Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protezler hakkında soracagınız sorulara 10 yıllık bilgim ile cevaplıyacagım

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Adım Erdal bulut çapa protezin sahibiyim.her iki ayagım diz altı ampute..kendim gibi olan arkadaşlarıma her konuda bilgi vermeye nelere dikkat etmelerini hangi mazeme ile protez yapmalarına yardımcı olmak isterim.yerim istanbul da

Tel :0554 656 15 90 ülkemizin her yerinden bilgi için arıya bilirsiniz sabah 09 : 00 akşam 9 :00 saatlerinde de.

Protez kullanan her arkadaşımın yaşanmışlıkları çektigi sıkıntıları ve firmaların eziyetlerine karşılık bir protezli olarak sizler için elimden geleni yapacagım.

21 yıllık protez kullanıcısı ve 10 yıllık profosyonel bu sektörun içinde olup artık firma değiştirmekten bıktığım için ben firma açtım firmam da türkiye nin en iyi 2 ustasıyla 2 kalfa ve bu bölümü okuyan stajerler yetiştirmekdeyiz.

Ülkemiz de malesef protez firmaların da deneyimli usta ve teknik ekipleri az olması protez kullananların magdur edilmesi gibi buyuk sorunlar olmakla birlik de birde kendi içimizde var olan dogru bildigini sanıp yanlış olan karma karışık sistem içerisine girmiştir.

engelliler biz sitesinin ülkemizde verdigi şu hizmeti hiç bir sosyal medya ve görutulu medya vermedi .siz protezli arkadaşlarımızın protezli olan insanlarla la daha cok diolog kurması dilegimle.

Sevgi ve saygılarımla..

dizüstü protez kullanıcısı olarak sormak istediğim en çok uyguladığınız soket sistemi nedir ? silikonlu mu modüler mi ?

ikinci olarak c leg kullanan biri garanti süresi bittiği zaman bakımlar için nasıl bir yol izlemeli ?

ismail bey merhaba

En çok uygulanan diye bir soket sistemi yok.şöyle anlatayım kişiden kişiye soket ve silikonlar degişir.Diz üstunde güdük (boyu) ölçüsü butun rolleri degiştirir ..güdügün çok etli olması,veya belirli yara (derin)bere dikiş izi bir çok faktör var.eger bu saydıklarım yoksa silikon kullanımı uygundur..

C-leg garanti süresi dolmuşsa eklemde arza varsa zaten mecburen protezciniz ottobock gönderir.arza tesbit edilir belirli bir ücret size çıkarılır. Allah eklemine zeval vermesin :))

Ama genelde programlamada sıkıntı çıkar.

Garanti konusunda en iyi firma endolite 3+3 yıl

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

arkadaşlar bu son teknoloji protezleri aldığımızda devlet yarısını veya bir kısmını karşılıyor mu bir yakınım için alacağım faturayı kuruma yollasam para alabilir miyim?

Sadettin başer

3+3 derken ? direk 6 mı 6 için ekstra ücretli mi ? ayrıca ben endolite eklemle hiç karşılaşmadım bilinen ottobock ve össur var ayrıca plie merak ettiğim SGK 45 ya da 48 bin ödeme yapıyor diye hepsinin fiyatı aynı ancak kaliteleri bence hiç aynı dağil.

Hastanın çalışan olmadı lazım 65 yaşını geçmemiş olacak ilk protezi olmayacak hastaneden tapor ve reçete yazılması lazım sonrasında uygunluk alınacak protez yapılıp hastaya teslim edince şkinci uygunluk alınacak ve sgk ya öyle teslim edilecek anlayacağınız uzun bir işlemi var

Rica ederim daha çok bilgi istersen yönlendirebilirim

Ankara'da hangi firmayı onerirsiniz? Kendime ayak kisaligi nedeniyle özel ayakkabı yaptırmak istiyorum

Açıkçası ayakkabıları bütün firmalar dışarda yaptırıyor direkt olarak orda yaptırmanızı öneririm ulus ülkühan oasajında tasarım ortopedi var

3+3 yılı açarmısın kardeş+3 nedir şartları kapsamı nelerdir ?

Son düzenleme:
Fiyatlar baya yuksek, sihhiyedeki yerleri gezdim bugün genel olarak da?

royall

Açılacak çok konu var tartışılması öğrenilmesi gereken ama forumda protez kullanıcıları çok umursamıyor. Aslında neden mikroişlemcili eklemler aynı fiyat diye de sormak lazım. C leg-rheoknee-Plie 2.0 vs bunlar devlet o kadar ödediği için mi aynı fiyat ?

Erdal bulut meraba ben şanlıurfa dan Halil 7 ay önce tirafik kazası geçirdim şağ bacağımı kaybettim şimdi benim sorunum diz üstü ama şöyle dizin tam ortasından ameliyat oldum diz kapağı duruyor ama her iki taraftada kemik çıkıntısi var düz bir ameliyat deyil urfada bi protezciyle tanıştım ama hiç memnun deyilim yeşil kart üzerinden tevletin verdiği protezi taktirdi ama yara yapiyor ve çok ağrı hissediyorum dizin tam altına yara açık olduğu için yama yaptılar çok ince bir et hemen yara oluyor şimdi urfada ki doktorlar diz kapağın üstünden kesilim diyorlar

eğer diz eklemin işe yaramıyorsa faydadan çok zarar verir.protezde en çok vuran yer kemikli ve kas ile çevrilmemiş bölgelerdir.keşke ayağına ilk ampute yapan doktor birazcık insan halinden anlasaymış. Halilas

Zaten diz eklemim işe yaramıyor ve bazen kireçlenme yapıyor ve ağrı şimdi benim en çok anlamak istediğim çoğunlukla dizüstü mü diz ortasimi sağlıklı yürüyüş sağlar bilgisi olan yardımcı olsun

bu konuda kesin bilgi veremem hatta kimse veremez çünkü diplomalı değiliz.sadece tecrübe paylaşabiliriz.bunu amputasyon yapacak doktorun uzman bir protez uzmanıyla konuşması lazım.güdük çok uzun olduğunda eklem görevini yapacak adaptör ile alt bacak arasında yer kalmaz.böyle bir arkadaşım vardı ve sıkıntı çekiyordu.çok kısa olduğunda ise sağlıklı bir tutunma olmaz.bunu protezini yapacak bir uzmanla konuşmalısın. Halilas

Halilas

protezcilere bakıp da ona göre ameliyat olma bazılarına kalsa en kolay protez yaparım şöyle operasyon geçir diyebilirler. Uzman doktorlara durumu anlat ona göre hareket et. Protezci sana uyar uymak zorunda bence dizüstü protez kullanan biri olarak ne kadar uzun güdük o kadar sağlam yürüyüş.

Ya saten doktorlar 2 farklı söylüyorlar bazıları dizüstünden alalım bazıları gerek yok diyorlar kafam karışık benim dizimin tam altında 6cm sol 6cm sağ yama yapıldı çok ince bir deri protezi taktirdim ama yara yaptı sağda solda kemik çıkıntısi var bunlar çok rahatsız ediyor

Dizimde fazla düz deyil ondan soket rahat oturmuyor ameliyat olsam 30 cm soket için güdük kalıyor normalde suandaki protezim devletin verdiği yeşilkart üzerinden aldım çokta iyi deyil gibi tabi mühüm olan soket galiba şimdi normalde soketin desteği kalcadan almıyor dizüstü soket ler çoğunlukla kalcadan mi alıyor acaba

Protez-Kullanicilari
[FONT=Helvetica]Erdal bey merhaba ben diz altı klasik protez kullanıyorum mevcutta kullandığım protezin ayak kısmı ottobock marka bu ayak kısmının bağlı olduğu bilek kısmı(oynayan bölüm) plastik ve demir kısmında boşluk oluştu bunu yenisi ile değiştirmeden bu boşluğu nasıl gidere bilirim acaba?
Cevap için teşekkürler.[/FONT]

resmini paylaşırmısın protezin sorunlu kısmının

Dostum öncelik ile trafik kazası oldugu için yeşil karta gerek yok.sanırım sizinle telefonla konuşmuştuk.derhal avukatınızı degiştirin mikro işlemcili protez alma hakkına sahipsiniz..

Son düzenleme:
Üst Alt