Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Plakadaki özürlü plakası zorunlu mu?

uguryan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben görme engelliyim.
ötv'siz araç aldım .eşim kullanıyor. araçda hiçbir modifiye yapılmadı. plakada özürlü işareti var. bu mecburi mi? kaldırtamaz mıyım?

Araç sizin adınıza olduğu için kaldıramıyorsunuz

o ibarenin yasal ebatları rengi vs si var mı?
Fazlasıyla küçük ve zemin rengi beyaz oldugu için dikkatli bakılmadıkça farkedilmeyenlerine şahit oldum da.

Plaka da o simge olmazsa ne değişecekki? kendimizi engelsizmi hissedeceğiz? o simge orda olursa dahamı sakat olacağız? Bırakın tamda plakada olduğu şekilde olduğu ölçüde olduğu renkte kalsın ...

Plaka da o simge olmazsa ne değişecekki? kendimizi engelsizmi hissedeceğiz? o simge orda olursa dahamı sakat olacağız? Bırakın tamda plakada olduğu şekilde olduğu ölçüde olduğu renkte kalsın ...

Altı kırmızı çizgi olarak alıntı yaptığım soruna cevap olarak. Bazı yerlerde Engellilerin araçlarından ücret alınır. Eğer Plakada engelli işareti yok ise. Boş verin o işarete takılmayın.

Engelli insanların vesikalık fotograflarında alınlarına "sakat" yazan bir kağıt yapıştırılmalı.peh peh peh

bU DA bir tercih tabiiki..:)

Plaka engelli olunca diğer şoförler daha dikkatli olsunlar diyemi ne için bu engelli plakası anlamadım.dikkat engelli gibi mi dikkat okul çıkışı öğrenci çıkablir gibi herhalde. Bana saçma gelyorda trafiğe çıkabliyorsa şöfördür zaten eğer kullanamıyacak kadar engeli var ise zaten ehliyet verilmemeli.

plakada engelli çıkartmasının olması, sadece engellilere tanınan bazı haklardan faydalanmaya yarıyor diye biliyorum,trafik şubeye sordum çıkartmayı takmanın kişinin tercihine bağlı olduğu söylendi.

Üst Alt