Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekelilerin kullandığı yürüme cihazlarıyla ilgili yardım..?

meister78

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba.. arkadaşlar bir kaç sorum olacak gerçekten bu konuda tecrübelerinize ihtiyacım var.

öncelikle sunu belirtmeliyim benim sağ bacağım polio sekeli 8-9 cm kısalık mevcut enson bildiğim.incelik ve zayıflıkta var tabi. bacagımı ve dizimi hareket ettirebiliyorum. ayak bileği kontrolum zayıf. ve malesef elimi bacağıma koymadan cok fazla yürüyemiyorum.
yapamadıgım tek hareket bacagımı geriye dogru hareket etirememek.(okuldayken tek ayak üzeri cezası verirlerdi hani ben bacağımı o pozisyona getiremiyorum:))

şimdi mart ayında doktora gideceğim ve bir yürüme cihazı kullanmak ıstıyorum çünkü bacağımda ve el bileğimde ciddi tahrişler oluyor özellikle yaz aylarında. elimi bacağıma koymadan yürümek ıstıyorum.
bu konuda pek bılgı sahıbı degılım fakat kullanmak ıstedıgım cıhazı her ayakkabıyla gıymek ıstıyorum. tek ayakkabıya bağlı olmak ıstemıyorum.

acaba engeli benimkine benzer olup bu tür bir yürüme cihazı kullanan varmı? veya önerebileceğiz şeyler var mı?

ameliyet olmayı düşünmüyorum 1985 yılında sağ krus derotasyon ve sağ ayakbileği ekinizm ameliyetı oldum ama malesef %40 başarı mevcut.bu yüzdende uzatma ameliyetı düşünmüyorum.tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi aktarırsanız cok sevinirm.doktor ve cihaz yaptırabileceğim yerlerde önerebilirsiniz.
ben istanbul fizi tedavive reh.eğit.ve araştırma hastanesine gitmeyi düşünüyrum.

şimdiden herkese çok teşekkürler

cihaz kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim, bu zamana kadar keşke çoktan kullanmaya başlamış olsaydınız.. ortapedik bot şeklinde uzun/kısa yürüme cihazları da var.. her ayakkabıyla giyilebilecek cihazlarda var; ama 8-9 cm kısalıkla farklı bir ayakkabı giyilebileceğini zannetmiyorum çünkü alacağınız herhangi bir ayakkabının içinde o kadar mesafe olması şart ki bu pek mümkün değil..

ortapedik botlar da rahat ve şık boşverin siz rahatınıza bakın derim ben..

Ben ilkokulu bitirene kadar cihaz kullanamdım. Sol bacakta zayıflık ve 4cm kısalık var.
Elimle bacağıma destek olarak yürürdüm. Sonra dokatorlar cihaz yazmış, kulanmaya başladım. O zamanlar yüzük kilit denen eski sistem vardı, şimdi İsveç - Alman kilit denen düzenekler var. Kullanım pratikliği ön plana alınmış. O yıllarda istediğimiz ayakkabıyı giyemezdik, ortapedicinin yaptığı baştan sağma beş para etmez şeyleri giydik. Botların yanları açılır, altı erir vs. özensiz yaparlardı.
Şimdi istediğimiz ayakkabıyı giyebiliyoruz. Fahiş fiyata dandirik botlardan kurtulduk. Ben spor ayakkabı ve cat bot tarzı olanlarda daha rahat ediyorum.
Artık bacağıma dayanmadan yürüyebiliyorum. Yorgunluk kolay kolay olmuyor. Zaman zaman 4 km. lik mesafesi olan İnciraltı ormanında yürüyüş yapıyorum. Pc kasası ve monitör gibi şeyleri taşıyabiliyorum, bunu cihazsız yapmak mümkün değil.
Kesinlikle tavsiye ediyorum, geç bile kaldınız.

arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için.artık benım ıcın yürümek zor oluyor gercekten.tavsıyelerınızı dınleyecegım.bu arada cem bey kullandıgınız cıhazın bir resmı veya ulasabılecegım bır site varmı.bazı sıtelerde goruyorum ama hangısı nedır kestıremedım.

teşekkürler..umarım benımde beklentılerımı karsılar ve yurumeme yardımı olacaktır ..bı gıdeyım doktora bakalım ne olacak.bırde arkadaşlar sımıdı doktor dıyelımkı cıhaz kullanman gerek dedı ve bır yurume cıhazı yazdı ben ssklı bırı olarak bunu sskdan alabılırım degılmı?yanı baska bır prosudure gerek yoktur ınsallah..zaten gıtmeyı dusundugum hastane devlet hastanesı ve aynı zamanda her türlü protez ve ortezı kendı bunyesınde yapıyormus..ınsallah ssklı olmam kafıdır dıye dusunuyorum..

Aydın bey sgk anlaşmalı özel hastanelerde cihaz için rapor verebiliyor.

Meister 78 sgk nin 2011 ortez protez listesi yakında resmi gazetede yayınlanması gerekiyor, benim önerim isterseniz bir süre daha bekleyin ( bir iki hafta gibi ) her sene yayınlanan listede tanımlama değişebiliyor isveç kilit, ithal vs gibi alacağınız reçete ve raporu tekrar değiştirmeniz gerekebilir .

8-9 cm kısalıklı patikli cihazla normal ayakkabı kullanamazsınız aman dikkat, çünkü hem ayağı hem cihazı ve kısalığını içine alacak kadar içinde boşluk olan bir ayakkabı bulamazsınız

Sayın masiva 11 cm kısalıklı polio sekeli,çocuk felci olup patikli cihaz kullanan bir arkadaşım var, dışarıdan hazır ayakabı alıp kullanıyor. ( Celal Halman - İstanbulda yaşar )

arkadaşlar merhaba..mehmet kardeşim yukarıda belirtmiş özel hastanelerde yürüme cihazıyla ilgili rapor yazabiliorlar diye.ben aradım sgk anlaşmalı özel hastaneleri biz yazarız ama sgk bunu ödemez dediler.bazı medicalcilerlede gorustum aynı seyi soyluyorlar.bu sekılde bır ıslem yapan varmı?bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim arkadaşlar.devlet hastanelerinde o işkenceyi yaşamak istemiyorum eger boyle bır uygulama varsa cok ıyı olurdu?

Aydın Bey sgk ile anlaşmalı özel hastanelerin yazdığı reçete dahilinde ortez ödemeleri yapılıyor.Ben işlemleri tamamladım evraklarıda Bursa'da ki SGK kurumuna verdim kurum ödeme için bana bir evrak verdi 2 hafta içinde herhangi bir ziraat bankası şubesinden paranızı alabilirsiniz dediler.Mantıken de ödemesi lazım onca ameliyat yapıyorlar muayene yapıyorlar gözlük vb.gibi reçeteli cihazlar yazıyorlar SGK'den ama hasta ama hastane ödemesini alıyor.

mehmet bey mantıken bende sızınle aynı fıkırdeyım fakat buradakı hastane ve medıkalcılerle gorusuyorum odemez dıyorlar.ıllere gore farklılık gosterıyor olamaz zaten.ınannın bende oyle olmasını cok ısterım fakat suana kadar gorustugum medıcal ve hastaneler tam tersını soyledıler

Aydın Bey evrakları SGK'ye teslim edeli yaklaşık 2 hafta oldu.Sıkıntı olsaydı zaten sgk ödeme için evrak vermezdi.Önümüzdeki hafta başında bankaya gidicem ödemeyi almak için durumdan sizi haberdar ederim.

mehmet bey teşekkür ederim.ben sızden sonra bır kac kısıyle gorustum yıne olmaz devlet hastanesınden alman gerekır dedıler.sızden rıcam cıhazınızın ozellıklerını ve fıyatı hakkında bıraz bılgı verebılırmısınız.bırde hıc kullanmadıgım ıcın kullanımı nasıl rahatmısınız suan?

Bursa'da SGK anlaşmalı özel bir hastaneden aldığım rapor ile yaptırmış olduğum uzun yürüme cihazının parası kurum tarafından ödenmiştir.

mehmet bey merhaba...bende bugun muayene ve rapor işlemlerimi hallettim ve ormed prtapediye ölçülerimi verdim.tavsiyeleriniz benım ıcın cok onemlıydı.bakalım cıhazımın yapına baslandı kalıp cıkartıldı.ilginize cok teşekkür ederim.inşallah karsılıklı gorusmek ve tanışmak nasıp olur..

Merhaba Aydın Bey inşallah cihaz ile daha rahat edersin provalarında dikkatli ol tam bacağına göre ölçülerini almaları gerekmekte.Bursa'ya geldiğinde inşallah görüşürüz.

Üst Alt