Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pert olan aracın yerine yeni araç aldım. 5 yıllık süre ne zaman başlar?

volkanik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Konu dagilmasin ama soylede bir konu var benim engelli aracim aldiktan 3 ay sonra kaza yaptim ve hurda oldu daha sonra ( ilk aldigim aractan 7 ay sonra) kasko sirketi odeme yapti ve ayni arabadan birtane daha aldim, sorum su, ben 5 sene olup olmadigini kaza yapan araca goremi sonradan aldigim araca goremi hesap edecegim.

Yeni aracın tescil tarihinden itibaren 5 yıl.

Şimdi izninizle bir platform oluşturmak istiyorum amacım bir elin nesi var iki elin sesi var ata sözündeki gibi şuandaki veya gelecekteki hükümetlere bazı sorunlarımızı anlatabilmek. Lütfen değerli engelli arkadaşlarım ve onların aileleri burada olduğunuzu gösterin.
1.Evde bakım ücreti veriyorsunuz ancak gelir sınırlaması koyuyorsunuz, benim çocuğumun engel oranı %100 bu yüzden eşim çalışamıyor gelir durumun yüksek diye evde bakım ücreti sana yok diyorsunuz ama gelir durumu biraz düşük olana bu ödemeyi yapıyorsunuz hatta o kişinin gelir durumu bu ödemeyle beraber beni bile geçiyor siz gerçekten pozitif ayrımcılık yaptığınızımı sanıyorsunuz benim çocuğumun veya eşimin suçu ne daha iyi bir iş yerinde çalışmak mı?
2.Engelli annelerine 1/4 oranında erken emeklilik yasası çıkardınız, teşekkürler. Bakın eşim çalışamıyor oysaki daha önce 2000 gün çalışmışlığı var ama çocuğumun durumu biraz daha iyi olabilse belki çalışır haliyle çalışamadığı için böyle bir haktan yararlanamıyor ama siz eşi çalışamayan babalara böyle bir hak verseniz en azından gençliğini yaşayamayan bu insanlar yaşlanınca biraz olsun birbirine destek olur.
3. Araç alımında ötv ödemeyin dediniz, teşekkürler. ama 5 sene satamazsın diyorsunuz. Bunu 3 seneye indirin insanların ihtiyacı oluyor bu hayat şartlarında insanın durumu belli değil ki 5 sene sonrasını kim görebilir bir şeye ihtiyacı oluyor arabasını satması gerekiyor yok durr arabayı 5 sene satamazsın diyorsunuz.

KISACASI BU VE BUNUN GİBİ SÖZDE POZİTİF AYRIMCILIĞI YAPARKEN KEŞKE BİR ENGELLİ AİLESİ VE BİR ENGELLİDEN YARDIM ALSAYDINIZ HER MADDENİN ARKASINDA " TAMAM AMA BİR ŞARTIM VAR" DİYORSUNUZ. evde bakım ücreti veririm ama bir şartım var fakirleşirsen, 1/4 erken emeklilik veririm ama bir şartım var bayan olmalısın, ötv siz araba veririm ama bir şartım var 5 sene satamazsın. Şartlarınız bitmiyor birtürlü, LÜTFEN POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAKSANIZ YA ADAM GİBİ YAPIN YADA HİÇ YAPMAYIN!!!! DEĞERLİ ENGELLİLER VE AİLELERİ EĞER BANA DESTEK VERECEKSENİZ LÜTFEN "BENDE BURADAYIM DESTEKLİYORUM" ŞEKLİNDE GÖRÜŞLERİNİZİ BU FORUMA AKTARIN HEPİNİZE SEVGİ VE HÜRMETLERİMLE.

Bende buradayım destekliyorum

Nedense devlet büyükleri bu durumu görmezden geliyorlar.

Lütfen yanlış anlaşılmasın burada parti ayrımı veya kötülemesi yapmiyoruz amaç örneğin dünya engelliler gününde birkaç engelliyi toplayıp ufak tefek hediyeler verip resim çektirmek olmamalı çıkıp onlar için güzel bir konuşma yapmak ve hedeflerini anlatmak olmalı. Teşekürler kaan

engelli annelerine 1/4 erken emeklilik diyosunuzya peki eşi engelli olan genç kadınlarada böyle bi hak varmı dolayısıyla onlarda eve bağlı bi işte çalışma şansları yok

volkanik;

Sorunuzda tam açıklık olmadığı için ben anladığımı biraz daha açarak cevaplamak istiyorum. Şayet ilk aracınız kaza sonunda hurda işlemine tabi tutuldu ise 5 yıl beklemeden ÖTV istisnası ile tekrar araç alabiliyorsunuz. Sizin ki böyle olduysa yani ikinci kez aldığınız araçta ötv muafiyeti uygulandıysa elbette ki 5 yıllık süre bununla başlar. Diğer bir ihtimal ise, ilk araç hurdaya ayrılmadan trafikten çekildi ise ve siz ikinci aracı ötv muafiyeti uygulamadan aldıysanız bu taktirde 5 yıllık süre ilk aracınızın aımıyla başlayacaktır. Özetle en son hangi aracı ÖTV muafiyeti ile almışsanız başlangıç o tarihtir.

Gorbi kardeşim herkesin aklına kendi sorunu geliyor aslında bu kötü bir şey değil elbette herkes kendi sorununu daha iyi bilir herkes senin gibi bu tur sorununu yazarsa çok faydalı olur ayrıca.söylediğin konuda son derece haklisin son yapılan bir araştırmaya göre mutluluğun sırrı eşitlikmis her alanda gerek biz gerek devlet bu konuda itinalı olmalı

volkanik;

bi arkadaş konuyla alakalı olmayan şeyler yazmayalım demişti yazısı silinmiş heralde ama ben burda okuduğum bi paragrafa bakarak yazmıştım konuyu dağıtmak gibi bi amacım yoktu özürdilerim

Volkanik'in 3 maddeli mesajında konu başlığında belirtilen konu hakkında 3. maddede içerik vardı. ben ilk iki maddeyi okuyunca 3. maddeye gelmeden konu ile ne alaka demiştim. Sonradan 3. maddeyi görünce mesajımı sildim.

Son zamanlarda dikkatimi çeken bir husustu, volkanik'in mesajına içimi dökmüş oldum.

Üst Alt