Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez kullanıcıları, kullandıkları cihazlara ait yeterli bilgiye sahip değiller!?

osseoboys

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
Merhaba değerli kaderdaş arkadaşlarım. Bir konuda çok sinirli ve üzgünüm. Bizim ülkemizde ne kadar engelli arkadaşla konuştuysam görüştüysem hiç birinin ne kullandığı protezden nede kullandıkları medikal parçalardan haberdar olmadığını görüyorum. Yahu değerli arkadaşlar bunlar teknolojik ürünler ve eğer ki kullanıyorsanız telefonunuz kadar nedir ne değildir bilmeniz gerekiyor.

Osseointegration ameliyatı ile ilgili açtığım konu 3 bin görüntülemede bile yorum alamamış. Çünkü bizim halkımız henüz teknolojinin hayat standartlarını ne kadar çok yükseltecekler inden haberdar değiler.
Ampute olarak engelli olan arkadaşlarım protezleri tek tip sanıyorlar. Öyle değil güzel abim kardeşim. Bunlarıda üreten firmalar var. Hani iphone ile samsung arasında nasıl bir rekabet varsa bu firmalarda rakipler ve sürekli bir birlerinin çıkardıkları ürünlerle rekabet ediyorlar.

Lütfen ama lütfen protezler hakkında ki bilgilerimizi artıralım. Bilelim ki nedir ne değildir. Fonksiyonları nelerdir? Hangi fonksiyonlara ihtiyacım var. Bir amputenin yapması gereken spor nedir.
İnsanların hayatlarında devrim yaratan osseointegration projesi bizim ülkemizde 1 kişi tarafından bile bilinmiyor gerçekten yazıklar olsun.

Bu kadere mahkum değiliz. Artık teknoloji sayesinde uzun yürüşler yapabilir merdiven inebilir çıkabilir ve kimseye ihtiyacımız olmadan kendi işlerimizi görebiliriz.

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Bu konuda forumda birkaç konu açtım. Paylaşım yaptım fikir amaçlı ama maalesef ötv indirimli suv tavsiyesi kadar tutmadı hocam.

elvismail

Evet hocam maalesef ki engelli toplumumuz bir biriyle örgütlenemediği için sesimizi sosyal güven kurumlarına duyuramıyoruz. Bir çok görüştüğüm yurtdışında ki insanların sosyal güvenliklerini duyduklarım da gerçekten kıskanıyorum. Biliyorum onlar bu örgütleşmeyi sağlamalarına bile gerek kalmadan hakları tanımlandı. Ancak bizlerin bu konuda ki şansı pek iyi değil diyebilirim.

Üst Alt