Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalıkların ilaçlardan başka çaresi bulunur mu?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
639
Reaksiyonlar
370
Psikiyatrik hastalıkların 2024 yılı itibari ile ilaçlardan başka çare bulan olmadımı?

"TEK ÇARESİ İLAÇLAR" herkes için.

2012 TEMMUZ dan beri ilaç kullanıyorum. Ben kullandığım ilaçlar sayesinde çalışabiliyorum.

BURAYA SADECE PSİKİYATRİ İLAÇ KULLANANLAR YAZARLARSA SEVİNİRİM.

Osmali zamanında ne güzel tedavi merkezleri varmış. Müzik su sesi sanat eşliğinde tedavi ederlermiş. Şimdi işleri güçleri ilaç. Ömrü hayatında psikiyatri ilacı içmemiş kişiler sana dayiyorlar ilacı sonrada senden ilaç etkilimi değil mi diye cevap bekliyorlar

Ben ilaçlardan başka çare bulunacağını sanmıyorum. Uzun yıllar kullanılan ilaçların bütün organlara ulaşır ve böylelikle bunun aksini idda edemeyiz.

Bende 2013 ten beri ilaç kullanıyorum aynı şekilde ilaçların desteği ile çalışıyorum
Şu an
Xeplion 100 mg
Clonex 300 mg
Akineton
Rivoclon
Kullanıyorum

İlaçtan başka yol yok gibi bu hastalıkta

Teşekkür Ederim Arkadaşım. Aynen bende 5 çeşit ilaç kullanıyorum.

Malulen emeklilik için uğraşıyorum
Kamu görevlisiyim
Şuna buna odaklandım

Çok zor kardeşim şizofreni olarak çalışmak

Yapılan bir araştırmaya göre şizofreni hastalarının sadece yüzde 3 çalışabiliyormuş

İlaç için ayrı doktora terapi için ayrı doktora gittim 1 yıl boyunca. Emdr tedavisi aldım 12 ay boyunca. Geçen sene haziran gibi hafif bir sallanmam oldu, ilaç arttırıp düzene girdi hemen. Benim ataklarım çok seyrek ama güçlü geliyor normalde, 1-2 ayda geçmiyordu. Terapide geçmişte yaşadığım travmalara çalışmıştık.

Şöyle bi' haber var, 2021 tarihli:

Son 3 senedir ciddi manada iyileşmeye başladım. 3,5 senedir devamlı gittiğim özel bir psikiyatr var. Bana olan ilgisinden ve desteğinden çok memnunum. Remisyon evresinde olduğumu söylüyor. Yeter ki böyle stabil kalayım O yüzden ilaç kullanmayı külfet olarak görmüyorum. Herkese geçmiş olsun...

@rosary,

:unsure:Bu araştırma nerede yapılmış ? Oran fazla düşük değil mi ? :sneaky:O zaman bu , %3 'lük dilimdeyim.

Son düzenleme:
@Yuyu, bu Norveç’teki haberi okumuştum. Kendi adıma söyleyim mümkün değil ilaçsız. Yaklaşık 2 yıl ilaç kullanmadım. Psikozu sürekli olarak ilerledi. Hastalık hakkında bilgim yoktu. Sakin kafa dinlersem geçer diye düşünüyordum.

İlaçsız mümkün değil, daha beter oluyorum
İlaç semptom azaltıyor sabırlı yapıyor o kadar
Ben mesela sevgisiz biriyim (negatif şizofreni)
İsterdim cana yakın uyumlu güler yüzlü biri olmak
Ama olamıyorum

@rosary, 1.5 yılda ancak çalışabilir hale geldim oda tam değil. Artık işe gittikçe alışacağım.

Psikozdan 2 ayda çıktım. 6 ay iyileşmem sürdü. Ancak ilaç yan etkileri ile çalışmam çok zor gerçekten.

Hastalanıp iyileşmem tedavi olmam 2.5-3 yılımı götürdü.

Şimdi işlerimi yapacak duruma geldim ama benim mesleğim farklı bişe olsa işimi yapamazdım. Bilişim olduğu için yapabilecek duruma geldi.

Farklı bir meslek olsa çok zordu.

"SIĞINILACAK TEK LİMAN" VAR O DA "İLAÇLAR"

@Micro123,
Ben Tam olarak 2012/TEMMUZ dan beri 1 gün bile ilaçlarımı aksatmadımdı.

@ayDÜNYAvazo,
iyi ki aksatmamışsınız doktorlar anlıyor çünkü kan testinde filan çıkıyor kullanıp kullanmadığınız yani anlarsalar doktor raporu iptal bile edebilir

O DEDİĞİNİN BENCE HİÇ ÖNEMİ YOK.
Kişinin hasta olmasından daha kötüsü yok.

BİZLER İLAÇI DOKTORLAR ANLAR DİYE KULLANMIYORUZ.

EVET ilaçların kandaki düzeylerine bakabilirler.

@ayDÜNYAvazo,
doktorlara günde 100 hasta geliyor her hastayı önemsemezler sana hasta olarak bakıyorlar onların istediği ilacı kullanacaksın sistem bu zaten ilacı istersen kullanma onların pek değeri doktora göre olmuyor o sana bakıp geçiyor ücretii alıyor benim bir arkadaşım bıraktığı için her şeyi mahvoldu iş hayatına kadar

Bilinçsiz bir şekilde ilaçlarımı bıraktım. Tüm hayatım mahvoldu. İlaçsız mümkün değil. Ancak şimdi ben remisyona girdim. Bu durumda iken ilaçları bırakırsam. 3-4 yıl atak geçirmeden devam edebiliyorum.

İlaçla olmuyor, ilaçsız hiç olmuyor.
Beterin beteri var yine halime şükrediyorum

Gen tedavisi var oda nadir ve kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan bir teknik ancak hala söylenti ben gazı üniversitesine mesaj attım gazı de genetik bölümü var

Oncelikle herkeze acil sifalar dilerim . 6 yil duzenli tedavim vardi . Ilaclari birden kestim 2 ay boyunca yeniden dogmus gibiydim . Ozguven . Istek . Ve yasama sevincim yeniden gelmisti . Ama 3. Ayda kulagima sesler gelmeye basladi . Beni kotuleyen yargilayan sesler . Dayanamayip tekrar ilaca sarildim. Suan sesler tam olmasada kesildi . Kafamda soru isareti kaldi acaba ilaci azaltarak biraksaydim basarabilir miydim. Cunku ilaclar doktor kontrolunde birakilmayinca birden kesilince gercekten psikoza giriyor insan . Bilmiyorum ama galiba o riske birdaha girmem diye dusunuyorum ...

Üst Alt