Şimdi izninizle bir platform oluşturmak istiyorum amacım bir elin nesi var iki elin sesi var ata sözündeki gibi şuandaki veya gelecekteki hükümetlere bazı sorunlarımızı anlatabilmek. Lütfen değerli engelli arkadaşlarım ve onların aileleri burada olduğunuzu gösterin.
1.Evde bakım ücreti veriyorsunuz ancak gelir sınırlaması koyuyorsunuz, benim çocuğumun engel oranı %100 bu yüzden eşim çalışamıyor gelir durumun yüksek diye evde bakım ücreti sana yok diyorsunuz ama gelir durumu biraz düşük olana bu ödemeyi yapıyorsunuz hatta o kişinin gelir durumu bu ödemeyle beraber beni bile geçiyor siz gerçekten pozitif ayrımcılık yaptığınızımı sanıyorsunuz benim çocuğumun veya eşimin suçu ne daha iyi bir iş yerinde çalışmak mı?
2.Engelli annelerine 1/4 oranında erken emeklilik yasası çıkardınız, teşekkürler. Bakın eşim çalışamıyor oysaki daha önce 2000 gün çalışmışlığı var ama çocuğumun durumu biraz daha iyi olabilse belki çalışır haliyle çalışamadığı için böyle bir haktan yararlanamıyor ama siz eşi çalışamayan babalara böyle bir hak verseniz en azından gençliğini yaşayamayan bu insanlar yaşlanınca biraz olsun birbirine destek olur.
3. Araç alımında ötv ödemeyin dediniz, teşekkürler. ama 5 sene satamazsın diyorsunuz. Bunu 3 seneye indirin insanların ihtiyacı oluyor bu hayat şartlarında insanın durumu belli değil ki 5 sene sonrasını kim görebilir bir şeye ihtiyacı oluyor arabasını satması gerekiyor yok durr arabayı 5 sene satamazsın diyorsunuz.
KISACASI BU VE BUNUN GİBİ SÖZDE POZİTİF AYRIMCILIĞI YAPARKEN KEŞKE BİR ENGELLİ AİLESİ VE BİR ENGELLİDEN YARDIM ALSAYDINIZ HER MADDENİN ARKASINDA " TAMAM AMA BİR ŞARTIM VAR" DİYORSUNUZ. evde bakım ücreti veririm ama bir şartım var fakirleşirsen, 1/4 erken emeklilik veririm ama bir şartım var bayan olmalısın, ötv siz araba veririm ama bir şartım var 5 sene satamazsın. Şartlarınız bitmiyor birtürlü, LÜTFEN POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAKSANIZ YA ADAM GİBİ YAPIN YADA HİÇ YAPMAYIN!!!! DEĞERLİ ENGELLİLER VE AİLELERİ EĞER BANA DESTEK VERECEKSENİZ LÜTFEN "BENDE BURADAYIM DESTEKLİYORUM" ŞEKLİNDE GÖRÜŞLERİNİZİ BU FORUMA AKTARIN HEPİNİZE SEVGİ VE HÜRMETLERİMLE.