Merhaba,
Öncelikle büyük geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Geçen yıl geçirdiğim trafik kazası nedeniyle ben de sol diz üstü ampüte edildim. benzer sorularla dolu geçirdiğim dönemi siz de yaşıyorsunuz nacizane yardımcı olmak isterim. Yazacaklarımın yanı sıra protez ortez konularına dair onlarca yazıyı site içerisinde okumanızı ve bilgi almanızı öneririm.
Sizin gibi araştırma döneminde karşıma çıkan fiyatlar, protez türleri ve cebimdeki param arasında en iyisini yakalamaya çalışıyordum.
3-4 farklı fiyat aralıkları oluştu. İlk protez kullanıcısı olarak c-leg ve benzeri mikro işlemcili protezi tek başıma alamıyor(45.000tl) devlet tarafından da verilmiyordu.
1) 2000-3000 tl protez, heyet onaysız tamamını devlet ödüyor, başlangıç protezi olacaktır. Çok büyük aktivitlerin beklenmeyeceği bir mekanizma.
2) 10000-15000 tl protez, Ankara yada İstanbul heyet onaylı, silikon liner - orta segmentte eklem ve carbon ayak olabilir ki güzel bir protez olur.
3) 20000-25000 tl protez, Ankara yada İstanbul heyet onaylı, silikon liner - hidrolik eklem ve carbon ayak olur ve gelişmiş bir proteziniz olur.
ilk protez haricinde diğerleri için Ankayara yada İstanbul onayı almak zorundasınız ve toplam tutarın 7.250 tl sini devlet karşılıyor. Ben de önce basıc bir model alıp sonra c-leg dedim fakat alacağım ürünün üzerinden 5 yıl geçmesi gerekiyor ki tekrar başvuruda bulunabileyim ! Yani seçeceğim ürünün 5 yıl benim olacağını düşününce elimdeki bütün paramı yürümek için vermeye karar verdim. kaza geçirdiğim motorumun bedeli ile devletin ödediği tutar sayesinde gelişmiş bir proteze kavuşabilecektim.
3R60 dediğinize göre araştırdığınızı düşünüyorum. eklem olarak güvenliği ön planda olan güzel bir ürün ben de 3R80 e karar verdim. Daha aktif kullanıcılar için.
(Konunun uzmanlarından varsa eksik/yanlış düzeltmelerini rica ediyorum)
Saygılar...