Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik depo iğnelerin etkisi ne zaman geçer?

Micro123

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
115
Xeplion abilify fluanxol prolixin risperdal consta clopixol vs. Kullananlar

Ne zamana kadar bu depo antipsikotikk iğnelerin etkisi geçer?
Bırakan oldu mu

Çokta çeşiti varmış DEPO İĞNELERİN.

Xeplion kullanıyorum 2aylık bi süresi var uyuşuklık yapabilir

Xeplion bana ağır gelmişti o yüzden doktor biraktirdi sadece aripa 15 mg kullanıyorum şimdi antipsikotik

@Maktumay,

Xeplion beni tamamen iyileştirdi 5 yıldır kullanıyorum asla bırakmayı düşünmüyorum

Ne mutlu sana. ZATEN BIRAKAMAYIZ ASLA BU İLAÇLARI.

En iyisi şimdilik bu.

Evet öyle gibi sanki bırakınca aynı kalacagım gibi hissediyorum bu hisler bizi tekrardan hasta edebilir sanki ilacı boşuna vurduruyomuşum gibi geliyor

Xeplion üç aya kadar etkisi geçmez ama kendisi bir aylık iğnedir travicta üç ay etkilidir etkisi üç ay dayanır fazlada dayanmaz ama sana bağlı xeplionu n etkilerini bir ayda da atabilirsin orasını bilemem netten araştırabilirsin

Sagolasın bıraksam işimden gücümden eşimden hayatımdan olurum daha önce başıma geldi dotor travektaya gecelim dedi cok ısrar etti kabul etmedim

Bu ilaçları kullana kullana şeker hastası oldum sabah açken glukoz 350
trigliseridim 1900 cikti
30 yaşımdayım
DOktorlar bu ne diyor bana

Şiddet yoksa en güzeli şizoca yaşamak bu ilaçlar çok tehlikeli

Gölge arkadaşım ben denedim şizoca yaşadım şiddet vardı ilaca başladım sen ilac kullanıyormusun

@Micro123,

Cok yemek yediriyo bazıları bazılarıda zayıflatıyo 3 ayda 30 kg aldım 1 ayda 10 kğ verdiren ilaclarda oldu yeme düzensizliği yüzünde sende bu hastalıklar cıkmış buda dogru doktor dogru ilac bulamamandan kaynaklı bende ilacları kullanamıyordum sizin bu dediklerinizden igneye gectim kurtuldum fakat eski kiloları atamadım

İyide xeplion kullanıyorum berbat hiç tavsiye etmem iğrenç bir ilaç psikoziken mutlu mesuttum iğne kullanıyorum başta intahar düşünceleri olsun eve kapanma beni bezdirdi hiç tavsiye etmem Allah tan başkası kurtaramaz beni psikiyatriler sempatik görünümlerinin altında bir cani zalim saklıyor hiç acıma yok yan etki diyorsun doktora diyor ilaçtan değil insan psikoz olunca birde gerizekalı damgası yiyor makesef katlanan hastalar oldukça ses çıkarmayan biz böyle eriyip gidecez

@Micro123,
prolixin hariç hepsini kullandım. hastanede yatarken prolixin vurdularsa haberim yok tabi. ilk defa duydum onu.
xeplion aylık vuruluyordu. fluanxol 2 haftada bir vuruyordum. risperdalı da 2 haftada bir vuruluyordum. clopixol en son vurulduğum iğne idi 7 gün içinde 6 tane vurdular akifaz depo olarak vurmuşlardı tabi o an baya kötü olduğum bir aydı . normalde clopixol haftalıktı. etkilerinin geçmeside vurulma periyoduna göre aradaki süre kadar artıyor

Çok uzun yıllar önce (2007 gibi) risperdal consta iğne (resimdeki) kullandırdılar. Yalnız, enjeksiyon demiri kalın ve uzun olduğu için iğne fobisine sebep oldu. Bu ilaçtan pek fayda görmediğim için 1 sene kullanıp bıraktım clonexe geçtim. Herhangi bir yoksunluk sendromu yaşamadım.
mXzQzI.jpg

İlaçları kafanıza göre bırakmayın sıkıntı yaşarsınız. Buda kişide yıkım travmaya sebep olur. Psikoz atağı geçtikten sonrası ağır oluyor bazen aylarca yaptığın saçmalıklar suçluluk, utanma duygusu vs yaşıyorsun. Diğer duyguda intiharı düşünmek. Bunlar istem dışı düşünülüyor.

Depo antipsikotikler ala ala psikolog ve aile/cevreyle iletişim kurmam bana gösterdi ki bütün sorun bendeymiş

Depo antipsikotik Bırakan var mı
Ne kadar sürede tamamen etkisi geçti

Antipsikotiklerden Katatonik bi hal aldım
Akineton çözüm olmuyor

Bu depo antipsikotiki hızlıca vucuttan atmanın yolu yok mum
Mesela Hastane gitsem napabilirler?

Üst Alt