise gerekirse ömür boyu ilaç kullanılmalı.yani bizler yaşadığımız sürece ilaçlar hayatımızda olacaktır unutmayınız ayrıca moral motivasyonda olmalı

@Egosum397,

Tamam kardeşim sen kullanma, kendi kendine idare et. Yukarıda yazdığına göre bayada iyi idare ediyorsun.
Ama gelip burada korku pompalayan, dayanağı olmayan, köyde kahvehane muhabbetinde duyduğun şeyleri yazıp, ilaç kullanması gereken başka kişilere nocebo verme. Senin buna hakkın yok, bu fikir özgürlüğüde değil. Birde hiç kullanmadım yazmışsın. Kullanmadığınız şeyler hakkında bu kadar karalayıcı, korkutucu fikirler verme hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz? Milyonlarca insan üzerinde denenen ilaçlar bunlar, evet MILYON.

Maalesef hastanelerde en çok suistimal edilen hastaların başvurduğu sektörün insanları cinsiyetsizleştirdiği, duygusuzlaştırdığı, robot ettiği öldürmediği fakat süründürdüğü bir yer.

Her gelene ilaç yazıldığı, insanların ikna edilmek yerine hemen ilaç dayatıldığı iş konusunda her yerde sicil gibi çıkmasına vesile olan bir yer.

Doktorların hastalara fazla vakit ayırmadığı hı hı hı dediği 10 gün sonra tekrar gel dediği yer.

İş bilmez doktorların don değiştirir gibi ilaç değiştirip insanın kimyasını bozduğu yer.

Her gittiğin hastanede doktorların kapısında hastalar gibi bekleyen ilaç firma pazarlamacılarının cirit attığı yer.

Tedavi edemiyoruz, beceremiyoruz diyemeyecek kadar egonun tavan yaptığı insanlık kompleksinin diz boyu olduğu, kamyon yüklü olduğu yer.

Anksiyete tanısı ile başlayıp bipolar, OKB , şizofrenle çıkılan bir yer.

Örnekler çoğaltılabilir. Bu söylediklerim her doktor için her hasta için geçerli değildir. 25 senelik tecrübedir.

Eğer rahatsızlık gerçekten hayatınızı çevrenizi etkiliyorsa mutlaka iş bilen hekimlere başvurulmalı. Tedavi olunmalı.
Ufak tefek şeyler için kapısından dahi geçilmemeli, kimseye de tavsiye edilmemeli.

Konu başlığını açan kardeşimiz sözüm sizedir

Hekim uygun görmüşse ilacı için.
Bir süre de olsa. Gözlem altında olun. Herkesin durumu aynı değildir.
İnşallah şifa olur.

Unutmayın biz insanız , hastalıklarımız elbet olacak. Derman aramakta bize düşer . Şuanlık bu ülkede tek çare ilaç . Geçmiş olsun. İçmiş olduğunuz içecek olduğunuz ilaçlar her bir zerrenize şifa olsun. Tekrar sağlıklı günleriniz olsun. Allah'a emanet.

Ben kullandım. Kullanmadan önce uyuşturucu ve uyarıcı geçmişim de vardı. Her hangi bir teşhis koyulmadı.
şimdi konuya dönelim;

Evet zararlı denilemez ama sonuçta kimyasal ve deneme yanılma ile ilaçlar dönem dönem değiştiriliyor. Riske girmek istemeyebilirler.
Evet malesef yararlı da denilemez sonuçta plasebo etkisi dışında bir beklenti yok. Hasta bir beklenti yerine kesinlik istiyor. İstemeyen bağımlı sayılır.

Her psikolojik sıkıntı ilaçsız atlatılmıyor. Yaşamadığın için depresyon gibi zannedebilirsin. Eğer bir şizofreni hastası bu ilacı almazsa gerçek dünya ile bağı kopar. Günlük hayatını idame edemez. Toplumda enteresan bir algı var antideprasanların insana faydası yok gibi düşünülüyor. Sen bunu iradenle yenebilirmişin gibi düşünüyorlar. Bu öyle birşey değil. Eğer öyle olsaydı şizofrenler geri zekalı değil kendisi ilaçsız bu durumu aşarlardı. Evet ilaçlar diğer taraftan zararlı fakat mecburiyet insana bu ilaçları kullandırıyor.

Üst Alt