Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik ilaç kullanacak kadar hasta olduğumu düşünmüyorum.

Pickle

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
84
Kendimi sürekli ağır şizofrenlerle kıyaslayıp benim bir şeyim yok diyorum, ilacı bırakıp hastalığım ilerleyince kullanırım içim rahat eder diye düşünüyorum. Bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum ama kendimi bir türlü rahatlatamıyorum. Belirtilerim neredeyse her gün eşyaların hareket ettiğini görüyordum, haftada birkaç kez halüsinasyon duyuyordum, beni öldürmek isteyen gizli bir grubun olduğunu düşünüyordum çevremdeki insanlara bakıp acaba bu kişi o grubun ajanı mıdır diyordum. Ya sizce ilaç kullanmakta doğru mu ediyorum çok mu hafif belirtiler bunlar. Böyle giderse ilacı bırakıcam bi gün ya.

"Her ne olursa olsun" kafana göre ilaç bırakma, şizofreni dereceleri nedir bilmem lakin söylediklerin pek de normal şeyler değil.

Psikolojik hastalıklarda sürekli aynı doktora tedavi olmanı öneririm, yaşadığın her şeyi ona çekinmeden anlat, süreci takip edip sana gerekli tavsiyelerde bulunur.

Pickle, Bunlar ağır ilaçlar hatta bırakmak için bile aniden alımı kesemiyorsunuz, doz azaltma yöntemi ile bırakılıyor. Tabi ki uzmanın buna karar verebilir, ne siz ne de bu forumdan birileri değil.

selda*

Doktorum ilacımı içmezsem beni hastaneye yatıracağını söylüyor ama sorun şurda, doktorun abarttığını düşünüyorum. Benim hiçbir şeyim yok diyorum.

Pickle, hayatım ama halüsinasyon görüyormuşsun, eşyaların hareket ettiğini ve seni öldürmek isteyen bir grubun olduğunu düşünüyormuşsun...Bu yüzden doktorunu dinle sen yine de.

Pickle

İlaçları doktor kontrolü dışında bırakmak bence kendi kendine yapacağın en büyük kötülüklerden belki 1.si.

selda*
sorun şurda, doktorun abarttığını düşünüyorum. Benim hiçbir şeyim yok diyorum.

Beni sakın yanlış anlama, sadece bir abi tavsiyesi olarak gör:

"Hiçbir hırsız ben hırsızım demez."
"Hiçbir hasta ben hastayım demez."

Doktor tedavine tek başına mı gidiyorsun yoksa ailenden birileri yanında oluyor mu? Hastalığı olan insan "genelde" kendisindeki "farklı" davranışları fark edemez. Bu nedenle psikoloji alanındaki doktorların bizzat ailelerine sorduğunu gördüm.

Ailene, dostlarına ve en önemlisi "kendine" bir iyilik yap ve doktorun sözünü dinle.

Yazdığınız belirtiler hafif değil çok ciddi. Daha ne olması gerekiyor ağır olması için anlamadım

_çalıkuşu_

Bazı şizofrenler sürekli konuşan sesler duyuyormuş bende o yok. Biraz da ondan şey ettim.

Bir keresinde ilacı bırakınca kendimi süt sandım. Evet, süt... Tadım bozulmasın diye yemek yemek istemiyordum. Anlatınca çok komik geliyor farkındayım ama o zamanlar bana göre çok normaldi bu. Sanırım gerçekten de ilaç içmezsem akıl sağlığım yerinde olmuyor.

Şizofrenlerin takıldığı forumlarda dolaşıp bu tür şeyleri bir süre sonra normalmiş gibi algılamaya başladım sanırım.

@GaribanÖğretmen Ailemle gidiyorum. İlaca başlayınca öfke konusunda sakinleşmişim öyle dediler.

İlaca devam o halde, cevaplarınız için teşekkür ederim.

Halusınasyon goruyon takıp edıldıgını dusunuyorsun daha ne kadar agır olabılırkı ılaclarını bırakırsan doktor demesede hastanelık olursun zaten sızofrenı hastalırının yuzde doksan besı hasta oldugunu dusunmez.

Danışan

Biliyorum o adamı ama onun videoları şizofreni için değil ki. Mesela halüsinasyonları nasıl engelleyebilirim ki ya da kendimi süt sanınca bu durumun tuhaf olduğunu bile düşünmüyordum izzet güllünün önerileri işe yaramazdı, süt olduğuma emindim. :D

Bende ses görüntü koku yok Takıntı ve şüphe var.Clonex kullanıyorum

Hastalığınız OOP mu?
(Organik Olmayan Psikoz)

Pickle

Kendisini çaydanlık zanneden birisi vardı, youtube da ama sonradan düzeldiğini anlatmış bir bakın isterseniz.

Organik Olmayan Psikoz
İle
Obsesif Kompulsif Bozukluk
(Bu 2 hastalık iç içe geçmiş gibi mi dir)
(2 si de ayrılmaz birbirinden ayrılmaz gibidirmi?)

Paranoid tip şizoyum halisinasyonun seslerin görüntülerin dibine vuruyorum

Halisinasyon ve sesler paranoid tipte oluyor diğer şizolarda olmuyor

telefon çaldı birileri beni çağırdı gerçek değilmiş meğersem

(Gölge)

Geçmiş olsun ilaç kullanmazsam hastalığım ilerliyor ilaç içmezsem ben de sizin gibi olurum muhtemelen.

Deneyimlerimi anlattığım bir video yükledim:

Bak canım. Bu hastalık ilaçsız düzelmez. Ömür boyu kalp veya böbrek hastası gibi ilaç kullanman gerekiyor. Kalp hastası olduğunu düşün. İlaç almazsan kalbin durur. Beyin de bir organdır. Beyin, çeşitli hormonel eşitsizlikten dolayı hastalanır. Yanlış beslenme, uyuşturucu alkol kullanımı veya aşırı stresten dolayı beynin yapısı bozulabilir. Bu durum ilaç ile kontrol altında tutulur. Halüsinasyon görmen senin deli olduğunu veya sapık ruh hastası olduğunu göstermez. Vücudun en önemli organı beyin hasar görmüştür.

Maalesef toplum beyin hastalığını reddediyor. Bizim gibi insanları dışlıyor.

Sana tavsiyem ilaçlarını düzenli kullan. Hatta part time bile olsa bir işe gir. Normal hayat yaşamak için ilaç almayı ihmal etme. Yoksa hastalık ilerler ve kendini istemediğin durumlarda görürsün.

Kendimden örnek vereyim ders olsun diye. Pandemi başlamadan hemen önce ben Almanya'da turistik seyahat için tatile gitmiştim. Sonra aniden uçuşlar yasaklandı. İlaçlarım bitti. Tabii sigortam da ve param da yoktu. İlaçsız parasız kaldım ortada. Bir müddet sonra halüsinasyonlar başladı. Saldırganlaştım. Alman polisi beni zorla kapalı akıl hastanesine yatırdı. Kendime geldiğimde beni yatağa bağlamışlardı.

Bu duruma düşmek istemiyorsan ilaçlarını unutma.

Kendine iyi bak. İyi akşamlar.

Konkon

Almanyada kapali akil hastanesi nasil anlatsana buralar berbat her serviste 70,80 kişi kaliyor depo hastane diyorlar çok berbat buralar anlatsam çok üzülürsün almanyada nasil sistem nasil işliyor

Anlatayim hastabakicilar hastanenin kiralidir hemşireler ayni keza nazi kampi gibi buralar

Merhaba. Almanya'daki durum da aynı.

Doktor beni ciddiye bile almadı. Turistim ben burada Türkiye ye dönmem gerekiyor diye yalvardım umurlarında olmadı.

Gözümün önünde bir hasta bir erkek bakıcı tarafından dayak yedi.

Ben bu duruma tepki gösterdim diye beni 48 saat yatağa bağladılar.

Soru soramıyorsun, seninle ilgili planları nedir bilmiyorsun. Bana inanmadılar turist olduğuma ve vasi ataması yapmak istediler. Bi de onla uğraştım.

Vallahi Corona olmasaydı evime geri uçacaktım ne de güzel. Burnumdan geldi tatil. Tüm birikimimi de kaybettim. Üstüne bi de borç yaptım kredi kartına.

Allah'tandır ki kocam hoşgörü sergiledi. Tabii uyardı bi daha olmasın diye.

Kısacası Alman tımarhanesinde doktor anlayış yerine şiddete eğilimli. Hasta bakıcı zaten şiddet uyguluyor.

İnsan değil hayvandan betersin.

Konkon
Hastanenin düzeni nasil burda servis diyorlar 70 kişi kaliyor her serviste hastalarda sikinti bazi hastalar var durduk yere saldiriyor depo

ben bir bırakıyorum bir başlıyorum doktorum böyle yaparsan yan etkilerini görürsün dedi

Üst Alt