Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pert sonrası ÖTV isteniliyor mu?

Mert Arda

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sevgili Arkadaşlar

Ben Özürlü aracımla 05.09.2010 Tarihinde kaza yaptım. Herkez gibi bende aracımı kasko sigortasıyla Türk Nippon Şirketinin acentalarından biriyle sigortalattım.
Aracımın kaza yapmasından dolayı eksper raporuna göre araç pert edilmiştir.

Dün bana gelen bir telefonda yani sigorta şirketinden gelen telefonda aracımın perte ayrıldığını ve bir pert araçlarla uğraşan bir şirkete devredildiğini, Aracımın ötv sinin yatırılıp makbuzunun gönderilmesini ve Aracımın trafikten çekildiğine dair çekme belgeli tescil belgesi istemektedirler.

Öte taraftan ben Maliye de Ötv servisinde çalışan yetkilerden görüşmem neticesinde ötv yatırmam gerekmediğini söylediler. Bunun yanı sırada aracı pert olarak alan şirkette ötv makbuzunu muhakkak benden istemekte.

Araç 2008 model olduğundan diyorlar. Maliye yatırmamam yönünde olumlu cevap veriyor. Fakat şirket bu konu da israrcı. Aksi taktirde aracımın bedelini ödemiyecekmiş.

Bir diğer husus ta Şöyle : Aracımın Poliçe de değeri 26.000TL dir. İnternet ve piyasa degerleri ise 24 ile 25.000 TL civarındadır. Aracım Peugeot 207 1.4 Motor HDI 5 Kapılı 2008 model 53200 KM de idi.
Yani her iki taraftanda bana maddi ve manevi zarar vermek istiyorlar.

Bu konuda fikirleri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ne yapa bilirim diye hem ötv için hemde araç bedelini tam olarak nasıl ala bilirim diye.
Sizden Ricam Arkadaşlar beni acilen bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim. Sayğılarımla...

Halt etmiş o sigorta acentesi!

Araç trafikten düştüğünde, yanibir daha hiç bir şekilde trafiğe çıkmayacak hale geldiğinde, sigorta acentesi size aracınızın bedelini tam olarak ödemek zorunda. Aracı ÖTV istisnası ile satın alıp almadığınız onları ilgilendirmez.
Büyük olasılıkla onlar uyanıklık yapıyorlar... Amaçları aracı modifiye edip yeniden trafiğe çıkartmak. Bunun için de ÖTV sorun oluyor tabii. Çünkü 5 yıl dolmadan araç el değiştirirse ÖTV ödenmek zorunda.

Hemen bir avukat tutun ve sigorta şirketi ile onun muhatap olmasını sağlayın...

Not: http://www.engelliler.biz/forum/oze...sko-sirketi-ile-otv-konusunda-yasananlar.html

2009 Mart ayında ağır hasarlı tarafik kazası yaptığımda benzer bir durumla bende karşılaşmıştım. Ötv nin benim tarafımdan ödenmesi gerekitiğinde ısrar ediyordu sigorta şirketi. Bölge müdürlüğünde bölge müdürü , eksper ve acente ile yaptığım görüşmede ( daha öncesi bir avukata danışmış ve site den bilgi edinmiştim. bilinç olarak karşılarındaydım yani ) aracın çekme belgeli değil hurda belgeli olarak trafikten çekilmesini kabul edeceğimi aksi bir durumda ısrar etmelerinde ise kendilerini mahkemeye vereceğimi ayrıca haksız oldukları onu beni maddi ve manevi zarar uğrattıkları için arabasız geçirdikleri hergün için tazminat davası açacağımı belirtince be avukat arkadaşımdan aldığım bizim haklı olduğunu gösterir dava kararlarını önlerine koyunca yelkenler indi.
aracımı pert etmeden tamir ettirmeyi teklif etmek zorunda kaldılar.
yaptığım araştırmada motor ve şaşesinden bir problem olmadığı tamirden sonra problemsiz kullanacağım garantisini alınca tamire onay verdim. 1,5 senedirde problemsiz olarak aracımı kullanıyorum.

sana tavsiyeme bir avukata tutman ve sigorta şirketi ile avukatın muhattap olmasını sağlaman . gerisini avukat hallecektir.
bizim haklı olduğumuzu gösteren bir sürü mahkeme kararı mevcut çünkü emsal karar olunca hakim işi fazlaca uzatmadan karar veriyormuş.

Merhaba arkadaşlar,

Ben de 2005'te aldığım araç ile 2006 da kaza yaptım ve sigorta aracın raiç bedelini bana ödedi.. Daha sonra hurdasını sattığı firma beni arayarak ÖTV yi geri ödemem konusunda birsürü tehditler filan etti..
Neticede mahkeme sonucunda ben haklı çıktım...

Sonuç olarak sigortadan alınmış kapı gibi ARAÇ PERT EDİLMİŞTİR yazınız varsa sonuna kadar haklısınızdır (Bu tür özel plakalı araçların pert edildiği taktirde hurdaya ayrılarak trafikten men edilmesini onlar bilecek,siz değil.! ) Neticede aracı pert edip hurdasını bu tür firmalara satan sigorta yahut bu tür pert araçları toplayan firmalar daha fazla para kazanmak istiyor...
Hakkınızı korkmadan arayın lütfen ....!

Sana tavsiyem ;
Kesinlikle ÖTV yi ödeme, ya da aracı tam olarak tamir etmelerini (yetkili serviste ve garanti kapsamında ) talep et. aksi halde mahkemeye gidebilirsin.
Benzer süreç başımdan geçti ve mahkeme lehime karar verdi.....

Bülent bey , Kuzgun ve Gringo arkadaşım : hurdasını sattığı firma beni arayarak ÖTV yi geri ödemem konusunda israr ediyor ve aksi taktirde paramı yani aracımın bedelini ödemeyeceklerini söylüyorlar. Aracımı hurdaya ayırmıyorlarmış tamir edip satıcaklarmış başka kişilere.
Yani Benden çekme belgesini istiyorlar ama hurda olarak deyil. Elimde kaza tutanakları ve pert olduğuna dair yazı var.
Zaten arabamın tam olarak değerini ödemiyorlar 3000 tl eksik ödüyorlar bir de ÖTV yi kesin kez yatıracaksın diyorlar.
Bugün Maliye ye gittim onlarda hurda olarak ayrılmazsa araç ÖTV yi ödersin diyorlar. Zaten elim ayağım olan arabam elimden gidiyor bir de ÖTV yatırırsam; Bunun üstüne bide araç kredi ile alındığından dolayı bankada kalan taksitleri alacak elimde hiç bişey kalmayacak. Üsteçelik ödediğim taksitlerde havaya uçmuş olacak.

Mahkemeye versem beni haklı bulurlarmı acaba arkadaşlar. Bana bu konuda emsal gösterirmisiniz veya ne yapacağımı söylerseniz sevinirim.
Sayğılarımı sunarım hepinize. Acilen Cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar ve site yöneticilerinden...

Tam da düşündüğüm gibi işte... Uyanıklık yapıyorlar! Pert değil, aracı hurdaya ayırıyorlar. Yani araç tamir edilip yeniden satılacak...
Hiç muhatap olmayın. Sigortadan sizi aradıklarından "bundan sonrasını benle değil, avukatımla görüşeceksiniz, o sizi arayacak" deyin ve kapatın telefonu. Ve hemen bir avukat tutun. O arasın. Bence iş mahkemeye bile gitmez ve adamlar geri adım atar. Atmazsa da umursamayın, hakkınızı söke söke alırsınız. Bu konuda hiç tereddütünüz olmasın.

Üst Alt