Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prim günüm dolduğunda tazminatla işten çıkıp emekliliği bekleyebilir miyim?

dersimli62

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim sorum şöleki geçen sgk ya uğradım %85 raporumla fakat sgk da vergi indirim diliminde gözüken raporum %56 ya düşürüldüğünü ve buna göre emeklilik şartlarım 3. kademeye düşmüş ve buna görede 4440 pirim günümün dolmasına ve 20 yıllık sigortalılık süresi istiyorlar emeklilik için fakat buna bağlı bir konu olarak bişi daha sorucam

2017 de girdiğim işe şuanda çıkmak istiyorum fakat malumunuz tazminatımıda bırakmak istemiyorum sağlık sektöründeyim yasal olarak çıkmak istesem şuan pirim günüm 3880 444 günüm dolduğu zaman işten ayrılabilirmiyim yoksa 20 yıllık sigorta süremimi doldurmam gerekiyor..

sigorta girişim 2008 in 9. ayı

cevabınız için teşekkürler

dersimli62

99'dan sonra sigortalı olanlar için bu hak yok. Buna dair engellilere özel bir istisna da bilmiyorum. Yani geçerli bir neden sunmadan işten çıkmak tazminat hakkının yanmasına neden olur. Sağlık sorunlarından dolayı o işi yapamayacağına dair bir raporla bu şansını deneyebilirsin. Ama orada da işverenin sağlığını zora sokmayacak bir iş teklif etme hakkı var.

Üst Alt