Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrli doktorunun rapora oran yazmaması..?

İlaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babam adına Ötv indirimi için yaşadığı il ve tedavi olduğu hastene dışında (Deprem nedeniyle sağlık kurulu yok)başka ildeki şehir hastanesinde sağlık kurulu raporuna başvurduk . Babam 35 yıldır psikolojik tedavi görüyor 2004 de aldığı raporda kronik şizofreni yazıyor (zaten bu hastalıkla malüllen emekli)en son aldığı ilaç raporlarında F28 organik olmayan atipik psikoz (f28-29) olarak yazıyor. Pskiyatri doktoruna 2004 de şizofren yazan ilaç raporu, sgk'nın yazdığı çalışma gücünü 3/2 kaybetmiştir. Yazısını tedavi gördüğü ildeki hastalıklarla ilgili pskiyatri dahil epikriz raporlarını sunmama rağmen başvuru evrakına 6 ay t yazmış neyse bugün heyet vardı babama heyet ; raporunu yazıyorum 6 ay sonra kontrole gel demiş orda yaptırdığımız tahlil ultrason sonuçlarını bide getirdiğim ilaç raporlarını (pskiyatri 2013 deki epkriz ordada şizofren f28 yazıyor) ,epikriz raporlarını eklemiştim zaten. Bu durumda pskiyatri puan vermedimi kontrole bu yüzden mi çağırıyor rapor 15 gün sonra çıkacak.
Dahiliye %20
Nefroloji %50
Kardiyoloji %20
Nöroloji %10
Kbb %6
Üroloji %5 bide %10 yazmıştı

Bu durumda pskiyatri raporlar olmasına rağmen puan vermeyebilir mi. Yıllardır tedavi görüyor e nabızda görmüştür en son ocak ve mart ayında yaşadığı şehirde kontrole gittiğini.
6 ay sonra bu heyet işleri baştan mı başlayacak

Eğer bulunduğunuz şehirde ilaç yazdırmaya da olsa düzenli doktora gidiyorsanız o doktordan son 6 ayı değerlendiren epikriz yazısını almanızda fayda vardı.

Oran verilmemiş olma ihtimali yüksek.

Diğer bölümler sıkıntı yapmadı. Onlar kabul etti pskiyatri neden sorun çıkarıyor. Elektronik ortam da görünüyor zaten raporları ilaçları hastane ziyareti hayırlısı artık 6 ay sonra tekrar raporu kendi ilimizde alabilirmiyiz.

Şayet oran verilmemişse ve sizinde kendi ilinizde düzenli gittiğiniz doktordan yazı alma şansınız varsa,
bu rapora 1 ay içinde itiraz edip il sağlık müdürlüğünün göndereceği başka bir hastaneden yeniden rapor alma şansınız var.

itiraz ederek 6 ay beklemeden yeniden rapor alabilirsiniz. Düzenli doktor takibi yoksa itiraz etmeniz bir şeyi değiştirmez yine 6 ay takip önerilir.

Bulundugumuz ilde duzenli kontrolleri var her ay kontrole gidiyor.

Belki suistimal edildiği veyahut başka sebeplerden dolayı kendilerince böyle bir tedbir almış olabilirler ama bana göre eğer hasta düzenli takip altında ve ilaçlarını kullanıyorsa verilmesi gerekirdi. Misal ben EKPSS'ye girdim eğer yeniden rapor çıkartmam istenirse ben altı ay bekleyemem mesela evrakları zamanında teslim etmeliyim, çok saçma bir durum bence.

İlaz

Belki de psikiyatri doktoru da oran vermiştir. Ama doktorunuzdan takip edildiğine dair yazı aldığınız takdirde psikiyatriden oran almamanız için sebep kalmaz.

Rapor çıktı pskiyatri puan vermemiş 6 ay aylık takip demiş,rapor oranı yüzde 79 genel cerahta 10 puan vermiş. Ötv indirimi için başvurduk sonuç kısmınada ötv indiriminden faydalanamaz yazmışlar. Bu 6 aylık yüzde 79 luk rapor malulen emekliliğine zarar verir mi? Yaş 63

Daha önceki konularda yüzde 60 altı olursa risk olur denmişti. Orandan dolayımı süreden dolayı mı risk var ne yapmamız lazım bu durumda

Yukarıda yazdığım iki mesajı tek mesaj olarak tekrar yazayım. Ben olsam;

Düzenli takip edildiği doktordan epikriz yazısı alır, bu almış olduğum rapora itiraz ederdim. Babanız zaten takip ediliyorsa 6 ay takip yazılması doğru değil. Şizofreniden %50 oran aldığı takdirde raporunuz %90 olacaktır ve ÖTV den yararlanabilirsiniz.

1) Doktorunuzdan epikriz yazısı aldığınız takdirde psikiyatriden oran almamanız için hiçbir neden kalmıyor.

2) Sürecin tek sıkıntısı babanızın yeniden kurul sürecini yaşayıp tek tek doktor ziyareti yapıp aynı süreci bir daha yaşayacak.

3) SGK sizi kontrole çağırmadığı sürece emeklilikte sıkıntı olmaz. SGK kontrole çağırmadan siz psikiyatriden oran alırsanız zaten ortada problem kalmaz.

ucuncubahar

Teşekkürler. şimdilik araç almaktan vazgeçtik durduk yere kendi kendimize iş çıkardık kontrole çağırırlarsa gideriz artık zaten şizofrenin düzeldiği yok.olduki orada red etti yaşı tutuyor 2950 gün primi var tamamlar normal emeklilik başvurusunda bulunuruz 600 gün askerlik borçlanması yapar 2 ayda isteğe bağlı sigortayla 3600 tamamlarsa normal emekli olabilir galiba inşallah bunlara gerek kalmaz.

Üst Alt