Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prefabrik evde yaşanır mı?

volkano39

Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
10
Ev alacak param yok bir arsaya prefabrik ev kondursam psikoz hastasıyım iyi olur mu?

Valla süper olur doğayla iç içe olursunuz çok iyi fikir

Güzel olur da prefabrik evin elektrik ve su tesisat işini nasıl ayarlayacaksın ?

Arsa varsa bütceniz ne kadar bilemiyorum çelik konstrüksiyon evler var her bütceye göre benim hayalim ileride arsa alıp üzerine çelik ev yaptırıp yaşamak hem şehir hengamesinden kurtulursunuz hemde kafanız rahat olur

En ucuz yasam karavanda olur 1 yada 2 kisi icin😃
Yakiti doldurur sabitce bir caddeye demirledinmi ne elektrik nede isinma icin para verirsin
Gunes enerjili oluror nasilsa
Istedigin suya kolay ulasim yerlerini tercih ettinmi tama
Ankaranin gobegi kuzgun caddesi kenari onlarca park halde ne vergi ne ev masrafi
Suyuda parklardan bedava doldurur marketten alisverisini yapar banyosu ocagi olan karavanda mis gibi yasarsin
Yazin antalyaya gitmistik inan valla laranin plaj kenari bubkaravanlarla dolu asfaltti
Biz bissuru apart parasi verdik
Bunlar bedava konakliyorlar

Nasip.olursa 2025 te.ben.prefabrik yaptıracağım. Atarım.resimleri.kısmet.olursa

İmarı olmayan bir arsaya prefabrik yaptırırım onun için imara ve belediye iznine gerek yok diye düşünmeyin bazı belediyeler işi sıkı tutuyor o kadar masraf edip sonra belediye evi yıkarsa elde avuçta olan gider çok üzülürsünüz.

Hayaller ve gerçekler her zaman aynı olmuyor bazen.

inşaat ruhsatı 200 bin lira civarı, 200 bin civarı da ek maliyetler cıkıyor. Kepçesi temel kazması vs, 150 bin de beton tutuyor. 850 binde prefabrik tutuyor

Prefabrik, konteyner, hafif çelik vs hepsinde ortak ve en önemli mesele yalıtımdır aslında. Bizim milletimiz malum genelde en ucuz malzemeyi kullanır ve bu yüzden çoğunda adi strafor bulunur. Haberlerde çıkan bina yangınlarını şöyle bir düşünürseniz genelde yalıtım malzemesine ateş, kaynak vb sıçramasından dolayı çıkar ve yayılır mesela. Oysa yanmaz malzeme kullanılması gereklidir sözde ama kimse uymadığı için manzara hiç değişmez. Sonra bir bakmışsınız betonarme bina çam ağacı gibi yanmaya başlamış.
İyisi olsun derseniz betonarme fiyatına gelir. Ucuzları seçerseniz farklı sorunlar olur.

Diğer husus bu tür evleri yapan kişiler projesine, temeline, su basmanına vs pek karışmaz. Hatta sizi projeye gerek yok diye ikna etmeye çalışanlar bile olur. Projesini altyapısını siz ayrıca halledersiniz doğal olarak da ek bir inşaat maliyeti daha çıkar. Ne yaparsanız yaptırın gezebileceğiniz bütün firmaları gezip iyice araştırın ve hiçbir zaman parayı iş bitimeden ödemeyin. Yine ek olarak elektrik su vs kolay demişsiniz ama arsanızı bilmemekle beraber, tarla gibi bir alana ev yaptırırsanız oraya elektrik filan getirmezler. Su kolay kuyu açılır gibi şeyleri de pek direk detaylarına girmeden başlayıp gitmeyin çünkü hepsi parasını ödediğiniz sürece kolay ve hiçde ucuz değil bu tür şeyler.

metrekaresi 5500 lira deniyor alım satım sitesinde. bana uygun gibi geldi.

metrekaresi 5500 lira deniyor alım satım sitesinde. bana uygun gibi geldi.

O rakam orada kalmıyor ama hiç bir zaman. Ve bu rakamın projesiz ve en ucuz olduğunda geçerli olduğunu unutmayın. Nihayetinde internetten telefon sipariş vermeyeceksiniz. Ciddi ciddi anlaşmaya gittiğinizde şu panel şu fiyat, bu panel bu fiyat şeklinde hesaplamalar başladığında, tuvaleti, banyosu, mutfak dolabı vs dediğinde metre karesi o rakama gelmeyecek. Geleni de muhtemelen ileride pişman edecek.

Kendi yaptığım harcamadan size örnek vereyim. geçen sene 2 konteyner aldık köye. Şuan internette dediğiniz gibi rakamlara bakılırsa tek konteyner 46.000 TL den başlıyor. Yani 92bine halletmiş olmam lazımdı değil mi.. Hadi düştüğünü varsayalım. Bizim ülkemizde olmaz ama rakamları farklı bulacağınız ve garip geleceği için o yolu bile düşünelim. Yine de listeye bir gözatıp sonuca bakın.

Benim yaptığım ödemeler yine geçen sene tarihleri yazılı ama isim isim olması nedeniyle isimleri çıkardığım için açıklama kısmı tam anlaşılır değil. İnternete bakarsanız 46.000/21= 2.190 TL m2 fiyatı
Benim ödediğim aşağıda göreceğiniz üzere 428bin 2 konteyner için toplam tutar.
428.000/42= 10.190 TL m2 fiyatına gelmiş. Sizin söylediğinizin 2 katı.
İnternetten bakınca ver 100 bin TL 4 taşın üstüne koy geç gibi bir mantıkla geliyor oysa değil mi..

3.400​
- Aplikasyon - 7. 7.2023
464​
- Harita Plan Örneği - *** Ödeyen ***
464​
464 TL - - Harita Plan Örneği Babam - *** Ödeyen ***
10.000​
- Proje - 7. 9.2023
8.000​
- Aplikasyon - 7. 9.2023
6.000​
- Proje - 28. 9.2023
5.000​
- Proje - 19.10.2023
24.500​
- demir - 31.10.2023
20.000​
- kalıpcı 3.11.2023
3.000​
Kepçe - **** Ödeyen ****
3.500​
Kepce 4.11.2023
6.000​
6.11.2023 çivi tel ücreti
66.800​
beton 6.11.2023 41,5 +25,3
500​
Köşebent
5.000​
kalıpcı - 24.11.2 23
6.855​
SGK ve Muhtasar ödemesi 6.12.2023 benim kartla
4.000​
Ölçüm 7.12.2023
6.000​
proje 8.12.2023
150.000​
konteyner ödemesi
82.000​
Konteyner Ödemesi 75+7 nakliye 11.12.2023
5.000​
proje 26. 1.2024
12.000​
tapu değiştirme harç vs 25. 3.2024
428.483,00​
Toplam

Konteyner maliyet olarak en düşük olanıdır, yalnız ısı ve ses yalıtımı iyi değildir, ekstra mantolama vs takviyeler ile daha yaşanabilir yer olur.
Prefabrik ev en kaliteli ve sağlıklı olanı, maliyet açısından biraz bütçeyi zorlar.
Arsa üzerine bi yapı kurmak isterseniz 50 m2 kuralı var, bu ölçü bağ evine girdiği için su ve elektrik bağlaması da kolay olur.

herkes beton tugla dıyor ama farklı fıyatlar var son vıdeoda 100 m2 ıkı kat ıcın beton 5 kasım 2250 malıyet cıkardı mimar hersey dahıl iç dış bahçe

Son düzenleme:
@volkano39,

Kardeşim tekne al daha iyi olur. Tekne ve prefabrik evler fiyat olarak ucuz ama karavanda olur.

@kuloglu 52, Ses, ısı dediğiniz şey zaten yalıtım malzemesi ile olur malum Siz konteynerda iyi yalıtım, prefabrikde kötü yalıtımlı paneli tercih ederseniz durum tersine döner. Zaten içerisinde yalıtım malzemesi olan şeyin dışına mantolama yaptırmanın mantığını ve nasıl bir mantolamayı tercih edeceğinizi ayrıca düşünmek lazım. Bunlar standart tek bir malzeme ile yapılan şeyler değil ki. İkisinde de paneli seçme şansınız var. Ve ikisininde içinde yalıtım var. Ortasına içine dışına yalıtım yapmak o yalıtımı çok çok daha iyi yapmaz. Size daha çok para harcatır. Prefabrik ev neye göre en kaliteli ve sağlıklı bunu açmanızı dilerdim şahsen.

Bu arada ben konteynerı önerdiğim için söylemiyorum. Vurgulamak istediğim şey farklı. Ben tek kat yığma yapıyı bile bunlara tercih ederim.. Fakat söylemek istediğim hazır yapı tercih edilecekse de kullanılan malzeme önemlidir. Ve işin sonunda cebinizden çıkacak paraya bakmak gerekir. İnternette dolaşan m2 fiyatlarına bakıp aldanmamak lazım. Yakın zamanda projeli konteyner yaptırdığımız için o örnekten yola çıktım sadece. Ne konteyner, ne prefabrik asla tavsiye edeceğim bir şey değildir yani. Bana kalsa bu tür yapılar insanın kendi yaptığında tercih edilmeli. Amerikalıların ahşap evleri misali. Ama kendiniz yapamıyorsanız, betonarme fiyatına geliyorsa Dünya da bu evlere beni birinin ikna edebilme olasılığını göremiyorum şahsen. Ucuz deseniz değil. Sağlam deseniz değil. Değil, değil haricinde bir şey bulamıyorum ben açıkcası. Depremde yıkılırsa öldürmez dışında da. Onun da sebebi farklı malum. Tek katlı ev de öldürmez, ahşap evde öldürmez, sağlam yaparsanız betonarme 3-5 katlı ev de öldürmez

Yine 50m2 olayında da benim verdiğim örnekler 21 m2, 2 ayrı arsanın tapu cins değişikliği için yapıldı zaten. O konuda yanlışınız olmalı. Yaşanabilir alan olması önemli. Elektriği suyu, odası, tuvalet, mutfak vs olayı ve 28 m2 zorunluluğu vardı hatırladığım kadarıyla ki.. Bizim konteynerların alınma ve yapılma sebebi zaten bu dediğim gibi. Son ücretlerden harç vs dediğim de tapu cins değişiklik için olan ücret vs.

Arsa+ prefabrik pahalıya gelir. Tekne ve karavan daha ucuz.

valla yalan yok bende bazen tepem attığı zaman başımı alıp insanlardan uzak yerde yaşamak isterim bazen iyi gelir yalnız kalmak kafa dinlemek bu ister karavan olur ister otel ister prefabrik ev ...

@zubizaretta, İnternette 5 lt su yazıp aratsanız malum fiyatlar farklı çıkar. İşçilik, malzeme, Dünya kadar farklı etken varken inşaat işinde yakın rakamlar söz konusu olmaz zaten. Ama en ucuzunun yolu hepsi ile ayrı ayrı anlaşıp malzemeyi de yine kendiniz hesaplayarak almaktan geçer. Yani gidip önce mimar bulup projede anlaşacaksınız. Yine farklı farklı rakamlar verenler olacak tabi ama biri ucuz olacak ve onu seçeceksiniz. Sonra malzeme listesinden malzemeleri alacağınız yerle anlaşacaksınız. Müteahhite anahtar teslimi yaptırmak en kolay iş olsa da paraya bakar. Hem kendi karını koyar hem de malzemeleri cebinden ödemeyeceği için biraz fazla hesaplar. 10ton demir gider diyorsa 8 gider misal. Ama stresli bir iş.. Paranız yoksa yani dilediğiniz gibi saçacak durumda değilseniz ve özel bir ev istemiyorsanız hazır binadan ev almak daha iyi. Uğraşılmaz inşaat işleri ile

Karavan da bedava değil, büyük şehirlerde kendi arazin yoksa sokağın köşesine park edip yaşamana izin vermiyorlar galiba. Karavan parklarda kira ödüyorsun benim bildiğim. Oda yer bulursan. Köylük yerse sıkıntı olmaz.

@idosente,
Karavan alanı oluyor ama paralı yani öyle bedava park yapıp, denize dalayim yok ayrıca hemencecik şikayet edip karavanlari kaldırıyorlar. En iyisi küçük bir yat vergisi falan yok. Sadece marinaya yıllık ücret öde sahilde takıl yat uyu ve tatilin tadını çıkar.

Hic zannetmiyorum
kuzgun caddesinde parkbkenarinde onlaca karavan yaz kis duruyor bes kurusta vergi vermemislerdir ankarada
Antalyada plajlarda verirsin karavan park ucreti ama plajin kenarindan gecen asfaltti yozlerce sirali halde asfalt kenarinda hickimse vergi odemiyor

Yat alma ruyasina gulerim ben😂
Bir tanidigimiz 1 yil tutabilmisti elinde yat degil tekneyi sen gibi havalanip alinca
Alana kadar agzin sulanir aldiktan sonra bunu nasil elden cikaririm diye pisman oluyorsun masrafi cok demisti

@Reborn,

yeni nesil çok odalı prefabrik evler yalıtımda içeiryor ve oldulca guzel gorunmekteler

Arkadaşlar ben karavan düşünüyorum.sonucta bekarım yalnız yaşıyorum.istedigim yere çekerim dileğim kadar kalırım . çünkü görüyorum karavancilarla konusuyorum herşey mükemmel.bakarsiniz bir bayan arkadaşımda olur .onunla Türkiye'nin her yerine gideriz

karavan sana ait değil ise güzel :)

tuvalet tam bir sorun boşaltması temizlemesi kokusu

karavan dışarıdan güzel hocam

sana tavsiyem 1 2 ay kiralık bir karavanda deneyimle ve gör

Oky öyle deneyeyim.cunku kendim ben sahilde hotelde çalışıyorum

Üst Alt