Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Proksimal müsküler distrofi hastasıyım. H sınıfı ehliyet başvurum reddedildi..?

tncayyurt

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlar,
ben kartal lütfü kırdar eğ. arş. hastanesinden h sınıfı ehliyet almak istedim. kas hastalığımdan dolayı H sınıfı ehliyet alamaz raporu verdiler. 41 yaşındayım. genel tanı olarak hastalık (proksimal müsküler distrofi) ama bu tanı otopsi yapılıpda konulan bir tanı değil. o nedenle itiraz edip, ehliyet almak istiyorum.

bu konuda sizlerinde yardım ve desteğini istemekteyim.
syg.

Sürücü olacak kişilerde aranan sağlık şartlarına dair yönetmelikte sizinle ilgili düzenleme şu şekilde:
Kas Hastalıklarından myopati ve progresif muskuler distrofisi, myotonisi ve kas-sinir kavşak hastalıkları olan şahıslara sürücü belgesi verilmez. Nöroloji uzmanının kanaatine göre hafif vakalara yılda 1 kez muayene olmak kaydıyla A1, A2, B, F ve H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.
Bu şekilde sürücü belgesi alıp, her yıl kontrol muayenesine giderek sürücü belgesi kullanım süresini uzatan kas tastası üyelerimiz olduğunu biliyorum. Ama burada belirleyici olan şey sizin refleksleriniz ve doktorun görüşü...

ehliyet hk.

Bülent Bey,
kolay gelsin. öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. bende herhangi bir duyu kaybı yok. muayene olmadan eski tarihli rapor tanısına bakılarak yazılmıştır. allaha şükür henüz herhangi bir desteğe ihtiyac duymadan yürüyebiliyorum.
benim durumuma uygun teşkil edecek arkadaşlar ehliyet almışlar mıdır. bu konudada yardımlarını istiyorum.
syg.

Dediğim gibi, MD hastaları doktor görüşüyle birer yıllık peryotlarla sürücü belgesi alabilir. Sürekli doktorunuz varsa, o doktor daha kolay sürücü olur belgesi verecektir...

Üst Alt