Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez markaları: Elektronik protez olarak HYBRİD, PLEE, C-Leg..?

zeynepbrc

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm. Bir konuda bilgisi olan kişilerden yardım almak isterim. Elektronik protez olarak HYBRİD ve PLEE tavsiye edildi bana. C-Leg daha az önerildi. Konu hakkında tavsiye verebilecek bilgi sahibi kişilerden yorum bekliyorum...

Selamün aleyküm, HYBRİD ve PLEE japonya dan ithal ve ben kullanmaktayım devlet bunun için 48 bin tl ödüyor. ankara da 2 istanbulda 1 hastane olmak üzere hakem (kurul) hastaneden rapor ve onay almak şartı ile. c-leg e gelince onun değeri 76 bin tl devlet 48 bin tl ödüyor. 28 bin tl lik farkı siz ödüyorsunuz. ayrıyeten c-leg ottobock(alman firması)nın ve ekleme her iki yılda bir yazılım yüklenmesini gerektiğini söylüyor bunun içinde kullanıcıdan 3 bin euro ücret talep ediyor. türkiye şartlarında c-leg'i pek önermiyorlar maddi imkanınız kısıtlıysa. hybrid ve plee için de Ankara'da ortotek firması var orası ile görüşürseniz protezi yaptırmanız hızlanır...

slm arkadas lar ,bende yeni protez taktırdım c.leg .arkadasın dediği gibi 49 bin lirayı devlet ödüyor ve hepsini ödüyor,benden sadece katkı payı istediler 750 lira ,yok dedim veremem,onlarda itiraz etmedi .suan aktif sekilde c.leg protezimi kullanıyorum,eski protezime göre yüzde 90 daha iyi ve rahat.

ben c.leg taktırmya giderken hastanede heyet te gördüm dandik çin mallarını oradaki arkadaslara takmıslar.yazık cok yazık :(

yok senelik bakım yok su yok bu aldanmayın,sgk nız varsa hepsini karsılıyor.

sormak istediğiniz bir sy olursa her zaman sorabilirsiniz.

ilk kez çift bacak dizüstü protez yaptıracak biri için c-leg yaptırmak mümkün mü mümkünse ne şartlar gerekiyor ve bu protezlerle yürümek şansımız çok mu bir kaç video izledim de bisiklet süren adamlar bile var çift bacak diz üstü protezi olan tabi o kadar hayal kurmuyorum yürüsem yeter tabi de hani bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim :D

Arkadaşlar Micro işlemci elektronik protezde dünyada en iyi ürün ÖSSUR Rheo Dizdir protez yaptırdığınız firmadan isterseniz deneyabilrisiniz.

Diğer dizleride deneyin en beğendiğinizi alın.Mutlaka garanti süresini ve ücretsiz servis olup olmadığını sorunuz.Össur Rheo diz. 3yıl garantili ve 20.ayda bir defa bakım ve servis ücretsizdir.

www.ossur.com

Össur Rheo 3 yeni diz mutlaka denemelisiniz .RHEO KNEE 3

konu hakkında bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan net bilgi rica ediyorum,örneğin diz altı protezi kulllanan birisi,protezini yenilemek istedinde sgk en fazla hangi protezi ödüyor? ve heyete falan girmek gerekiyormu?

Slm arkadaşlar öncelikle Allah yardımcınız olsun ve sabır versin.

Benim kardeşim yaklaşık 3 ay önce bıçaklanarak bacağını diz üstünden kaybetti ve biz önümüze nasıl bir yol çizecegimizi bilmiyoruz

c leg nasıl bir protezdir? Tavsiye eder misiniz?

teşekkürler

[FONT=Verdana]Umuttum.
Yeni ampute olmuş bir hastaya mikro işlemcili bir protezi vermiyor devlet. Eğer cebinizden ödeyecekseniz size plie yi tavsiye edebilirim. Eğer kendiniz ödeyecekseniz 43 bin TL gibi bir maliyeti olur size. C leg e gelince bence abartıldığı kadar ahım şahım bir eklem değil onu söyleyeyim. Kardeşiniz bence eklemleri denesin öyle karar versin.

Pusat11..

Gelelim padişahın kızını isteme meselesine.. Öncelikle çalışıyor olman lazım mikro işlemcili protez alman için. Akabinde bulunduğun yerdeki yetkili bir devlet hastanesine gidip doktordan "mikro işlemcili eklem - protez" reçetesi yazdırman ve bunu heyete onaylatman gerekiyor. Bu heyet raporunun ise Ankara veya İstanbul da bulunan iki hakem hastaneden birisine onaylatman gerekiyor. Rapor bu hastanelerden birinde onaylandıktan sonra yapım aşamasına geçiliyor. Protezcin protezi yapıp size kullanımı hakkında egzersiz yaptırıyor. Akabinde yine bu hakem hastaneden birisine gidip oradaki heyete bunu kullanabildiğini göstermen ve onların bunu onaylaması gerekiyor. En son bu onaydan sonra protezcin SGK ya bu onayları sunuyor; SGK nın paşa gönlü olursa 43 bin TL lik ödemeyi yapıyor..

Ben 6 aydır mikro işlemcili eklem plie kullanıyorum. Bu prosedürleri yerine getirene kadar anamdan emdiğim süt burnumdan geldi desem yeridir. Sizlere kolay gelsin.. [/FONT]

Üst Alt