Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polis isyeri onunde kimlik sorabilir, gbt sorgusu yaptirabilir mi? [Hukuk]

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
217
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar ozel bi sirkette gece bekcilik yapiyorum,saat 19. 20 arasi arkadas yoldan gecerken sohbete basladik ben isyeri kapisinda arkadas disarda,polis ekibi geldi benim bekci oldugumu anladi sivilim.. arkadasa sen napiyon dedi konusuyoruz falan ama arkadasin elinde torba vardi kimligine bakti gbt sorgulatti,bana bise demiyordu taki ben yanlarina gidene kadar yanlarina ciktim seninde kimlige bakalim dedi yok dedim tc biliyosan bi gbt sorduralim soyledim..benim bildigim isyerinde kimlik sorgulayamaz dogrumudur..

polis istediği yerde istediği zaman kimlik sorar bi sıkıntın yoksa gösünü gere gere al buyur bak gbtme dersin varsa bi sıkıntın zaten olacakları biliyorsundur.

mantığa bak
(benim bildigim isyerinde kimlik sorgulayamaz dogrumudur..)
yanlış biliyorsun, hatta hergün bile sorgulayabilir,
ve hatta sana iyilik yapmışlar, kimliği yanında taşımamaktan idari para cezası kesmemişler herhalde

Isyerinde sorguluyabilmesi icin savcilik izni olmasi gerekli,ben gorev yerindeyim,sokakta gezmiyorum,ihbar olur vs biseler olur gelir,benim bildigim isyerinde olan kisiye rasgele sorguluyamaz herseyin bir prosuduru var...

arkadaşım senin dediğin işyeri veya konutta arama yapmak için mahkeme kararı gereklidir, kimlik görmek için neden savcılık kararı gereksin,hangi mantıkla bakıyon sen olaya,
polis her zaman ve her yerde kimlik kontrolu ve gbt sorgulaması yapabilir,sana tavsiyem bir daha böyle bir olayla karşılaşırsan hemen kimliğini ibraz et ,sakın böyle bir hakkınız yok falan diye tartışmaya girme,hem komik duruma düşersin hemde isterlerse sana görevini yapan memuru engellemekten hem adli, hem idari olarak ceza alman için tutanak tutarlar.

Üst Alt