Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatriste iğneyi vurdurmak istemiyorum desem iğne yerine başka ilaç verir mi?

AshkenaZi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Psikiyatriste Clopixol iğne vurdurmak istemiyorum dersem başka ilaç verir mi?

Merhaba ben atipik psikoz hastasıyım. 5 yıldır ayda 2 kez clopixol iğne kullanıyorum. Bildiginiz gibi clopixol igne kas içine yapılıyor. Ve kas içine yapılan igneler yanlış yapıldıgında siyatik sinire denk gelip felç bırakabiliyor. Ben igne olmak istemiyorum acaba doktora söylesem igne yerine başka ilaç verir mi? Yoksa diretir mi? Benim rızam yok bu igneyi olmaya ailem ol diye baskı yapıyor. Ama hayat benim eger felç kalırsam onlar bakar ama benim de hayatım zehir olur ve ben öyle bir hayata katlanamam. Hastaneden çıkalı 7 yıl oldu ve hastalıgım tekrarlamadı. Kontrollerim için yılda 1 kez devlet hastanesine gidiyorum. Lütfen bir yol gösterin doktor zorla yaptırır mı igneyi ve beni zorlarsa ne yapmam gerek yardım eder misiniz?

İlaca dönmezse doktoru değişirsin hocam sende ,ben xeplion iğne oldum ve kalıcı yan etki yaptı uyku uyuyamıyorum sakın derse doktor olma

dogandemirci11

hani akıl hastalığı ya bu anlamaz boşver diyolar gibi geldi bana tavırları. rızam olmadan yapamazlar dimi?

İğneyi yaptıran sensin sonuçta ,ailenlemi yaptırıyon?
Başka bi doktora git deki bunun hapını ver bana
Keşke bende senin iğneden olsaydım xeplion yerine uykumdan olmazdım

Doktor ilaa iğnede ısrar eder yazar sende başka doktora gider vurulmazsın

İğneye alışma bence de vurulma gerekirse doktorunu değiştir .

AshkenaZi

Var tabii ihtiyacım yok dersin tabii yoksa eğer ben mesela iki kere vuruldum bıraktım alışma bence yine de sen bilirsin .

Eğer tek korkun iğnenin yanlış yapılması ise merak etme neredeyse tıp fakültelerinin ve hemşirelik okullarının birinci sınıfında öğretiyorlar, nasıl iğne yapılması gerektiğini. Şansına haberlerdeki gibi sahte doktor veya hemşire denk gelirse bilemem.

@cardinal
ya benim spor akademisi hedefim var ve risk de ufak değil

Var tabii ihtiyacım yok dersin tabii yoksa eğer ben mesela iki kere vuruldum bıraktım alışma bence yine de sen bilirsin .
zorlama gibi bir şey olur mu doktor diretir mi?

AshkenaZi
Psikiyatristler genelde hap içmeye direnen veya unutan hastalar için iğne diyor sizin o tür bir durumunuz varmı yoksa doktora anlatın hap verirseniz düzenli içerim diyin dr karar versin başkalarının sözüne göre kafanıza göre karar vermeyin.
İğneden olan çekinceleriniz bence yersiz hayatın her alanında risk var bunu kafaya takmayın olacak şey olur.
Ama her koşulda ilacınızı kafanıza göre bırakmayın.

Bende 3 ayda bir trevicta ya geçtim hiç olayım istemiyorum bende konuşsam doktorla hap yazsın sadece inşallah kabul eder

kara duman
en geç bu ayın sonuna doğru özel hastaneye gidicem, iğne günüm bu ayın 7 sinde ama olmıyıcam artık. haplarımı düzenli alıyorum. ben sadece penisilin iğnelerde oluyor sanıyordum bu haftaya kadar. internette öyle haberler var ki bu iğne sonrası felç ile ilgili dehşete düştüm ben ne yapıyorum dedim. üstelik clopixol yan etki kalp çarpıntısı yapıyor birde bunun hapı ve damlası da var. doktorlar yeniköy kasabı resmen 3. dünya ülkesinde yaşıyoruz.

Şamil67
aman dikkat internetteki haberlere göre her yıl bu felç vakası çıkıyor

İğnenin yanlış yapılması ve felç kalma korkusu olmasa ayda bir yaptırıyorsun konforlu aslında

Üst Alt