Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Piskiyatrik ve Nörolojik hastalıkların hakkı yeniyor birlik olmalıyız.

cemkaleli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
24
27 Yaşındayım epilepsi hastasıyım ve bipolar ve asperger sendromu rahatsızlığım var 2016'da büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümünden mezun oldum bu yana hep özel sektöre başvurduysam hep FİZİKSEL ENGELLİ BİREYLERİ TERCİH ETTİKLERİ İÇİN hep bizim hakkımız yendi işe almadılar.Tanıdığım Çoğu fiziksel engelli arkadaşlarım iş sahibi şuanda.iş zamanında nöbet geçirmemden korktukları ve ya piskiyatrik rahatsızlık verebileceğimden şüphelendikleri için 100'e yakın girdiğim iş görüşmesinde hep elendim.Bunların içinde tanıdık veya ŞUBE MÜDÜRÜ Tanığım torbilli olduğum bile oldu ona rağmen bizim gibi nörolojik hastalıklı veya piskiyatrik hastalıklı bireyleri hep elediler.Şuan tek yapabildiğim şey EKPSS'YE GENELDEN GİRİP İŞ SAHİBİ OLABİLMEK Bunun dışında işsizliğe mahkumuz.Devletimizin özel sektöre verdiği %3 kontenjan bizi kesinlikle etkilememekte biz o kontenjandan kesinlikle yararlanamıyoruz.

-Böyle bir ayrımcılık olmaması için ya bizede Nörolojik ve Piskiyatrik hastalıklar için %3 ayrıca konjenjan verilmeli.

-Yada Bize nörolojik veya piskiyatrik hastalar için ayrıca Ekpss'de Zihinsel,İşitme engelli veya Genel Katagorisinin dışında daha Piskiyatrik hastalıklar olarak farklı basit şekilde sorular sorulmadır.

Gerçekten hakkımız yeniyor.DEVLETTE HEM NORMAL İNSAN STATÜSÜNDEYİZ FAKAT İŞE GELİNCE ALINMIYORUZ.

Sizofreni olduğumdan bu yana yaklâsik 2 yıl olacak nereye basvurdum sa psikiyatri engel inden dolayi almadılar
Size katılıyorum bence bir grup kurmak lazım birlik olup tbmm ye cimer e vs yerlere yazı yazmak lazım
Benim anlamadigim psikiyatri doktoru calisabilir raporu veriyor fakat is yeri doktorları ise almiyor madem böyle olacaksa bu rahatsızlık takil ere calisamaz raporu ver

Herzaman hakkımız yendi kardeşim devlette hep sağlamız ama özel sektör bizi afedersin deli görüyor.

2022 yılında piskiyatrik nedenlerden dolayı çalışamadım dershaneye gittim daha sonra bırakmak zorunda kaldım.

2022 puanım 60 puan 10 bin küsürlerde sıralamam

cemkaleli
Atanman imkansız gibi birsey
Bende bole giderse tekrar hastaneye yatacam yüzde 65 raporum % 70 alaçam engelli ayligi 2600 bana yeter yapacak bişey yok günlük işler kovaları m çaresizlik işte

%87 engelliyim.Araç alacaktım ailecek %90da vermediler onuda alamadık.Ailemin maddi durumu orta seviye olduğu için herhangi bir 2022 engelli maaşıda alamıyorum.27 yaşındayım Siğara parasını bile babamdan utanarak istemek durumunda kalıyorum.Bu raporun bedava otobüs dışında bana bir yararı yok zararı var şuan bu duruma düşürenler utansın

cemkaleli

Bende babam vefat etti annemle yasiyorum ondan sigara parası alıyorum seni çok iyi anlıyorum bende 31 yasindayim

Dershanemde Asperger sendromu olupta bazı arkadaşlarıma zihinsel raporu vermişler ekpss ye zihinselden girip iyi puan aldılar.Şuan atanmayı bekliyorlar.Bana çok uğraşmama ragmen zihinselde vermediler tamamen boşlukta kaldım.Devlette herşey tutarsız ve doktorun kaderine bağlısın

Rapor verdiler fakat zihinsel olarak değil genel olarak rapor verdiler.Akli dengem gayet yerindeymiş :)

Doktorun keyfine göre o an isterse verir istemezse vermez

B*k gibi yıla girdik yine işsiziz zam yapıldı ne oldu ne kazandık yine herşeye zam bir şey degişmedi Seçimlerde kimi seçecez ama o başdaki kesinlikle olmaz yani halimize bak doların haline bak ülkenin haline bak yabancılar'da yollanmıyor klasik oy alma taktigi.

Ne desem bilemedim. Söylediğiniz herşey doğru, işlerine gelince normal işlerine gelmeyince engelliyiz.

eğer doktor senin zihinsel veya zeka geriliği hissederse verir fakat hiç bir doktor sorumluluk almak veya soruşturma geçirmek istemiyor o yüzden ortada kesin bir kanı yoksa kesinlikle elini taşın altına atmaz bu ilaç yazdırmaktada aynı şekilde ilerliyor 3 aydır doktora risperdal consta(kafa yapan veya uyarıcı bir ilaç değil)denen iğneyi yazdırmaya çalışıyorum doktor ağzıyla dediki ilk muanede yazamam soruşturma yiyebilirim 2-3 kez muane ol öyle yazayım dedi

Üst Alt